9/1/17

Οι "Έλληνες" υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ο "ξένος" Αντετοκούμπο και ο σεβασμός στην Ελληνική σημαία!

Περί εθνικών συμβόλων - Πόσο Έλληνας είναι ένας που γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν τιμά τα εθνικά σύμβολα και πόσο δεν είναι εκείνος που γεννήθηκε ξένος και τιμά, σέβεται και υπερασπίζεται τα εθνικά μας σύμβολα και μάλιστα με πάθος! Ιδού το ερώτημα!

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει σηκώσει ψηλά την Ελλάδα και την Ελληνική σημαία, σε μια περίοδο που οι υπουργοί της Ελληνικής κυβέρνησης βλέπουν με... συγκατάβαση το κάψιμο και τη βεβήλωσή της, σε μια περίοδο που οι πολιτικοί μας καταβαράρθωσαν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας!
του Σάββα Καλεντερίδη
Αποσάθρωση. Αυτή είναι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, όταν σκέφτομαι την συνεχιζόμενη κατάπτωση των ηθικών και εθνικών αξιών του οικοδομήματος που λέγεται Ελλάδα και ελληνικό έθνος. Το πολιτικό σύστημα, που εκπροσωπούσε και όφειλε να υπερασπιστεί τις ιερές έννοιες Πατρίδα, Έθνος, Ελληνισμός, Έλληνας, Ορθοδοξία, Σημαία, πάνω στις οποίες είναι χτισμένο το οικοδόμημα Ελλάδα, με την αδυναμία του να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και να προασπίσει τα συμφέροντα της κοινωνίας και των πολιτών, άνοιξε την πόρτα του παραλογισμού.
Έτσι, περιθωριακά στοιχεία που είχαν εχθρική στάση στις παραπάνω έννοιες και γενικώς σε αυτό που η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας αποκαλεί εθνικά ιδεώδη, επικράτησαν, ανέλαβαν την εξουσία και προσπαθούν να γίνουν σύστημα.
Με την ανάληψη της εξουσίας από τα στοιχεία αυτά, άρχισε συστηματικά η κατεδάφιση όλων αυτών των αξιών από τη λειτουργία του κράτους και από το δημόσιο λόγο –αν και η παρουσία του Πάνου Καμμένου έπαιξε έναν ανασχετικό ρόλο στην αντεθνική και ανθελληνική λαίλαπα των διαφόρων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, πέραν του προηγούμενου πολιτικού συστήματος, που άφησε ανυπεράσπιστη μαζί με την πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη, το έργο των εθνοαποδομητών και των πατριδοκτόνων διευκόλυναν οι πατριδοκάπηλοι.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

63 σχόλια:

  1. Απαράδεκτο άρθρο Σάββα.

    Αγγίζει τα όρια της αντεθνικής προπαγάνδας. Ο Aντετονκούμπο δεν ανήκει στην ελληνική φυλή,είναι Νιγηριανός. Το ότι διαθέτει ελληνική υπηκοότητα δεν τον κάνει Έλληνα.

    Για ποιόν λόγο όμως προβάλλεις την δεδομένη στιγμή το δίκαιο του εδάφους (citoyen), αντί του δικαίου του αίματος? Ποιά είναι η σκοπιμότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανε
      δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα.
      Έλληνας είναι ο Αντετοκούμπο ΚΑΙ γιατί αγαπάει και στηρίζει την Ελλάδα και γιατί μεγάλωσε σαν Έλληνας, στην Ελλάδα.
      Έλληνας κατ' απονομήν.
      Το δίκαιο του εδάφους και του αίματος, δεν με ενδιαφέρει στην περίπτωσή του αλλά και σε παρόμοιες περιπτώσεις, που τιμούν και εξυψώνουν την Ελλάδα, μια Ελλάδα που την τσάκισαν, την ντρόπιασαν και την κατεξευτέλισαν οι εξ αίματος Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Άμα είναι να κρίνουμε κάποιον μόνο από το αίμα τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι ήταν ο Λορέντζο Μαβίλης. Ισπανός ή Ελληνοισπανός; Ένας άνθρωπος που θυσίασε για την Ελλάδα μέχρι και την ζωή του, όταν πεθαίνοντας είπε «Επερίμενα πολλές τιμές, αλλά όχι και την τιμή να θυσιάσω τη ζωή μου για την Ελλάδα μου». Το αίμα και μόνο είναι ικανό να κρίνει τα πιστεύω κάποιου, τις αρχές του ή τις πράξεις του στον χρόνο;
      Αν μπούμε στην λογική αυτή όλα τα παραπάνω τα διαγράφουμε μονομιάς. Όσο για τον Αντετοκούμπο πέραν από ότι είναι ένας παιχταράς στο μπάσκετ, είναι ένα παιδί που σε όλες του τις εμφανίσεις είναι ευγενικός, μετριόφρων και μέχρι στιγμής αποτελεί και μία καταπληκτική διαφήμιση για την χώρα μας. Αντί να έχουμε σαν παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούμπο, που ξεκίνησε από όπου ξεκίνησε και που τιμά την Ελλάδα, συνεχώς ασχολούμαστε με την καταγωγή του.
      Ως προς την αξία του αίματος, οι άνθρωποι που κατέστρεψαν την Χώρα μας, που δημιούργησαν άνευ προηγουμένου κρίση στον Ελληνισμό ήταν πάντα «Έλληνες» στο αίμα. Οι άνθρωποι που δυσφημούν περισσότερο την Ελλάδα και Αξίες της είναι πάλι «Έλληνες», μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα, περπάτησε μια βόλτα στο δρόμο και δες τι γράφουν στους τοίχους «Έλληνες» για την Ελλάδα.

      Όσο για το άρθρο έχω να πω Συγχαρητήρια κύριε Σάββα Καλεντερίδη.

      Φιλικά, Αποστόλης

      Διαγραφή
    3. Στέφανε δεν υπάρχουν ελληνικά γονίδιά και ας λέει ο Μιχαλολιάκος ο,τι θέλει , ο Ελληνισμος ειναι ιδέα και μάλιστα η ωραιότερη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οποίος φέρει αυτή την ιδέα περήφανα και ειναι πρόθυμος να την υπερασπιστεί τοτε ειναι Έλληνας και ας ειναι και πολύχρωμος

      Διαγραφή
    4. Τρίζουν τα κόκαλα του Κωνσταντίνου Σμολένσκη, του Νικολάου Ρουσσέν, του Κωνσταντίνου Νίδερ του Ανδρέα Καλλίνσκη...

