18/1/17

Ο Πρόεδρος Ομπάμα αρνήθηκε χάρη στον Τζον Κυριάκου: “Μεγαλόψυχος” με την Τσέλσι Μάνινγκ

John Kiriakou. Photo by Troy Page, CC BY-NC-SA 2.0
John Kiriakou. Photo by Troy Page, CC BY-NC-SA 2.0

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα μείωσε την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ.
Αντίθετα, ο κ. Ομπάμα αρνήθηκε να δώσει χάρη στον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ήρωας στην Αμερική καθώς έλαβε μέρος σε φονικές μάχες εναντίον της αλ Κάιντα. Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου χαρακτηρίζεται απαράδεκτη από τις ομάδες στήριξης του Τζον Κυριάκου. Αρκετοί Ελληνοαμερικανοί αλλά και μέλη της κοινότητας του Χόλιγουντ, στηρίζουν τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, ο οποίος τόλμησε να αποκαλύψει τα βασανιστήρια, ιδιαίτερα το μαρτύριο του πνιγμού, όταν η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους το έκρυβε. Η αποκάλυψη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον τότε πρόεδρο της Αμερικής. Μετά την αποκάλυψη ο Τζον Κυριάκου δέχθηκε άγριο κυνηγητό, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 3 σχεδόν χρόνια.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ


Η απόφαση του κ. Ομπάμα σημαίνει ότι η διαφυλική, που ήταν στο παρελθόν γνωστή ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, θα αποφυλακιστεί την 17η Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών διότι παρέδωσε στον WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η Μάνινγκ είχε αναλάβει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση των εγγράφων.
Εξάλλου, ο Ομπάμα μείωσε τις ποινές ακόμη 208 κρατουμένων και απένειμε χάρη σε 64 πρόσωπα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Συνολικά, καθώς η θητεία του φθάνει στην ολοκλήρωσή της την Παρασκευή, ο Ομπάμα έχει μειώσει τις ποινές 1.385 ανθρώπων και έχει απονείμει χάρη σε άλλους 212.

MIGNATIOU, ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters Ουάσινγκτον, United States

3 σχόλια:

  1. Ο Κυριακου ειναι συμπαθης αλλα εκτος πραγματικοτητος. Τι νομιζε οτι ειναι η Αμερικη και η CIA? Τοσα χρονια εκει μεσα δεν πηρε χαμπαρι τη βρωμα και τη δυσωδια που αποπνεει? Θεωρουσε ανηθικους τους βασανισμους? Μα ολο το συστημα δεν εχει ηθικη. Στους βασανισμους θα κολλαγε? Ξερετε πως εκανε ανακρισεις κομμουνιστων αγροτων στη Γουατεμαλα και Ονδουρα ο συμπατριωτης μας Νεγρεποντε? Ανεβαζε 5 σε ελικοπτερο και πεταγε τον ενα απο τα 500 μετρα. Οι υπολοιποι υπεγραφαν και ομολογουσαν οτι τους εβαζε μπροστα. Και το βραδυ πηγαινε και πηδαγε τη γυναικα του και χαιδευε τα παιδια του. Δεν τα ειχε μαθει αυτα ο Κυριακου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν παιζει απολυτως κανενα ρολο το να φαινεσαι σκληρος...μαλλον πιο πολυ πρεπει να δειχνεις συμπαθεστατος και πειστικα ανοητος οπως ο κυριακου που εκανε κιολας φυλακη στην αλαμπαμα ή οπου τελοσπαντων(σα να λεμε)...προσοχη στους δαναους και δωρα φεροντες...δηλ. στις μπουρδες του κυριακου...

      Διαγραφή
  2. σε κατι τζιμανια σα τον Αυρακωτο κιαλλους τετοιους,στηριζεται η Ελλας μεσω των διεσπαρμενων μισθοφορων της ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.