27/1/17

«Καρφιά» για τον Ντέιβιντ Κάμερον - Τερέζα Μέι: «Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αγκαλιάσουν το Κρεμλίνο»

Τερέζα Μέι: «Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αγκαλιάσουν το Κρεμλίνο»

Ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού σε μέλη του αμερικανικού κογκρέσου μία μέρα πριν από τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Προσοχή στον Πούτιν», συνέστησε και προκάλεσε αίσθηση

Μία μέρα πριν από τη συνάντηση της Τερέζα Μέι, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει αναφορές που αφορούν στους μελλοντικούς συσχετισμούς των δυνάμεων, κάνοντας μάλιστα συγκρίσεις με τον «ψυχρό πόλεμο». Στην κουβέντα έβαλε, μάλιστα και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, δίχως ξεκάθαρη χροιά όμως για το αν πρέπει να θεωρείται σύμμαχος ή... με τους απέναντι!

Η Μέι θέλησε αρχικά να μιλήσει ωσάν ο πολιτισμένος δυτικός κόσμος να είναι όλος εν συμμαχία, εξηγώντας πως οι μέρες που η Δύση ήθελε να ξαναφτιάξει τον κόσμο με τους δικούς της κανόνες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και δεν μπορούν να επαναληφθούν πολεμικές πρακτικές σαν αυτές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν ή και στη Λιβύη, ρίχνοντας τη μομφή της και προς τον Ντέιβιντ Κάμερον.

«Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αγκαλιάσουν το Κρεμλίνο, αλλά με προσοχή και από θέσης ισχύος. Όταν έχεις να κάνεις με τη Ρωσία είναι σοφό να ακολουθείς το παράδειγμα του προέδρου Ρίγκαν, ο οποίος προσέγγιζε τον Μικαέλ Γκορμπατσόφ για διαπραγματεύσεις με το μότο ‘πίστευε, αλλά ερεύνα!’. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος. Δεν θα επιφέρει τίποτα μία κόντρα μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Ο «ψυχρός πόλεμος» άφησε πίσω του χώρες με ανελευθερία».

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική που δείχνει να χαράζει ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τον ISIS, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αποδέχθηκε το εξής: «Συμπαραστέκομαι στον κύριο Τραμπ και στην αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει στο Ισλαμικό Κράτος να δημιουργήσει το δικό του κύκλο επιρροής από την Τεχεράνη μέχρι τη Μεσόγειο. Δεν μπορεί, όμως, να κρατά ζωντανή την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου».

protothema

1 σχόλιο:

  1. Πυρῆνας ἡγεσίας Μ. Βρετανίας καί οἰκονομικο-πολιτική "ἐλίτ" Βόρειος Γερμανίας, κοινῆς γάρ ἀριστοκρατικῆς (καί μεγαλοαστικῆς πλέον) καταγωγῆς, ταυτίζονται πάντα τελικῶς (προσωρινή ἐξαίρεσις, τό τέλος τοῦ 1944,μέ βομβαδισμούς πού ὅμως ἔθεσαν τήν βάση κοινοῦ καί πάλι οἰκονομικο-πολιτικοῦ σχεδιασμοῦ τους):
    Ἐμπάθεια καί σύμπραξις κατά ὅλων ὅσων δέν δέχονται τήν κοινή ἡγεμονία τους, καί πρόσληψις κύκλων ἐμπίστων τους γιά ἡγετικούς ἐπάλληλους κύκλους, νοτιώτερα καί δυτικῶς. Πρός ἀνατολάς δέν ἐλέγχουν ποτέ τίποτα οὐσιαστικῶς, καί ἔχουν σκάσει!
    Γι'αὐτό, πλαγιοκοποῦν μέσῳ σχεδίων γιά προσβολή τῆς Τεχεράνης καί γιά ἐκμετάλλευση τοῦ πρός τοῦτο, ἀλλά καί περαιτέρω..., χρησίμου ὑπολείμματος τοῦ ΙΣΙΣ.
    [ Γιά τέτοιες πονηρίες, δέν θά θέλαμε, κατά τήν Δευτέρα Παρουσία, νά ἤμασταν οὔτε ψύλλος στόν κόρφο τους. Ὄχι πως εἴμαστε καλλίτεροι, γι' αὐτό ἄλλωστε τούς γνωρίζουμε, ἀλλά κάπου ὑπάρχει καί ἡ μετάνοια... ]. `

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.