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ μου Σάββα,θεωρώ ότι δεν έχετε κατανοήσει τον κίνδυνο με την αποδοχή του δικαίου του εδάφους. Με αυτήν την αποδοχή και παραδοχή διαγράφετε ΌΛΟ τον ελληνισμό εκτός ελληνικού κράτους. Δεν υπάρχουν Έλληνες στην Αμερική, Αυστραλία, Τουρκία,κ.ο.κ. Όλοι οι Έλληνες μετανάστες παύουν να είναι Έλληνες και να ενδιαφέρουν το ελληνικό κράτος και την ελληνική...διπλωματία.

      Αλέξανδρε,το ίδιο ύποπτη είναι και η απαλλοτρίωση μέχρι προτίνος ΑΓΝΩΝ εννοιών,από πολιτικάντηδες τύπου Μιχαλολιάκου. Η έντεχνη προσθήκη αρνητικού συνειρμικού και εννοιολογικού περιεχομένου σε λέξεις με θετικό πρόσημο,όπως πατρίδα,φυλή,έθνος,σημαία,κ.ο.κ. είναι εξίσου αντεθνική ενέργεια. Επίσης τα ίδια λέω κι εγώ ο ίδιος στους αλλόφυλους με τους οποίους τυχαίνει να συναναστρέφομαι,δηλαδή ότι "ο ελληνισμός είναι ευρύτερη έννοια και αφορά όλη την ανθρωπότητα".Αυτό όμως το κάνω με δόλο. Εκείνη την στιγμή διεξάγω ως Έλληνας έναν μίνι "πολιτισμικό πόλεμο". Προσπαθώ να τους προσεταιρίσω και να δημιουργήσω υποδομή πολλαπλασιαστών ισχύος,προκειμένου να τους κάνω να υπερασπίστουν τα ελληνικά συμφέροντα από όποια θέση και αν βρεθούν. Γνωρίζω όμως ότι ο ελληνισμός είναι "η δικιά μας υπόθεση". Δεν πέφτω ο ίδιος στην παγίδα που δημιουργώ για τους αλλοεθνείς.

      Νίκο,είστε πολύ επιλεκτικός στο "τρίξιμο των κοκκάλων". Τόσο ο Σάββας,όσο κι εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά την δύναμη που έχουν τα αθλητικά προτύπα ως προπαγανδιστική τεχνική για την κοινωνία. Για την ιστορία αναφέρεις φιλέλληνες και όχι Έλληνες.

      Σε κάθε περίπτωση δηλώνω απογοητευμένος με τον τρόπο με τον οποίον χρησιμοποιείται το παραπάνω γεγονός και αναπαράγεται.

      Διαγραφή
    6. @Savvas και @tolis815, με όλο τον σεβασμό που μπορεί να ωφείλω σε εσάς, κάτι συγχέετε νομίζω, αφού σχολιάζοντας δεν κρίνουμε αν ο νιγηριανός Αντετοκούμπο είναι ή όχι καλός άνθρωπος ή καλός αθλητής (που αδιαμφησβήτητα είναι) ή καλός ή όχι επιστήμονας ή "με ότι άλλο ήθελε ασχοληθεί στο μέλλον".

      Αλλά εδώ σχολιάζοντας κρίνεται ποιος μπορεί να είναι Έλληνας στο γένος. Ο Αντετοκούμπο είναι ενδεχομένως ένας πολύ καλός νιγηριανός στο γένος και επίσης ενδεχομένως να ήταν για εμένα ενας πολύ καλός και άξιος φίλος.

      Άλλωστε για παράδειγμα, ένας πολύ κακός ήταν ο Εφιάλτης, ο προδότης των θερμοπυλών ο οποίος ωστόσο ήταν και έλληνας. Θα συμφωνείτε νομίζω;

      Το τι ήταν @tolis815 ο Μαβίλης όπως λες, και εγώ θα μπορούσα να προσθέσω, χιλιάδες άλλους μη έλληνες που εμειναν στο πάνθεο παγκοσμίως, πχ Χεμινγουεϊ, ή Αλμπερ Καμί ή Εμιλ Ζολά κ.ά.

      Νομίζω πως συγχέεται η εθνικότητα ή η ιθαγένεια κάποιων με το πόσο καλοί υπήρξαν σε αυτό που έκαναν. Παρομοίως άλλωστε μια απλή οικογένεια για παράδειγμα των "Παπαδιαμάντη" μπορεί να έχει καλούς ή κακούς ή μέτριους απογόνους, ειναι όμως άπαντες γόνοι "Παπαδιαμάντη"

      Και εδώ πιστεύω ακράδαντα οτι βρίσκεται το λαθος του παρόντος άρθρου το οποίο έπεσε στην παγίδα της εθνοαποδόμησης. Διότι ο Ατετοκούμπο μπορεί να είναι εξαιρετικά υπέροχος αθλητής και μπορεί και άνθρωπος, αλλά δεν είναι όμως έλληνας στο γένος. Το αντιθετο μπορεί να συμβαίνει με κάποιους έλληνες ηγήτορες ή μη, που είναι μεν έλληνες αλλά είναι δε και σκάρτοι.

      Διαγραφή
    7. Ειδικά για το σχόλιο σας @tolis815, με το οποίο αναφέρεστε στον Λορέντζο Μαβίλη, έχω προς περίσκεψη μία άλλη ερώτηση-απάντηση.

      Αν για εκατονταετίες μία τεράστια γεωγραφική και πολιτιστική περιοχή αποκαλούσε και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αποκαλεί εναν από τους μεγάλύτερους ζωγράφους που μεγαλούργησε στην Ισπανία με την επωνυμία El Greco, εμείς εδώ γιατι πρέπει να πράττουμε διαφορετικά, και να ονομάζουμε ακόμα και τους αλλοδαπούς ως έλληνες;



      Διαγραφή
    8. Ο Ελληνισμος, και οχι μονον το κρατος των Αθηνων εχει σημασια,και στον Ελληνισμο μπορει να χωρεσει ολοκληρη η οικουμενη,ενω αν περιοριστουμε στην κοιτιδα με τα στενη γεωγραφικη εννοια του Ελληνισμου, τοτε εχουμε χασει το παιχνιδι !

