25/1/17

Δείτε γιατί ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ; Τι «έφερε» από την Ουάσινγκτον ο Τσαβούσογλου και ανησύχησε ο Ερντογάν;

(Φωτ. αρχείου EPA / Natalia Kolesnikova)
Δημοσιεύουμε σήμερα τη μετάφραση από τα τουρκικά του τέταρτου άρθρου που αφορά το κρίσιμο ζήτημα της πορείας των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκία, από την οποία στην κυριολεξία θα κριθεί η επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Ελλάδα.
Το σημαντικό που μας μεταφέρει ο Μουράτ Γετκίν, έγκριτος αρθρογράφος της Hürriyet και διευθυντής του γραφείου στην Άγκυρα, που σημαίνει ότι έχει απ’ ευθείας επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και του κράτους, είναι ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε επαφές με κορυφαία στελέχη του επιτελείου του Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Και οι θέσεις των στελεχών αυτών για τη Μέση Ανατολή είναι ανησυχητικές.
Ας δούμε πώς μεταφέρει το κλίμα ο Μουράτ Γετκίν στη Hürriyet.
Του Μουράτ Γετκίν (Murat Yetkin), εφ. Hürriyet.
Γιατί ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται τον Τραμπ

Παρόλο που στη διάρκεια τις προεκλογικής περιόδου των ΗΠΑ στους κύκλους της κυβέρνησης επικρατούσε η άποψη ότι «όταν έρθει ο Τραμπ θα τελειώσουν τα βάσανά μας», χθες έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Ερντογάν δεν εμπιστεύεται και τόσο πολύ τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα της τουρκιας;
    Ολα πανε μια χαρα...
    Η τουρκια του "ισλαμιστη" ερδο λυνει και δενει...Το πολυ-πολυ να τα βρουν ολοι μαζι και να μεινει η κυπρος απεξω...στο περιθωριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεχρι σημερα η Ρωσσια ειναι ο εγγυητης του Ερντογαν στην εξουσια, με τον ελεγχο των Κουρδων υπο των Ρωσσων στη Συρια, εγγυουνται και την μη διασπαση της, που σαφως πρωτυτερα το ΝΑΤΟ και ο Βορειοαμερικανος ποτε δεν το εκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.