7/1/17

Ο Γιούνκερ επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στη Γενεύη για το Κυπριακό

Θα εκπροσωπήσει την Κομισιόν

Από τον πρόεδρο της Ζαν Κλοντ Γιουνκερ θα εκπροσωπηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Σήμερα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, θα ηγηθεί της αποστολής της ΕΕ στη Γενεύη» δήλωσε ο κ. Σχοινάς, σημειώνοντας ότι «όπως αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η επανενωμένη Κύπρος θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ, οπότε η εξαιρετική σημασία της συμμετοχής του Προέδρου Γιούνκερ είναι προφανής, καθώς αυτός βρισκόταν σε στενή επαφή με τους δύο ηγέτες όλο το τελευταίο διάστημα».

«Θα επανέλθουμε με την πλήρη σύνθεση της αποστολής» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής
Ο Γιούνκερ θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη Γενεύη
Κληθείς από το ΚΥΠΕ να διευκρινίσει αν και κατά πόσο στη Γενεύη θα μεταβεί μαζί με τον Πρόεδρο Γιούνκερ και, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι καθώς και άλλοι από την ΕΕ, ο κ. Σχοινάς είπε ότι "όπως αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η επανενωμένη Κύπρος θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ, οπότε η εξαιρετική σημασία της συμμετοχής του Προέδρου Γιούνκερ είναι προφανής, καθώς αυτός βρισκόταν σε στενή επαφή με τους δύο ηγέτες όλο το τελευταίο διάστημα". "Θα επανέλθουμε με την πλήρη σύνθεση της αποστολής", κατέληξε.
Στο μεταξύ, πλήρως διασφαλισμένη είναι η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και η παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη ως Προέδρου της Κ.Δ. στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης, σύμφωνα με σχετικές γνωματεύσεις που παρουσιάστηκαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πρόκειται για γνωμοδοτήσεις του Νομικού και Συνταγματολόγου της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Έλληνα Υπ. Εξωτερικών Χρήστου Ροζάκη, καθώς και του γνωστού Οίκου για το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις, Law and Alain Pellet. Σύμφωνα και με τις δύο γνωμοδοτήσεις, δεν επηρεάζεται η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν έχει καμία σχέση η σύνθεση της Διεθνούς Διάσκεψης με την ήδη αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, που παραμένει αναγνωρισμένη. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε στο Εθνικό Συμβούλιο επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, διά της οποίας του γνωστοποιεί πως στη Διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου θα παρευρίσκεται και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία και θα εκπροσωπεί.
ΒΗΜΑ, Φιλελεύθερος

2 σχόλια:

  1. Με δύο εκ των προέδρων (Γιούνκερ- Αναστασιάδη) τύφλα στο ουίσκι, ο τρίτος (Ο Τούρκος Ακιντζί) θα σηκωθεί από το τραπέζι με όλα τα λεφτά και την τράπουλα...
    Και λέγαμε κάποτε, διαβάζοντάς τον στην Ελευθεροτυπία, πως νά, αυτός ο Κοτζιάς, αξίζει τελικά δύο δεκάρες. Αλλά βλέπεις η Κίρκη-εξουσία σε χοντραίνει με λίπος και σαμπάνια και φτάνει να σε βάλει να χορεύεις μπροστά στις κάμερες, μαζί με άλλα λιπώδη τετράποδα της Ε.Ε., τραγουδώντας χοιρινά: "We are the people...!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.