      Διαγραφή
  2. Eνας κουκος δεν φερνει την ανοιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:
    "Οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να καίει την σημαία"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταδικαστέος, όμως σου υπενθυμίζω ότι κανένας από την παράταξή του δεν βγήκε να τον υπεραπσιστεί!

      Διαγραφή
    2. Και ούτε που διανοήθηκε η παράταξή του να τον διαγράψει, ή έστω καλέσει σε απολογία.

      Σάββα, έχεις μπει σε θέματα, που, όπως βλέπεις, συναντούν αντιστάσεις, διότι έχομε άθλια εμπειρία των ελληνοποιήσεων τού Ραγούση, που δόθηκε αγώνας να καταργηθεί ο νόμος του.
      Ανάρτησες και ως πρότυπο σχολίου τις ανοησίες που γράφει ο Μακεδονοπόντιος, που, παραβλέποντας τα σημερινά χάλια τής Ελλάδος, ονειρεύεται "Μεγάλες Ιδέες" και σύμπραξη με Τούρκους, Αλβανούς κλπ. και οικουμενικές Ελλάδες τού Μ. Αλεξάνδρου (sic).
      Σε τέτοια περίεργη χρονική συγκυρία, καλύτερα θα ήταν να είμαστε προσεκτικότεροι, διότι πολλά δεν είναι όπως φαίνονται.

      Διαγραφή
  4. Ενας Σικελος επιστημονας στην Νεα Υορκη, εχει φτιαξει μια σελιδα με θεμα: Ειναι οι Σικελοι Ελληνες; Και η απαντηση ειναι πως:ΝΑΙ και ΟΧΙ. ΝΑΙ διοτι γονιδιακα ειναι Ελληνες, ΟΧΙ διοτι απο τον 12-13 αιωνα μ.Χ. αποκοπηκαν πολιτιστικα απο τον Ελληνισμο και πορευονται ανεξαρτητα. Ετσι ειναι και ο Αντατοκουμπο. Και ναι και οχι. Οποιος λεει 100% ναι, φυσικα σφαλει κατα 100%, διοτι στηριζει αυτη την περιεργη κυβερνητικη αντιληψη των ημερων μας, περι των μελλοντικων Ελληνων, που θα ειναι οι Πακιστανοελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο τωρινός Πακιστανός κρατάει τα ελληνικά ήθη και έθιμα άρα και την θρησκεία, μιλάει ελληνικά και θεωρεί τον εαυτό του απόγονο των αρχαίων Ελλήνων, του μεγάλου Αλεξάνδρου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων, φορέα της ελληνικής παιδείας και ψυχοσύνθεσης και ειναι διατεθειμένος να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό και την Ελλάδα τοτε ειναι Έλληνας και ας αισθάνεται και Πακιστανός. Οταν ένα παιδί εχει ελληνίδα μάνα και πατέρα Ινδό ποιος θα του απαγορεύσει να αισθανθεί και Ινδός και Έλληνας;

      Διαγραφή
    2. Οι Σικελοί δεν ειναι πλέον Έλληνες ειναι Ιταλοί τα γονίδιά απλώς ειναι ίδια με τα δικά μας και; Και μερικών Τούρκων ειναι και μερικών Ισπανών και Ιρανών και δεν ξερω κι εγω πλοίων άλλων...

      Διαγραφή
    3. Ο Αντεντοκούνμπο είναι και Έλληνας και Νιγηριανός. Λογικό δεν είναι?

      Και οι πρώτοι Έλληνες που γεννήθηκαν Αμερική απο Έλληνες γονείς ήταν και Αμερικάνοι και Έλληνες. Τα παιδιά τους? Συνήθως μόνο Αμερικάνοι με Ελληνικές ρίζες. Τα παιδιά των παιδιών τους? Μόνο Αμερικάνοι.

      Διαγραφή
    4. @Alexandros, και αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν .... πατίνι

      Διαγραφή
    5. Το ορθό (του Κοκτώ) είναι: "Αν η θεία μου είχε τέτοια, θα ήταν θείος μου"

      Διαγραφή
  5. Σάββα, επίζω να συμφωνούμε στο ότι ο Αντετοκούμπο ότι έκανε το έκανε ατομικά και μπράβο του που σεβάστηκε την χώρα που τον φιλοξένησε και τον βοήθησε να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε.

    Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα για τους υπόλοιπους 2.999.999 αλλοδαπούς που έχουν μπει παράνομα / λαθραία στην Ελλάδα και οι οποίοι θα πρέπει να πράξουν ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα είναι πως μπήκανε και δεν προβλέπεται να βγούνε.

      Οπωσδήποτε πρέπει να φροντίζεις την εσωτερική σου συνοχή, δεν είμαστε στην Σουηδία άλλωστε. Άρα πρέπει να κοιτάς τι βάζεις, με τι ρυθμό το βάζεις, αλλά άπαξ και κάποιος μπει και ξεμείνει πρέπει να κοιτάς να τον κάνεις ένα με σένα. Αλλιώς φτιάχνεις εσωτερικό εχθρό.

      Διαγραφή
    2. Το "δεν προβλέπεται να βγούνε" αγαπητέ δεν μας αφορά. Δεν το λέμε εμείς οι γηγενείς. Άλλοι μας το βάζουν στο στόμα μας. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει επικυρώσει με την ψήφο του την ανάμιξή του με όλες τις φυλές της γης ποτέ. Ως εκ τούτου δικαιούμαστε να τους απομακρύνουμε όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες.

      Διαγραφή
    3. @ r+w
      καλά που δεν προβλέπεται επίσης να πάρετε ξανά την εξουσία γιατί με τέτοια μυαλά θ'αφήσετε τον Ελληνισμό καθαρό μεν στα χαρτιά σας αλλά περιορισμένο σε μια μικρή περιοχή της Πελοποννήσου...

