16/1/17

Π. Ήφαιστος, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ, Η ΕΥΡΩΠΗ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. Με αφορμή δηλώσεις του Τράμπ και σχόλια.



Στο τέλος παραθέτω αντλώντας από την ειδησεογραφία κάποιες απόψεις του νέου προέδρου για την Ευρώπη οι οποίες αντί να προβληματίσουν σοβαρά για τις νέες τάσεις της Αμερικανικής στρατηγικής γίνονται αφορμή για έκφραση ασυνάρτητων γνωμών ως  και εάν ο καθείς μας είναι πλανητικός κριτής και όχι πολίτης ενός κράτους ο οποίος απαιτείται να αντιλαμβάνεται σωστά τι γίνεται σε άλλα κράτη και στην διεθνή πολιτική. Γιατί όταν γινόμαστε πλανητικοί  κριτές καταστάσεων που ούτε γνωρίζουμε ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα είναι φαντασιόπληκτες σαπουνόφουσκες που θολώνουν την σκέψη και ακυρώνουν κάθε αξίωση πολιτικού και στρατηγικού ορθολογισμού.

Ο πολιτικός ανορθολογισμός είναι όντως ένα γενικευμένο φαινόμενο λόγω κεκτημένης ταχύτητας και επήρειας των παρωχημένων ιδεολογικών δογμάτων του Ψυχρού Πολέμου (βασικά όπως γινόταν πάντα στην ιστορία τα οικουμενικιστικά ιδεολογικά δόγματα ήταν μεταμφιέσεις των ηγεμονικών αξιώσεων ισχύος). Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου τα στοχαστικά ορφανά αυτής της περιόδου βρέθηκαν όλοι μαζί κάτω από νέους διεθνισμούς περί παγκοσμιοποίησης που συγχύζουν ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους και θολώνουν το βλέμμα ή προκαλούν πολιτική και πνευματική τυφλότητα. Πλανητικοποίηση έχουμε, τόνιζε εμφατικά ο Παναγιώτης Κονδύλης και όχι παγκοσμιοποίηση καθότι ο όρος αυτός αποτελεί ιδεολογικά εκπορευμένη μετάφραση του όρου «globalization». [Πλανητικοποίηση και το ζήτημα της διεθνούς και ευρωπαϊκής διακυβέρνησης http://www.ifestosedu.gr/104PlanitikopoiisiEur.htm ]
Συνέχεια του άρθρου: ifestos.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.