11/1/17

Η διαδικασία της Γενεύης είναι παράνομη – Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και οδηγεί στο θάνατο την Κυπριακή Δημοκρατία




  • Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη της Ελβετίας, υπό την αιγίδα του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Αϊντα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΤΠ / Χρήστος Αβραμίδης)

  • Του Σάββα Καλεντερίδη
    Το 1955 ξεκίνησε ο αντιαποικιακός, εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε, όσο διαρκούσε ο επικός αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου εναντίον των αποικιοκρατών, οι Τούρκοι της Μεγαλονήσου όχι μόνο δεν συμμετείχαν σ’ αυτόν, αλλά ήταν και συνεργάτες των Άγγλων.
    Δεν ήταν με τους αγωνιστές της ελευθερίας, αλλά με τους σκλαβοκράτορες.
    Το 1959, το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτρέψει την ολοκληρωτική απελευθέρωση της Κύπρου, οδήγησε τα πράγματα στην υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου, με τις οποίες ιδρύθηκε ένα κυρίαρχο κράτος, με τη Συνθήκη Εγγυήσεως να υπογράφεται από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο να διατηρηθεί η ανεξαρτησία, και η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Οι εγγυήτριες δυνάμεις εγγυήθηκαν να απαγορεύσουν την προώθηση «είτε της ένωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με οποιοδήποτε άλλο κράτος, ή τη διχοτόμηση της νήσου». Όμως πουθενά δεν αναφέρεται στη συνθήκη αυτή ότι διατηρούν το δικαίωμα της διάλυσης ή της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Παρότι υφίσταται η σκιά της Συνθήκης Εγγυήσεως, με τις Συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου, γεννήθηκε ένα νέο κυρίαρχο κράτος, για την ίδρυση του οποίου συμφώνησαν η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, η κοινότητα των Ελλήνων της Κύπρου και η κοινότητα των Τούρκων της Κύπρου.
    (Φωτ.: Flickr / freecyprus.org)
    Το κράτος ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία, έχει Σύνταγμα και αυτά τα 57 χρόνια που υπάρχει, παρά την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους του από τα τουρκικά στρατεύματα, συνεχίζει να είναι αδιάλειπτα ένας διεθνής κρατικός δρων, να είναι ενεργό μέλος σε διεθνείς οργανισμούς, να υπογράφει συμφωνίες με κράτη και διεθνείς οργανισμούς, χωρίς να ρωτά κανέναν από τους παράγοντες οι οποίοι συμμετείχαν στην διαδικασία και υπέγραψαν τις συνθήκες ιδρύσεώς του. Επιπλέον, διαθέτει καταστατικό χάρτη, το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο δεν δίνει δυνατότητα σε κανέναν παράγοντα εκτός Κύπρου, να προβεί σε τροποποίησή του και στη διάλυση ή μετάλλαξη του υφισταμένου κράτους.
    Από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχουν δικαίωμα η Ελλάδα, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι δυο κοινότητες του νησιού να υπογράψουν το θάνατο του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Άρα, η όλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από χθες στη Γενεύη είναι παράνομη, είναι ένα έγκλημα που γίνεται εις βάρος ενός κυρίαρχου κράτους και η συμμετοχή στη διαδικασία αυτή του ίδιου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν προσδίδει καμία νομιμότητα σε αυτήν την επαίσχυντη διαδικασία, αφού ούτε ο Πρόεδρος έχει δικαίωμα να διαλύσει ή να οδηγήσει σε μετεξέλιξη το κράτος της Κύπρου.
    (Φωτ.: dailymail.co.uk)
    Το έγκλημα δε γίνεται απεχθέστερο, με τον αποκλεισμό από τις ούτως ή άλλως παράνομες διαδικασίες, της ΕΕ, πλήρες μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.
    Όσο για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν την επαίσχυντη και εξ αντικειμένου προδοτική διαδικασία, να υπενθυμίσουμε ότι η παρουσία Ελλήνων πολιτικών και διπλωματικών αξιωματούχων σε μια τέτοια διαδικασία, μαζί με αντίστοιχους Τούρκους, όχι μόνο ακυρώνει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαιτούν την άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, όχι μόνο νομιμοποιεί την εισβολή και κατοχή, αλλά μηδενίζει το... κοντέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μας φέρνει πίσω στο 1959.
    Δηλαδή, σβήνεται στην ουσία η ιστορία και παραδίδεται στους νεοαποικιοκράτες και τους παράνομους εισβολείς η σφραγίδα και η ψυχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Δεν ξέρω ποιες δυνάμεις οδήγησαν και οδηγούν τους πολιτικούς σε Κύπρο και Ελλάδα σε αυτόν τον παραλογισμό, σε αυτό το εθνικό και διεθνές έγκλημα.
    Οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους ανήκει αυτό το κράτος, πρέπει να αφυπνιστούν και να σταματήσουν τον έγκλημα που είναι σε εξέλιξη, ένα έγκλημα που θα οδηγήσει στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την οποία θα ακολουθήσει και η καταστροφή του ελληνισμού της Κύπρου.
    Ο ελληνισμός της Κύπρου έχει αστείρευτες δυνάμεις, οι οποίες πηγάζουν από την υπερτρισχιλιετή ιστορία του πάνω στο νησί. Είναι αδιανόητο να παραδοθεί βορά στους νεοαποικιοκράτες του Λονδίνου και τους νεοοθωμανούς της Άγκυρας.
    Έλληνες γρηγορείτε.