      Διαγραφή
  6. Με τέτοια ή παρόμοια παραδείγματα του τύπου "αντετοκούμπο" το έθνος μας εθνοαποδομείται και ολοένα περισσότερο προσομοιάζει σε κράτη μη εθνικά, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομιζω να κανει υπερηφανη την Ελλαδα το αν ο Αντετοκούμπο ειναι Ελληνας ή αν δειχνει σεβασμο στην Ελληνικη σημαια...
    Νομιζω ομως αυτο που θα πρεπει να κανει περηφανους ολους μας, ειναι οτι ενα αγαθο παιδι απο την Νιγηρια βρηκε το δρομο του μεσα απο την Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιο δικαιο του αιματος; Απο μονο του το αιμα εχει δικιο; Οι περισσοτεροι απο αυτους που μας κυβερνησαν τοσα χρονια ελληνικο αιμα ειχανε, και οι γενιτσαροι ελληνικο αιμα ειχανε...
    Καποιοι απο εσας <> γενετιστες εξαιτιας αυτων που επιδιδονται σε φονους τραμπουκισμους συκοφαντιες και λοιπες πραξεις του κοινου ποινικου δικαιου πατριδοκαπηλευοντας ασυστολα και λερωνοντας τη σημαια
    που κρατανε.Και αυτοι ελληνικο αιμα εχουν αλλα δεν ειναι ελληνοπρεπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπάρχει Ελληνόμετρο. Αυτό μόνο εμείς το έχουμε, λες και το "Έλληνας" είναι κάτι ποσοτικό, που αν το έχεις σε μεγάλο βαθμό αξίζεις, ενώ αν δεν το έχεις είσαι του πεταμού. Δεν υπάρχει λίγο ή πολύ Έλληνας. Ο Έλληνας έιναι Έλληνας, ο Κινέζος είναι Κινέζος, ο Γάλλος είναι Γάλλος, κ.ο.κ.
    Αναρωτιέσαι ποτέ ο Κινέζος πόσο Κινέζος είναι, και αν κάποιος ξένος στην χώρα του είναι περισσότερο Κινέζος από αυτόν; Τι γελοιότητες είναι αυτές;

    Ο Αντετοκούμπο δεν είναι Έλληνας. Είναι ένας ξένος, που τιμά το Έθνος μου περισσότερο από πολλούς Έλληνες. Αυτό τον φέρνει πολύ κοντά μου, και δημιουργεί μια ποιοτική σχέση μαζί του, και ας μην είναι Έλληνας. Τι πειράζει να είναι Αφρικανός; Θα τον απορρίψω; Όχι. Γιατί για να τον αποδεχθώ πρέπει ντε και καλά να τον ελληνοποιήσω; Δηλαδή σε αυτόν τον κόσμο μόνο οι Έλληνες αξίζουν, και οι άλλοι είναι για πνίξιμο; Τι ανοησίες είναι αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ήθελα να δω τι θα γράφαμε αν δεν έπαιζε τόσο καλο μπάσκετ στους μιλγουοκι μπάκς (στην Εθνικη ακομα περιμένουμε...) αλλά ητο μετανάστης στη Λέσβο.Οχι μονο εδω αλλά γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σάββα,αυτό που με στεναχωρεί, είναι ότι προκειμένου να περάσεις την θέση σου, χρησιμοποιείς τον προπαγανδιστικό άξονα καλού-κακού. Υποβιβαζεις όλους τους Ελληνες σε εθνοαποδομητες, πατριδοκαπηλους, πατριδοκτονους, προκειμένου να δικαιολογηθει η "ελληνοποιηση" του Νιγηριανού. Δηλαδή καταπιάνεσαι από ακραίες καταστάσεις.

    Αν είναι έτσι,καλώς πραττουν οι αναρχικοί και καίνε την σημαία. Αν Ελλάδα έφτασε να σημαίνει μία πολυφυλετικη και πολυεθνική κοινωνία φιλελλήνων,στοιχηματίζω ότι ο ίδιος ο Καραϊσκάκης και οι αγωνιστές του 1821 θα έκαιγαν την σημαία. Όλοι αυτοί έπεσαν και αγωνίστηκαν για την ελευθερία του ΓΕΝΟΥΣ (της φυλής).

    Διαβάζοντας και τα υπόλοιπα σχόλια των συνομιλητών, θεωρώ ότι η κρίση ταυτότητος των περισσότερων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αυτοί που απορρίπτουν την φυλή,είναι ένα βήμα πριν αποδειχτούν και την θεωρία του Φαλμεραυερ.

    Σάββα δεν με ενοχλεί που διαφωνούμε. Με στεναχωρεί όμως ο τρόπος που παρουσίασες την άποψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας δεν αρνείται την έννοια της φυλής και τη σημασία της, αλλά όμως άλλο είναι αυτό και άλλο η απομόνωση της φυλής. Αυτός που θα γίνει Έλληνας εντλελει θα γίνει και μέρος της φυλής μέσω μεικτών γάμων, αν δεν θέλει να αναμιχθεί τότε είναι κατακτητής!

      Διαγραφή
    2. Ή τέλος πάντων δεν θέλει να γίνει Έλληνας για να μην μιλάμε με απόλυτα που δεν είναι σωστό και απλώς θέλει να παραμείνει μετανάστης

      Διαγραφή
  12. Θα ήθελα να προσθέσω,πως έτσι και κάνουμε το λάθος και αποδεχτούμε το δίκαιο του εδάφους (citoyen),σύμφωνα με αυτό, ΔΕΝ υπάρχει απόδημος ελληνισμός. Τον διαγράφουμε. Δηλαδή δεν υπάρχουν Έλληνες εκτός ελληνικού κράτους. Όλοι οι Έλληνες μετανάστες μας μετατρέπονται σε αμερικάνους, γερμανους, αυστραλούς,κ.ο.κ. και δεν υπάρχουν για το ελληνικό κράτος.

