9/1/17

Στο εδώλιο ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Iστορικής σημασίας δίκη πολιτικού για ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις 
Παναγιώτης Τσιμπούκης 

 Στις 19 Ιανουαρίου θα δικαστεί ο πρώην πρωθυπουργός - Αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη και εξαπάτηση ζητά πρώην στρατιωτικός για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καλείται να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τις πολυσυζητημένες προεκλογικές εξαγγελίες και οικονομικές υποσχέσεις του 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν». Εξαγγελίες και υποσχέσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές. 


Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα καθίσει στο εδώλιο μετά από αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τη Δικαιοσύνη να υποχρεωθεί ο κ. Παπανδρέου να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Ο κ. Σταμάτης ζητά το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Η μήνυση
Παράλληλα, η αγωγή αποζημίωσης του πρώην πλωτάρχη στηρίζεται και στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού. Στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.
Ο κ. Παπανδρέου δικάζεται χωρίς να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις χειμαρρώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  Από το βήμα της 74ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους». 

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα
Παράλληλα, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων κ.λπ.
Ο ίδιος ο απόστρατος αξιωματικός εξαπατήθηκε, όπως ισχυρίζεται, καθότι αν και ψηφοφόρος της Ν.Δ. παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για μια αξιοπρεπή διαβίωση έναντι του κ. Κώστα Καραμανλή που πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις.
Από το 2009, συνεχίζει ο πλωτάρχης στη μήνυσή του, «σταδιακά μειώθηκαν τα εισοδήματά μου, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα δάνειά μου και περιήλθα στην κατάσταση της αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής διαβίωσης, γεγονός ατιμωτικό για έναν άνθρωπο και δη ανώτερο αξιωματικό». «Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός, έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε», αναφέρεται στη μήνυση, και για να δικαιο­λογήσει «την καταφανή εξαπάτηση των ψηφοφόρων ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι ψεύδεται».

Επιπρόσθετα, ψεύδεται ο κ. Παπανδρέου, κατά τον μηνυτή, καθώς: 


«1) ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμαϊερ τον είχε ενημερώσει για τα οικονομικά της Ελλάδας, 2) ο επίτροπος της Ε.Ε. Xοακίν Αλμούνια έχει δηλώσει ότι τον είχε ενημερώσει πολύ πριν τις εκλογές του 2009 για την οικονομική θέση της χώρας μας, και 3) ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος -κατά δήλωσή του- τον είχε ενημερώσει επί των οικονομικών. Ομως, σε προγενέστερο χρόνο ο κ. Παπανδρέου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου και είχε πει ότι “όποια χώρα έχει καταφύγει στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός εξαθλιώθηκε”, ενώ σε συνέντευξή του ο Στρος-Καν είχε τονίσει ότι “ο κ. Παπανδρέου συζητούσε μαζί του υπογείως για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ”». Παρ’ όλα αυτά, μετά την εκλογική του νίκη το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα, υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης. Ετσι, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και την ανάληψη της εξουσίας «διαμέσου του σφετερισμού της ιδιότητάς του, ως όργανο του κράτους», ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τον ελληνικό λαό «στις ξένες οικονομικές δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας».
Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

 1. Αχ βρε Πώλα...αλλού κι αλλού...κανα δεκανέα, καναν αστυφύλακα, καναν επιχειρηματία, καναν έξωφύλαρούχα και γενικώς έχετε ξεσκίσει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε πώς μας κυβερνήσανε τέτοια νούμερα τύπου ΓΑΠ κλπ. Τίποτε δεν τους πιάνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν είμασταν πολιτισμένο κράτος, κράτος δικαίου δηλαδή, θα είχε ελπίδες να δικαιωθεί ο ενάγων, όμως είναι γνωστό ακόμα και στις φυλές του Αμαζονίου, ότι κάτι τέτοιο μόνο ως ανέκδοτο ισχύει, οπότε δεν περιμένω κάτι, το πιθανότερο είναι να χαρακτηρισθεί γραφικός ο Πλωτάρχης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσέξτε: Η μήνυση για εξαπάτηση τού ελληνικού λαού γίνεται πάλι από ιδιώτη, όχι αυτεπαγγέλτως από εισαγγελέα, όπως θα έπρεπε. Η έκβαση τής δίκης, αν γίνει δίκη, εντελώς προβλέψιμη.
  Άλλωστε, έχουν περάσει δύο εκλογικές περίοδοι, οπότε το όποιο αδίκημα έχει παραγραφεί (άρθρο 86 Συντάγματος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παπανδρέου Γιώργος, 74η ΔΕΘ, 13/09/2009 : «Λεφτά υπάρχουν»
  https://www.youtube.com/watch?v=4ewX7p8egpE

  Παπανδρέου Γιώργος : «Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις»
  (10/09/2009, Απόσπασμα από την ομιλία στην Κοζάνη)
  https://www.youtube.com/watch?v=OTa0jeVTCtI

  Δραγασάκης Γιάννης : «Αδικούμε τον Παπανδρέου»
  https://www.youtube.com/watch?v=8H_YVAQUg2U

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Γ.Α.Π.,αλλ΄και μερικοί άλλοι πολιτικοί που με τις πράξεις τους,αλλά και τις παραλήψεις τους, οδήγησαν την Πατρίδα μας στην καταστροφή,πρέπει να τους αποδοθούν ευθύνες από την ανεξάρτητη υποτίθεται δικαιοσυνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα δούμε αν υπάρχει Δικαιοσύνη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγω αντί για την αποζημίωση θα ζητούσα να αποδοθούν τα περίπου 10δις που δίνουμε καθε χρόνο απο το 2010 και μετα σε τόκους σε βασικό μισθό 300 ευρω για καθε έλληνα καθε μήνα (βγαίνει κάπου 4.6 δις) και τα υπόλοιπα στην έρευνα ,τεχνολογία και άμυνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.