25/1/17

Πρέσβειρα ΗΠΑ στη Λευκωσία: Πρόθυμες οι ΗΠΑ για συμμετοχή στις συζητήσεις για το Κυπριακό

Οι ΗΠΑ πρόθυμες ως μέλος ΣΑ για συμμετοχή στις συζητήσεις για Κυπριακό, είπε η Πρέσβειρα – Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου
Οι ΗΠΑ θα είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν ως μόνιμο μέλος του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών, όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, στις συζητήσεις και τις εκτιμήσεις των επιλογών της λύσης. Αυτό δήλωσε σήμερα η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Kathleen Ann Doherty σε συνάντηση της με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον ίδιο τον κ. Νεοφύτου να εκφράζει τις ευχαριστίες του για αυτή την ξεκάθαρη πρόθεση των ΗΠΑ.

"Οι ΗΠΑ, ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας προφανώς έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την επιτυχία ενός διακανονισμού (στο Κυπριακό) και θέλουν να είναι υποστηρικτικές, και θα είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε, όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, μέσα από το ΣΑ και να είμαστε μέρος των συζητήσεων ή των εκτιμήσεων από τις επιλογές της λύσης", είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Νεοφύτου χαιρέτισε τη θέση της αμερικανικής Κυβέρνησης, όπως έχει εκφραστεί από την Πρέσβειρα, ότι οι ΗΠΑ, "ως μόνιμο μέλος του ΣΑ έχουν την καλή διάθεση να συμμετέχουν στη συζήτηση για τα θέματα ασφαλείας για το Κυπριακό στον κατάλληλο χρόνο. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ΔΗΣΥ για αυτή τη θέση", πρόσθεσε.

Η κ. Doherty εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. "Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον του νησιού, όλων των Κυπρίων, να έχουν μια βιώσιμη και συνολική λύση στο Κυπριακό", είπε και σημείωσε πως είναι εντυπωσιασμένοι από την αφοσίωση και το θάρρος των δύο ηγετών και των ανθρώπων εδώ στην Κύπρο, να πάρουν κάποιες δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον", είπε.

Παράλληλα, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον θα είναι υποστηρικτική της διαδικασίας λύσης, σημειώνοντας πως η χώρα της βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εγκαθίδρυσης της νέας Κυβέρνησης. Οπως είπε, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα, είναι εξοικειωμένος με τα θέματα της Κύπρου όπως είναι και ο Υπουργός Εμπορίου Wilburn Ross. "Συνεπώς, είμαστε ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες και υπάρχει μια νέα στήριξη από τη νέα Κυβέρνηση", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ευχαρίστησε την κ. Doherty για την υποστήριξη της ίδιας και της Κυβέρνησης της, της προηγούμενης αλλά και της νυν, στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. "Είναι κοινή διαπίστωση πως η επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν θα είναι επωφελής μόνο για τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον κυπριακό λαό, αλλά θα έχει θετικές επιπτώσεις στην περιοχή μας", είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.