    Από τα γραφόμενα των συνομιλητών,θεωρώ ότι το δίκαιο του αίματος έχει παρεξηγηθεί ως έννοια και αποκτήσει αρνητικό συνειρμικό περιεχόμενο.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς όλους τους σχολιαστές
    Η αναφορά στον Γιάννη γίνεται ειδικά, αφού είναι ειδική η περίπτωση.
    Άλλο η πολιτική, νομική και νομοθετική πλευρά του ζητήματος που αφορα στη διαχείριση του ζητήματος που λέγεται λαθρομετανάστευση και προσφυγικό.
    Η άποψή μου είναι ότι το κράτος θα πρέπει να ελέγχει τα σύνορά του και να παρέχει άδεια παραμονής ή και υπηκοότητα σε όσους έρχονται νόμιμα στην Ελλάδα, με βάση κεντρικό σχεδιασμό, που θα λαμβάνει υπ' όψιν του μια σειρά από ζητήματα, όπως αυτά της εθνικής ασφάλειας, της δημογραφικής αλλοίωσης, τη θρησκείας και άλλα.
    Το έγραψα πιο πάνω.
    Ο Γιάννης είναι κατ' απονομήν Έλληνας και σίγουρα είναι πιο Έλληνας από εκείνους που γεννήθηκαν και είναι επί σειρά γεννεών Έλληνες και ποδοπατούν τα ιερά και τα όσια του Έθνους, τα οποία υπερασπίζεται ο Γιάννης.
    Ξεκάθαρα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Αντετοκουμπο ειναι ελληνας και πιο πολυ σχολιαζεται σημερα λογω χρωματος και οχι καταγωγης.Αν ηταν μεταναστης λευκος δεν θα λεγαμε και τοσα πολλα.Ο Γιαννης ειναι ελληναρας και το αποδυκνει καθε μερα που περναει.Χαιρομαι που τον εχω συμπατριωτη μου.Αν ερθει μια δυσκολη στιγμη που θα χρειαστει να μπουμε σε ορυγματα μαχης εκει να δουμε ποσοι απο εμας που αυτοαποκαλουμαστε ελλήνες θα ειμαστε εδω με το οπλο στα χερια.Εισαι ελληνας? Αποδειξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι τα ίδια θα έλεγα.

      Πόλεμος είναι και αυτό που ζεις αγαπητέ. Αν ηττηθείς από αυτήν την μη-στρατιωτική,αλλά πολεμική επιχείρηση,πίστεψέ με δεν θα χρειαστεί πόλεμος με στρατιωτικά μέσα.

      Διαγραφή
  15. Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει των ανοησιών του, ακόμα και των φιλοδοξιών του. Όμως δεν μπορεί να επιζήσει της εσωτερικής εθνικής προδοσίας.

    Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο φοβερός, γιατί είναι γνωστός και ανεμίζει τη σημαία του.

    Ο προδότης όμως μετακινείται ελεύθερα μεταξύ όλων που βρίσκονται πίσω από τις πύλες, ψιθυρίζοντας τις ύπουλες διαδόσεις του σε όλα τα σοκάκια, για να φτάσουν μέχρι και στους υψηλούς προθαλάμους της ίδιας της κυβέρνησης.

    Γιατί ο προδότης δεν μοιάζει με προδότη. Μιλάει με προφορά ίδια με τα θύματα του, μοιάζει μαζί τους στο πρόσωπο και στις φορεσιές, και απευθύνεται στην ποταπότητα που κρύβεται βαθειά στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

    Καταστρέφει τη ψυχή του έθνους, εργάζεται μυστικά άγνωστος στο σκοτάδι για να υπονομεύσει τους στύλους της πόλης. Μολύνει το σώμα της πολιτικής ώστε να μην αντιστέκεται πλέον.

    Λιγότερο πρέπει να φοβούμαστε ένα δολοφόνο.
    Marcus Tullius Cicero, 43BC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή όπως είπε και ο Μάρκος Αυρήλιος:

      "O καλύτερος τρόπος του αμύνεσθαι, είναι το μη εξομοιούσθαι"

      Φαντάζομαι ότι η παραπάνω φράση ειπώθηκε από τον Μάρκο:
      α)Είτε παρατηρώντας τους Ρωμαίους πολίτες να υιοθετούν βαρβαρικές συνήθειες και συζύγους (σημειωτέον ότι μόλις 30 χρόνια μετά ο Καρακάλλας δίνει το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτου σε όλες τις φυλες της Αυτοκρατορίας). Κατανοούμε δηλαδή ότι ο Μάρκος έζησε σε μια μεταβατική περίοδο, με εμφανή τα σημάδια διάσπασης της ρωμαϊκής κοινωνικής συνοχής.
      β)Είτε το είπε παρατηρώντας τους βαρβάρους εχθρούς του. Δηλαδή ότι οι πιο επιρρεπείς σε εξεγέρσεις,με υψηλό εθνικό φρόνημα, ήταν αυτοί που δεν αποδέχονταν τον ρωμαϊκό τρόπο ζωής.

      Σε κάθε περίπτωση το νόημα είναι το ίδιο. Η δυσανεξία είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

      Διαγραφή
  16. Kαι βεβαια,αν θες να επιβαλλεις το μοντελο του αφρονεοελληνα κατοπιν υποδειξεως αλλοφυλων ανθρωπιστων που επιπλεον μπορει και να πλερωνουν αδρα ουτως ωστε να γινει και με καθε επισημοτητα η υπολογιζομενη μεταλλαξη,ειναι ξερετε παρα πολυ ευκολο να βαλετε μερικα κωλοπαιδα να καινε την γαλανολευκη κατω απο τα φωτα της δημοσιοτητας...μα τι μας λετε τωρα; ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ πιο εύκολο πάντως να "στήσεις" το σκηνικό στην Νέα Υόρκη,με το να στείλεις "δικούς σου ανθρώπους" να σκηνοθετήσουν την δήλωση περί σημαίας του Νιγηριανού.

      Διαγραφή
    2. @ Στέφανος Καρ

      Τὸ ἴδιο σκέφθηκα καὶ ἐγώ.

      Ταϋγέτη.