    Δημοσιεύθηκε στο Pontos-news

    17 σχόλια:

    1. Ποιά ήταν τα σπουδαία στρατηγικά μυαλά τα οποία εν τω μέσω του 1922 απέσυραν στρατεύματα από το μέτωπο για να περικυκλωσουν τους Άγγλους στην Κωνσταντινούπολη, και μετά από μια Μικρασιατική γενοκτονία, μια Κατοχική γενοκτονία και ένα καταστροφικό εμφύλιο άνοιξαν πόλεμο στην Κύπρο εναντίον των Άγγλων; Ποιά ακριβώς συμφέροντα εξυπηρέτησε η στρατηγική τους; Που πήγε ο Ελληνισμός με τέτοια μυαλά και ποιός εκπαίδευσε τέτοια μυαλά; Ποιόν ακριβώς είχε σύμμαχο ο Ελληνισμός ενάντια των Άγγλων; Η σχολή στρατηγικής σκέψης που έφερε τον Ελληνισμό στην καταστροφή είναι αυτή του Σχολάριου και των Βασιλομεταξικών. Μέχρι να μάθουμε από την ιστορία δεν υπάρχει περίπτωση ανάστασης.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς Σάββα Καλεντερίδη.
      Αυτά μόνον είναι η νομικο-πραγματική βάση των αφύσικων συζητήσεων στην Γενεύη. Και μόνον ότι τόλμησαν οι σουλτανικοί “τουρκοκύπριοι” να αρνούνται στον Αναστασιάδη την αποκλειστικότητα τής ιδιότητας τού Προέδρου τής μίας, μοναδικής και ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας, θα αρκούσε για να διακοπούν πάραυτα, ακαριαίως οι "συζητήσεις". Θα αρκούσε για στοιχειωδώς ενημερωμένους και με υποτυπώδη υπευθυνότητα Έλληνες (Μητρός τε Ελλάδος και Κύπρου) πολιτικούς .
      Το μπαμπέσικο και ύπουλο τούρκικο παιχνίδι «ε, τώρα μιλάμε και μιάς και μιλάμε, πρέπει να δεχτείς και αυτό και το άλλο» είναι πασίγνωστο, γονιδιακά καταγεγραμμένη ιστορική εμπειρία ιδίως για εμάς τούς Έλληνες . Είναι δε τραγικό για την Ελλάδα να υπάρχουν πολιτικοί ή οποιοιδήποτε αρμόδιοι που δείχνουν ως εάν να μην το γνωρίζουν και δέχονται ως αφελείς “παρθενικές κορασίδες” ή “γιουσουφάκια” να ακούν ως ανυποψίαστα κορόϊδα τα δελεάσματα και το “ψηστήρι” των εκ φύσεως (κατά ιστορική πιστοποίηση) τούρκων εκμαυλιστών και απαράλλακτων ανά τούς αιώνες οσμανλιδών επεκτατιστών .
      Είναι όμως και όντως σημαδιακό το γεγονός ότι αυτές τις θεμελιώδεις διαπιστώσεις, ακρογωνιαία αγκωνάρια τής Ελληνικής πολιτικής και διπλωματικής θεώρησης, φαίνονται ως εάν να τις αγνοεί σύμπαν το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (Κοτζιά, Κατρούγκαλου & Co.) και περιμένουμε να τις προβάλει ένας Καλεντερίδης , όπως επίσης και κάποιοι ακόμη εξαιρετικοί εξωυπηρεσιακοί όπως ο Μητροπολίτης Μόρφου, ο Άγγελος Συρίγος, ο Ανδρέας Θεοφάνους, ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης, η Ελένη Θεοχάρους, ο Χρήστος Ιακώβου και αρκετοί ακόμη, οι οποίοι βέβαια δεν έχουν ρόλο στην χάραξη τής πολιτικής μήτε στην Αθήνα μήτε στην Λευκωσία.
      Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι από το 1960 μέλος τού Ο.Η.Ε. ως ενιαίο ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος με Πρόεδρο Δημοκρατίας έναν και μοναδικό . Στον Ο.Η.Ε. ουδέποτε αναγνωρίστηκε ουδέ καν έμμεσα έγινε μέχρι σήμερα δεκτή άλλη κρατική οντότητα στα εδάφη τής Μεγαλονήσου, πλην αυτής τής μοναδικής Κυπριακής Δημοκρατίας, με σημερινό πρόεδρο τον Ν. Αναστασιάδη ˙ δεν έχει καμιά θεσμική ιδιότητα ο (κατά ιστορική παράκρουση) αποκαλούμενος ως δήθεν και “honorable” Μουσταφά Ακιντζί. Και αυτό το ένα Μοναδικό Κράτος είναι από το 2004 Κράτος-Μέλος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξ ορισμού έχει ρόλο και λόγο να διασφαλίσει την κρατική υπόσταση τού μέλους της, κυριάρχου Κράτους.
      Δεν έγινε ξανά ποτέ στην ιστορία Κράτος Κυρίαρχο να συζητάει με τούς εισβολείς την αυτοκατάργησή του , μήτε στον Ο.Η.Ε. ξανακούστηκε ποτέ Κράτος να αυτοδιαλύεται και να συζητάει την διαγραφή του από τον πίνακα των Ελευθέρων Κυριάρχων Κρατών.
      Και μάλιστα Κράτος που ιδρύθηκε με το αίμα των Γρηγόρη Αυξεντή , Μιχαήλ Καραολή, Ανδρέα Δημητρίου , Ευαγόρα Παλληκαρίδη, και τόσων άλλων Ηρώων που έκαψε, έσφαξε ή κρέμασε το Αγγλικό Crown με την ανάλγητη άνασσα τού Μπάκιγχαμ. Αυτό το κτηνώδες και εγκληματικό καθεστώς τυράννων το οποίο γλύφοντας σαν πιστά σκυλιά του, υπηρετούσαν οι προκάτοχοι τού Ακιτζί τουρκοκύπριοι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Ας ελπίσουμε ένα πράγμα ότι οι προδότες δεν θα έρθουν στο δημοψήφισμα με ερώτημα ή αποδέχεσθε το σχέδιο ή διχοτόμηση! Κατά τα άλλα απογοητεύομαι βλέποντας ανθρώπους να φωνάζουν βάστα γερά στον Αλέξη ο οποίος παίζει άλλο ένα θέατρο στην όλη διαδικασία! Το να λέει κάποιος όχι στις εγγυήσεις και σταστρατεύματα δεν λέει τίποτα αν αποδεχθεί της εκ περιτροπής προεδρείες και τα βέτο!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. ένα μεγάλο ευχαριστώ.... πάει μακριά η καραμέλα, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η συγκεκριμένη εξέλιξη,

      θυμάμαι χαρακτηριστικά μια λεπτομέρεια που μας μετέφερε αρμόδιος και έμπειρος περί τα σχετικά θέματα συνάδελφος: εποχή προ σχεδίου Καφετζή Ανάν - δείπνο στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, άφιξη του τουρκοκύπριου "εκπροσώπου" (sic) με όχημα φέρον πινακίδες κυκλοφορίας να δηλώνουν την ιδιότητά του..., στην αντίστροφη κίνηση μετέβη απέναντι ο Πρόεδρος της Κυπ. Δημ. με συμβατικές πινακίδες....

