22/1/17

Τα ηλεκτροσόκ της ενεργειακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ασυνάρτητη δίχως στρατηγικό σχεδιασμό και προκαλώντας περισσότερες ζημιές παρά οφέλη, αποδεικνύεται με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η ενεργειακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον ΑΔΜΗΕ, μπορεί το 51% να έμεινε στο Δημόσιο, ωστόσο όχι μόνο η ΔΕΗ δεν αποζημιώθηκε αλλά και υποχρεώθηκε σε επώδυνο συμβιβασμό με τις τράπεζες, ενεχυριάζοντας μελλοντικά της έσοδα. Στον ΔΕΣΦΑ, μετά το αρχικό ναυάγιο, και τα σενάρια για παραμονή του 51% στο Δημόσιο, τελικά η κυβέρνηση επανέρχεται στην πώληση του 66%, αφού συνειδητοποιεί ότι η εξίσωση δεν βγαίνει.
Και στην ΔΕΗ, μετά την διαπίστωση της ζημιάς που υφίσταται από τις δημοπρασίες, αρχίζει και βρίσκει στο εσωτερικό της ευήκοα ώτα το σχέδιο πώλησης μονάδων της, γιατί όχι μιας ή δύο "Μικρών ΔΕΗ". Κάποιοι λένε ότι βρίσκει αποδέκτες ακόμη και μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης.
Αυτές είναι οι περίφημες ισοδύναμες λύσεις στην ενέργεια που περηφανεύεται μήνες τώρα ότι πέτυχε η κυβέρνηση για το καλό του Δημοσίου συμφέροντος. Διότι διασώζωντας το 51% του ΑΔΜΗΕ από τα νύχια της τρόικας, τελικά ζημίωσε τη ΔΕΗ με τον τρόπο που το έκανε η κυβέρνηση. Οχι μόνο την υποχρέωσε προκειμένου να συνεχίσει να δανείζεται από τις τράπεζες να δώσει ως εγγυήσεις τωρινά και μελλοντικά έσοδα έως 300 εκατ ευρώ, αλλά και εάν αυτά δεν επαρκούν, θα εξεταστούν και άλλες εξασφαλίσεις.

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. ναι ρε παιδια!!! επρεπε να την πουλησει στους γερμανους ρε γμτ...θαρθει ο κουλης τωρα και θα σιωσει ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν παλιο σινεμα... ιδεοληψίες απο άλλη εποχή. Τοτε που οι ιδιωτική οικονομία θα έδινε ανάπτυξη δουλειά και πορους στο κρατος που θσ πσρακολουθει τις εξελίξεις αμέτοχο μια και τους όρους θσ τους θετει η αγορα!!!
    Αυτα όμως last yearrr.
    Αυτα πεθαναν μαζί τους πεθαναν και τα γιαπυ , οταν ζωντανεύεις έναν πεθαμενο κανεις βρουκολακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.