      Διαγραφή
  17. Το αίμα είναι για τους δράκουλες των καρπαθίων και το χρώμα για τους μπογιατζήδες.
    Για τους Ελληνες πατριώτες/δημοκράτες αυτό που έχει σημασία είναι το ήθος το σωστό.
    Ο Γιάννης είναι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ!!!
    Είδαμε και γεννημένους στην Ελλάδα με ελληνικά ονόματα και ελληνόφωνους, να υπηρετούν τους φασίστες/ναζί όταν αυτοί έσφαζαν Ελληνες σε πόλεις και χωριά μας. Το αίμα των δεκάδων χιλιάδων εκτελεσμένων νέων, γέρων, γυναικών, παιδιών, δεξιών ή αριστερών, δεν ήταν ελληνικό;;; Το αίμα του Παύλου Φύσσα, δεν ήταν ελληνικό; Σε τι διέφερε από το αίμα των Καπελώνη/Φουντούλη ώστε έπρεπε να τον μαχαιρώσουν οι δήθεν πατριώτες, δήθεν εθνικιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που κολλάνε αυτά που συζητάμε εδώ,με τους χρυσαυγίτες?? Έχεις σκεφτεί ότι αυτό το κόμμα πιθανότατα εξυπηρετεί να ίδια αντεθνικά και ανθελληνικά συμφέροντα?? Και πως όλοι μαζί σε αγαστή συνεργασία δράσης-αντίδρασης,ωθούν την Ελλάδα στο να αποδεχτεί τον εποικισμό αλλοφύλων?

      Η εικόνα φίλε μου είναι μαγική όσο κοιτάς το παρελθόν.

      Κι εσύ κινείσαι σε προπαγανδιστικό άξονα καλού-κακού,παρουσιάζοντας ακραίες καταστάσεις,προκειμένου να προωθήσεις την διεθνιστική σου θέση.

      Διαγραφή
    2. Κιτσάρα ενω συμφωνώ απολύτως με το άρθρο μου είναι αδύνατο να συμφωνήσω με τον αχταρμά που παρουσιάζεις.
      Ο κύριος Καλεντερίδης στοχεύει (αν δεν κάνω λάθος) στους ανθέλληνες φορείς του πολιτικού συστήματος στους τρισάθλιους αριστεριστές εθνοαποδομητές και στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου. Αντι να βάλουμε τον κωλο μας κατω και να δουλέψουμε συλλογικά πάνω σε ενα εθνικό σχέδιο με ορίζοντα πενηντακονταετίας μυξοκλαιμε που κόσμος είναι άδικος και δεν μας φέρεται στοργικά ψάχνοντας αποδιοπομπαίούς τράγους. Δεν ξέρω αν ο Αντετοκούμπο είναι Έλληνας καθώς θεωρώ πως η Ελληνική ταυτότητα διανοιγομενη στο φως της ορθοδοξίας έχει εσχατολογικό περιεχόμενο και είναι κάτι στο οποίο παραδίδεται ελεύθερα κάποιος οσο ζει ολο και περισσότερο.
      Παρόλα αυτά ας επικεντρωθούμε σε αυτά που θέλει να θίξει το άρθρο και οχι σε ανούσιες συζητήσεις...

      Διαγραφή
    3. Ὁ νεαρὸς εἶναι συμπαθέστατος καὶ σεμνὸς ὃπως φαίνεται,ἀλλὰ εἶναι Νιγηριάνος.

      Ὁ Ἕλληνας ἔχει τὸ "ὅμαιμον,ὁμόθρησκον,ὁμόγλωσσον,ὁμότροπον",ὁ νεαρὸς Νιγηριάνος ΔΕΝ τὰ ἔχει ὅλα καὶ Ἐλλην ΔΕΝ εἶναι.

      Τὸν κίνδυνο ποὺ διατρέχουμε σὰν ἔθνος φαίνεται πὼς δὲν τὸν ἔχουν καταλάβει μερικοὶ.

      Δεχόμενοι αὐτὸν τὸν νεαρὸ σὰν Ἓλληνα τότε θὰ δεχθοῦμε μιὰ μέρα καὶ ὅλα αὐτὰ τὰ καλόπαιδα τῆς Ἀφροασίας γιὰ Ἕλληνες.

      Κάποιος παραπάνω μίλησε γιὰ Πακιστανὸ,μὴ γνωρίζοντας ΤΙ ἘΣΤΙ Πακιστανὸς.

      Ὁ Θεὸς νὰ σᾶς φωτίση διότι δὲν πᾶμε καθόλου καλά μὲ αὐτὰ ποὺ κουβαλᾶτε στὸ μυαλό σας μερικοί.

      Ταϋγέτη.

      Διαγραφή
  18. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον Γιάννη, αλλά από ελληνόφωνους που καλλιεργούν το φυλετικό μίσος και που ψάχνουν την ευκαιρία να χτυπήσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους για να προκαλέσουν την επέμβαση των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης. Και όταν αυτοί θα εισβάλλουν στην πατρίδα μας δήθεν ''για να σώσουν τους ξένους που σφάζονται από τους Ελληνες'', αυτοί που προκάλεσαν την επέμβαση θα σπεύσουν κλασικά να γερμανοντυθούν.
    Τις δήθεν σφαγές του Καντάφι, του Σαντάμ και του Ασαντ βρήκαν ως πρόφαση για να εισβάλλουν στις χώρες τους και να τις διαλύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Εθνική Πατριωτική σκέψη, προϋποθέτει και στρατηγική σκέψη.
    Δεν πρέπει να γράφονται αυτά, αλλά είμαι υποχρεωμένος να το κάνω.
    Επί παραδείγματι, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, μπήκαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μισό εκατομμύριο Αλβανοί.
    Αν δεν ακολουθήσουμε πολιτική "ενσωμάτωσης", κυρίως μέσω της Παιδείας και όχι μόνο, σε 20 χρόνια θα υπάρχει στην Ελλάδα μια συμπαγής αλβανική κοινότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Καλό είναι λοιπόν να σκεφτόμαστε "βαθιά".
    Είπαμε, έλεγχο στα σύνορα, αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά για όσους τελικά εισέρχονται και δεν μπορούμε για διάφορους λόγους να επαναπατρίσουμε, πρέπει να ακολουθείται πολιτική "ενσωμάτωσης".
    Αν δεν γίνει αυτό και ακολουθήσουμε πολιτικές που στηρίζονται σε φυλετικά, χρωματικά, γενετικά και αιματολογικά κριτήρια, τότε ακριβώς δεν θα έχουμε πετύχει τίποτε άλλο πέρα από το να προσδώσουμε στρατηγική αδυναμία στην πατρίδα μας και θα δώσουμε τη χαριστική βολή σε αυτό που λέγεται Ελλάδα και Ελληνικό έθνος.
    Να σταματήσουν παρακαλώ οι επικίνδυνες αναφορές που πλήττουν το εθνικά μας συμφέροντα.
    Η Ελλάδα είναι έθνος-κράτος και έτσι πρέπει να παραμείνει.
    Αλλά για να παραμείνει, θέλει τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σάββα,συμφωνώ μαζί σου περί στρατηγικής σκέψεως. Παρ'όλα αυτά παρουσιάζεις την είσοδο των Αλβανών ως αναπόφευκτο γεγονός. Κάποιος άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν. Δεν βρέθηκαν εδώ ως δια μαγείας. Επομένως η λύση της "ενσωμάτωσης" είναι ένα σκοπούμενο αποτέλεσμα,μιας και το αίτιο το προκαλέσε η τότε κυβερνητική πολιτική. Η ίδια κυβερνητική πολιτική επιτρέπει και τον σύγχρονο εποικισμό της πατρίδας μας με αλλοφύλους. Θα ακολουθήσουμε πάλι την ίδια φόρμουλα??