      εε λίγο λίγο το σαλάμι φθάσαμε και στη Γενεύη

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Ευριπίδης Μπίλλης
      Οι Τούρκοι γελούν με την πίστη των ημετέρων Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών στην παγκοσμιοποίηση της νέας τάξης. Που θέλει να υπαγάγει την Ελληνική Κύπρο στην Περιφέρεια της, της Τουρκίας.

      Η ίδια βλακώδης πίστη υποδούλωσε και την Ελλάδα το 2009 στη - δειλά και το δίκαιη. Για την τουρκική λύση της Νούλας του Ομπάμα. Και βιάζονται μήπως και ο Τραμπ τους χαλάσει τα σχέδια και μείνει η Κύπρος Ελληνική.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Κρίτωνος Καππαδόκη

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Κύριοι προλαλίσαντες, συγνώμη που σας χαλάω τη νιρβάνα σας, αλλά το Κιμπρίς Τζουμχουριέτι (τρίγλωσσο γαρ) είναι ένα θνησιγεννές ψευδοκράτος της Κοινοπολιτείας που εκπληρώνει πλέον το σκοπό του, τον αφανισμό του ελληνισμού στην Κύπρου. Και που φυσικά δεν ιδρύθηκε από το αίμα των ηρώων που πολέμησαν για την ΕΝΩΣΗ και όχι για να γίνει άλλος ένας νησιωτικός φορολογικός παράδεισος της Κοινοπολιτείας σαν το Τζέρσευ, τη Μάλτα, τις Μπαχάμες. Το Κιμπρίς τζουμχουριέτι ιδρύθηκε από τους Μαυροκορδάτους της Κύπρου που, σε συνεργασία με τους Βρετανούς, καταπάτησαν το αίμα του Αυξεντίου και ίδρυσαν ένα δικό τους μαγαζάκι. Όταν ο Ερντογάν αποκάλεσε ψευδοκράτος το νότιο τμήμα ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Περιέγραφε την πραγματικότητα και όχι τις νομικίστικες μπούρδες (αναγνωρισμένο-ξεαναγνωρισμένο) στις οποίες έχουμε κολλήσει. Έτσι κι αλλιώς αν ήθελε η Τουρκία, το βόρειο τμήμα θα ήταν διεθνώς αναγνωρισμένο. Η Τουρκία όμως θέλει ΌΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, και όχι μόνο το μισό. Και θα το καταφέρει γιατί αντιπαραθέτει ισχύ και πλάνο, ενώ εμείς φαφλατάδες δικηγόρους.
      Αντί λοιπόν να μας απασχολεί το μέλλον του Κιμπρίς τζουμχουριέτι, νομίζω θα έπρεπε να μας απασχολεί το μέλλον του ελληνισμού της Κύπρου. ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ αυτά τα δύο. Και δυστυχώς, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο με τη διχοτόμηση θα επιβιώση ο ελληνισμός της Κύπρου. Με την επανένωση-ιμβροποίηση, ας μαζεύουν τα μπογαλάκια τους σιγά-σιγά οι Κύπριοι κι ας έρχονται κατά 'δω. Να προδόσουμε λοιπόν τον ελληνισμό της Κύπρου για να πάρουν μερικοί τα σπίτια τους στη Μόρφου;;; Μέχρι εκεί φτάνει το όραμά μας;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. Πού το πάς καημένη "Καρακίτσο";
      Με την λογική τούτου τού σχολίου, αν λογαριάσει κανείς την φοβική δουλόφρονη πολιτική των Αθηνών, είμαστε επαρχία τού Ερντογανιστάν.
      Και πώς το λέει η παροιμία, για κάποιες χαρές που δεν κρύβονται; Μιλάω για την ηδονή με την οποία φαίνεται να χρησιμοποιείς το βδελυρό ψευδώνυμο με το οποίο αποκαλούν οι ερντογανικοί σουλτανόδουλοι την Ελληνική Μεγαλόνησο.
      Ξέρεις εμείς οι γνήσιοι Έλληνες σιχαινόμαστε και στον νού μας να φέρουμε τα ονόματα που χρησιμοποιούν για τά άγια χώματά μας οι μεμέτηδες και η ματρώνα τους Αλβιών.
      Το κουβαδάκι σου λοιπόν και σε άλλη παραλία (κατά Ουαλία μεριά...)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Το Κιμπρίς τζουμχουριέτι είναι τρίγλωσσο, συνήγορε. Έχει την ίδια ισχύ, όση και το "Κυπριακή Δημοκρατία". Κι αν νομίζεις ότι αυτή η τριγλωσσία είναι μόνο για γραφειοκρατική χρήση, κάνεις μεγάλο λάθος: δηλώνει σαφώς ότι το νησί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, αλλά ότι ο ελληνισμός είναι μέρος του "μωσαϊκού". Τα "τριμερή" μωσαϊκά τα γουστάρουν κάργα οι αποικιοκράτες (3 κοινότητες στη Βοζνία, 3 τα αστέρια στη σημαία του FSA).
        Μάλλον σε ενόχλησε το "φαφλατάδες δικηγόροι" (το περίμενα) αφού κάνει μπαμ ότι ανήκεις στο είδος. Όσο για το κουβαδάκι μου, άλλος είναι ο νοικοκύρης εδώ μέσα και μόνον αυτός έχει τη δικαιοδοσία να μου το δώσει στο χέρι. Μέχρι τότε, ρούφα τ' αυγό σου...

