23/1/17

Αν χαθεί η Κύπρος...

Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Το 1204 η στρατηγική ήττα του Ελληνισμού, με την καταλυτική άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Σταυροφόρους, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Η Δ΄ Σταυροφορία, η οποία εξαρχής στόχευε στην κατάληψη και καταστροφή της Κωνσταντινουπόλεως, οδήγησε στην πλήρη αποδυνάμωση της Αυτοκρατορίας και κατ’ ουσίαν προετοίμασε το έδαφος για την Άλωση από τους Τούρκους του Μωάμεθ του Πορθητή. 
Μετά την κατάρρευση της άμυνας της Πόλεως, η οποία συνέβη στις 29 Μαΐου του έτους 1453, ο Ελληνισμός άρχισε, προϊόντος του χρόνου, να συρρικνώνεται. Αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από εδάφη, στα οποία μεγαλούργησε για το καλό του συνόλου του πολιτισμού της ανθρωπότητος.
Σταδιακά, λοιπόν, έχασε την Ανατολική Θράκη, την Μικρά Ασία, την μισή Κύπρο.
Αυτήν την περίοδο συγκεκριμένα παρακολουθούμε τις συνέχειες ενός πραγματικού δράματος, όπως αυτό εκτυλίσσεται σε διεθνή fora
Ένα έγκλημα παράνομης εισβολής, παράνομης κατοχής και μεθοδευμένης αλλοιώσεως πληθυσμού, ήτοι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητος, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., κατά τα φαινόμενα ολοκληρώνεται.
Η Κυπριακή Δημοκρατία σύρεται κυριολεκτικώς σε συνομιλίες, εξαρχής αδιέξοδες, παραιτούμενη της κρατικής της οντότητος και δεχόμενη τον πέπλο της απαράδεκτης μυστικότητος που επιβάλλουν οι «κρύπτες» στο Παλάτι των Εθνών του Ο.Η.Ε.
Ο Πρόεδρός της υποβιβάζεται σε Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, αρνούμενος έτσι να συμμορφωθεί με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το οποίο ισχύει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Πράξη Προσχωρήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλωστε, είναι σαφής και κατηγορηματική.  
Από την άλλη πλευρά, η αδιαλλαξία του «τα θέλω όλα» της Τουρκίας πισωγυρίζει τις συνομιλίες όσο και αν συνοδεύεται από απειλές προσαρτήσεως των κατεχομένων εδαφών του ψευδοκράτους.
Ο διεθνής παράγων, όμως, όπως τα γεγονότα επιβεβαιώνουν έχει το εξής σχέδιο: Να επιβάλει διαδικασίες μειώσεως της κρατικής οντότητος της Κυπριακής Δημοκρατίας τώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρουσιάζει μια ανεξήγητη δεκτικότητα και να καταστήσει μέρος των συνομιλιών ζητήματα, τα οποία θα αδικούν τους Κυπρίους. Στόχος είναι να επιβληθούν αυτά σήμερα, ώστε ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναγκασθεί να συμβιβασθεί με τις συμφωνίες του προκατόχου του εκκινώντας από αρνητική αφετηρία. Έτσι, λίγο-λίγο τελικώς θα επιβληθεί η λύση της διχοτομήσεως που εξυπηρετεί για πλειάδα λόγων που θα αναφέρουμε σε επόμενο άρθρο μας τον διεθνή παράγοντα.
Στην Ελλάδα, η πολιτική συζήτηση για την Κύπρο είναι ανύπαρκτη και οι ενημερώσεις των πολιτικών αρχηγών εξαντλούνται στα κλειστά γραφεία τους.
Ο λαός δεν είναι κοινωνός των συνομιλιών, σα να είναι το Κυπριακό ένα θέμα που ενδιαφέρει μόνον τις ελίτ!

Ωστόσο, αν χαθεί η Κύπρος πιστεύει κάποιος ότι δεν έπεται η Ελλάδα..;

ΕΣΤΙΑ 21-22/1  

1 σχόλιο:

  1. μην φποβαστε μωρε!!! θα μας δωσει η μερκελε ενα νεο δανειακι να το χωσουμε στη τσεπη του σουλτανου οποτε θα παγιωθει η Κυπριακη Δημοκρατια της Ν.Κυπρου και θα παραχωρησουμε στη μερκελε τα αερια απο την αφροδιτη τσαμπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.