      Κι επειδή ακριβώς πρέπει να σκεφτόμαστε εις βάθος,στην ιστορία υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αλλοφύλων οι οποίοι ουδέποτε ενσωματώθηκαν στην κοινωνία φιλοξενίας. Για παράδειγμα επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας υπάρχει τόσο το παράδειγμα του Αρμίνιου,όσο και του Αττίλα. Και οι 2 κατέστρεψαν την Ρώμη,αφού πρώτα είχαν μάθει τον τρόπο σκέψης,την γλώσσα και όλες τις αδυναμίες των ρωμαίων.

      Αν θέλουμε να προσδώσουμε στρατηγική δύναμη στην ιερή μας πατρίδα,οφείλουμε να ενισχύσουμε τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού. Υιοθετώντας το δίκαιο του εδάφους,χάνουμε όλον τον ελληνισμό στα πέρατα του κόσμου και κατ'επέκταση ένα στρατηγικό όπλο.

      Θα σεβαστώ την παράκλησή σας. Θα ήθελα να είναι το τελευταίο μου μήνυμα.

      Διαγραφή
    2. Το επαναλαμβάνω:

      Είπαμε, έλεγχο στα σύνορα, αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά για όσους τελικά εισέρχονται και δεν μπορούμε για διάφορους λόγους να επαναπατρίσουμε, πρέπει να ακολουθείται πολιτική "ενσωμάτωσης".

      Διαγραφή
    3. Όποιος μιλά για ενσωμάτωση, φαίνεται ότι δεν έχει υπ' όψιν του τι γίνεται στην Γαλλία με Άραβες ακόμη και τρίτης γενιάς. Το πείραμα τής ενσωματώσεως έχει αποδεδειγμένα αποτύχει κι εμείς πάμε να χαράξομε στρατηγική πάνω σε ερείπια.
      Ακόμη και στην Γερμανία, η οποία έχει μακράν λιγότερους μετανάστες από την Γαλλία και την Αγγλία, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενσωματώσεως και η χώρα είναι γεμάτη γκέτο, κυρίως τουρκικά.

      Σάββα, μην αφήνεις κραυγές αιθεροβαμόνων και χρησίμων ηλιθίων να σε παρασύρουν σε άτοπα. Η Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων δεν μπορεί να ενσωματώσει 3 εκατ. λαθρομεταναστών. Διότι περί αυτών πρέπει να ομιλούμε και όχι για δήθεν 400 χιλ. Αλβανών, οι οποίοι είναι τουλάχιστον οι τριπλάσιοι.

      Διαγραφή
    4. Nativist
      να είσαι σίγουρος ότι στο θέμα αυτό ξέρω πολύ καλά τι λέω και τι μου γίνεται.

      Διαγραφή
    5. Ἐκτὸς τοῦ ὅτι μποροῦμε νά στείλουμε πίσω τοὺς Ἀλβανοὺς,γνωρίζω πολὺ-πολὺ καλὰ
      (εἶμαι Ἠπειρώτισσα καὶ τὸ χωριό μου βρίσκεται ἀκριβῶς στὰ σύνορα μὲ τὴν Ἀλβανία)ΠΟΣΟ μὰ ΠΟΣΟ μᾶς μισοῦν.
      Μᾶς δίνει τόσες εὐκαιρίες ὁ Ράμα.

      Πῶς λοιπὸν θὰ ἐνσωματώσης κάποιους ποὺ σὲ ἐχθρεύονται;

      Καὶ ἀντὶ αὐτοῦ γιατὶ νὰ μὴ ζητήσω τὴν ἀναγνωρισμένη ἤδη αὐτονομία(Πρωτόκολλο Κερκύρας 1914) τῆς Βορείου Ἠπείρου μὲ μελλοντικὸ σχεδιασμὸ τὴν προσάρτησί της;

      Ταϋγέτη.

      Διαγραφή
    6. Μελετώ 15 τουλάχιστον χρόνια το μεταναστευτικό και τολμώ να πω ότι κάτι καταλαβαίνω για το θέμα.
      Δεν με κάλυψες.

      Και η ανάρτηση αυτή είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, λάθος και η άλλη τού Μεκεδονοπόντιου. Η δεύτερη χειρότερη από την πρώτη.-

      Διαγραφή
    7. Σάββα,το πρόβλημα είναι βαθύτερο και ονομάζεται μετακίνηση πληθυσμών λόγω κλιματικής αλλαγής και την οποία θα βιώσουμε εντός του 21αιώνα.

      θα δεχτούμε τα +150 εκ ανθρώπων που δεν θα μπορούν να ζήσουν στις χώρες τους??

      Αυτήν την στιγμή που μιλάμε,μόνο η Νιγηρία έχει 70 εκατομμύρια παιδιά (πληθυσμός κάτω των 14 ετών). https://en.wikipedia.org/wiki/Nigeria#Demographics

      Η πολιτική ενσωμάτωσης 150 εκατομμυρίων ανθρώπων τα επόμενα 50 χρόνια,ισοδυναμεί με θάνατο όχι μόνο του ελληνικού έθνους,αλλά όλων των εθνών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

      Διαγραφή
    8. Ακριβώς έτσι Σάββα.
      Εγώ θα το πήγαινα ακόμα πιο πέρα. Να αποκτήσουμε πολιτική μετανάστευσης που να φέρνει κόσμο γιατί το χρειαζόμαστε αλλά με κριτήρια ρεαλιστικά. Πχ ορθόδοξοι, πχ άνθρωποι που έχουν κάνει σημαντικές καριέρες εκτός και θα θέλαν να γίνουν Έλληνες κλπ. Δλδ κόσμο που είναι ενσωματώσιμος, που θα δώσει στην χώρα, όχι μόνο θα πάρει, και φυσικά με μια ροή που είναι στα πλαίσια της δυνατότητας αφομοίωσης.Το ξέρεις πως υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι που τα παιδιά τους είναι εδώ με ελληνική υπηκοότητα, οι ίδιοι λόγω κρίσης έφυγαν για να δουλέψουν στο εξωτερικό και επειδή δεν εργάζονται εδώ το ελληνικό κράτος τους αρνείται όχι μόνο την υπηκοότητα αλλά και την παραμονή? Τι λογική έχει αυτό? Πως θα αισθάνονται τα παιδιά τους? Δώστους της ρε άχρηστο κράτος, μόνο λεφτά θα σου φέρουν..

      Διαγραφή
    9. Εδώ δεν μπορούμε να κρατήσομε τα δικά μας παιδιά, που φεύγουν για να βρουν δουλειά στην ξενιτιά και θα κάνομε εισαγωγή; Γιατί, τούς χρειαζόμαστε; Να τούς πληρώνομε πώς; Πετάμε κι ένα "ορθόδοξοι", για να γλυκάνομε το χάπι.

      Αυτά είναι τώρα. Πατώντας σ' ένα μάλλον άστοχο άρθρο, βρήκαν όλοι οι διεθνιστάδες ευκαιρία να γράψουν ό,τι ανοησία βρουν.

      Διαγραφή
    10. @ Nativist
      άρζι μπούρτζι και λουλά είσαι φίλε μου.
      Αλλά τι να σου πω και τι να σου κάνω.

      Διαγραφή
    11. Πού ακριβώς εντοπίζεις το λάθος στο σχόλιό μου;

      Διαγραφή
  20. Τελος η καλυτερη αμυνα ειναι παντα η επιθεση...
    Οι τακτικες αυτες διεισδυσεων μαζων και οι τακτικες ενσωματωσεως,ερχονται απο πολυ μακρυα...Και ειναι τακτικες που χρησιμοποιηθηκαν για συνορα τυπου "φρουριου"...
    Και ως γνωστον κανενα φρουριο δεν ειναι απορθητο...
    Αρα,επιμενω, οτι ακολουθειται λαθος τακτικη προερχομενη απο εκεινη του Βυζαντιου...
    Κιαν δεν την αλλαξουμε,θαχουμε ακριβως τα ιδια αποτελεσματα με εκεινα...
    Κιαυτην την φορα ισως δεν θαχουμε την Ευρωπη να αναγεννησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στην Ελλάδα έχει επιβληθεί από την γερμανική ΕΕ, με το γερμανικό ευρώ, μια κατοχή οικονομικού τύπου. Εχει όμως μια σοβαρή αδυναμία. Να ξεσηκωθεί ο κόσμος!
    Γι αυτό θα φροντίσουν να την επιβάλλουν και με στρατιωτικά μέσα. Το νομιμοποιητικό πλαίσιο που χρειάζονται είναι να υπάρξει στην Ελλάδα βία ώστε να επέμβουν δήθεν για να μας γλυτώσουν. Οι εγκληματικές οργανώσεις που θα ασκήσουν βία στην Ελλάδα για να δώσουν το πρόσχημα, υπάρχουν. Είναι οι πολιτικά ακραίοι οι οποίοι έχουν αποτύχει προς ώρας να βρούν το αντίπαλον δέος πρόθυμο για σύγκρουση. Ελπίζω να μην το αναζητήσουν στους ξένους, νόμιμους ή παράνομους, μετανάστες διότι τότε θα μας βαράνε όλοι μαζί ΝΑΤΟ, ισλαμοφασίστες, ουτσεκάδες και δεν ξέρω μην έλθουν και τίποτα ...Μαορί μέχρι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω οτι το υπόγειο εξωχώριο παγκοςμιο σύστημα θελει να ξεσηκωθεί ο Έλληνας ,αν το ήθελε έστω κια για να επιβάλλει τη συνέχεια που γράφετε θα το προσπαθούσε και εύκολα θα το κατάφερνε ! Μη ξεχνούμε ουι εχει στα χέρια του εμμεςως και αμέσως σχεδόν ολα τα ΜΜΕ και πολλές άλλες "ακτιβιστικές" ομάδες που μπορούν εν είδη περιπάτου να κάνουν μια πορτοκαλί ,ροζουλι η μαύρη επανάσταση.Βλεπε υπόθεση Καραμανλή μετα το Βουκουρεστι που καθε Πέμπτη καίγονταν η Αθήνα.Το σύστημα απο το 2010 και εντεύθεν εχει ναρκώσει την Ελλαδα πλήρως και εχει βάλει στο γύψο σχεδόν καθε μορφή αντιδράσεως.Ζηλευτη τάξη και ασφαλεία επικρατεί εις άπασα την επικρατεία και μάλιστα χωρίς την παραμικρή καταστολή.Αυτο δείχνει οτι το σενάριο που γράφετε και το ακούω συχνά μαλλον δεν ειναι πολυ πιθανό για τωρα.Για το μέλλον δεν ξερω.

      Διαγραφή
  22. Το να εισαι Ελληνας...

    ...ειναι διαφορετικο απο το να εισαι φιλελληνας

    ...και ειναι διαφορετικο απο το να συμμεριζεσαι καποιες ελληνικες αξιες

    Το εξηγησαν αρκετοι παραπανω...

    Αν το ιστολογιο δεν μπορει να διακρινει απλες βασικες και θεμελιωδεις εννοιες, αποδεικνυει οτι εχει σοβαρο προβλημα σκεψης, και βοηθαει πλεον τις πολιτικες που αποβλεπουν στην αποδομηση του εθνους, δυστυχως...

    Οταν βρισκεται καποιος σε θεση που ασκει επιρροη (οι συντακτες του ιστολογιου) εχουν και αναλογη βαρια ευθυνη για τις συνεπειες των γραφομενων τους. Δεν ειναι απλα "λαθος", ειναι και υπευθυνοι των συνεπειων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.