        Διαγραφή
      2. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση:
        Σχολιαστής που απολαμβάνει να γράφει το Ελληνικό Νησί μας με τούρκικο όνομα και ονειρεύεται με θαυμασμό να πετύχει η τουρκία να το πάρει ολόκληρο («… θέλει ΌΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ...Και θα το καταφέρει γιατί αντιπαραθέτει ισχύ και πλάνο…») είναι ολοφάνερο ότι μόνον Έλληνας δεν είναι ˙ και ας βάζει όποιο ψευδώνυμο θέλει (από Μπαρμπαγιώργος μέχρι Μητρούσης και μέχρι Μενούσης) .
        Επομένως επιβεβαιώνεται το συμπέρασμά ότι το “Κίτσος Καρακίτσος” δεν ανήκει σε Έλληνα σχολιαστή, αλλά σε κάποιον μισέλληνα ˙ όταν βάλει κανείς και τις αναφορές στην Κοινοπολιτεία, το συμπέρασμα ενισχύεται ˙ αλλά και η έωλη επιχειρηματολογία για την χρήση τής απεχθούς βδελυρής τούρκικης ονομασίας (επειδή κατάφεραν οι δολοπλοκίες τής ψευδοσυμμάχου Ελληνοκτόνου Αγγλίας να τίθεται στον Ο.Η.Ε. ως πρόσθετη, παράλληλη ονομασία τής Κυπριακής Δημοκρατίας) ολοκληρώνει την εικόνα τού μισέλληνα που κρύβεται πίσω από το Ελληνοφανές ψευδώνυμο .
        Ως προς εμέ δε, καμιάν αξία δεν έχει να ασχοληθούμε ˙ κάθε άλλο παρά με απασχόλησε η ανόητη υβριστική έκφραση για “φαφλατάδες δικηγόρους” , που καμιά σχέση δεν έχει με το θέμα ούτε με εμένα, ενώ όποιος διαβάσει το σχόλιό μου θα καταλάβει ότι καμιά προσωπικήν ενόχληση δεν συνέτρεξε. Αυγά επίσης δεν ρουφάω (ανέκαθεν) και προφανώς στο φροντιστήριο λαϊκών εκφράσεων τής Ελληνικής γλώσσας που σας έκαναν, παρέλειψαν να σας ενημερώσουν για το ότι είναι πλέον ξεπερασμένος τρόπος προσβολής στην Ελλάδα.
        Τέλος όσο για το κουβαδάκι σου, δεν φιλοδόξησα να στο δώσω εγώ στο χέρι, απλά σε προέτρεψα να το αναλάβεις και να πάς εκεί πού ανήκεις, σε παραλίες άλλες και όχι Ελληνικές.
        Και επαναλαμβάνω αυτήν την ξεκάθαρη προτροπή μου να πάς εκεί απ’ όπου έχεις έλθει (μα Ουαλία, μα Μογγολία), γνωρίζοντας με βεβαιότητα ότι απευθύνομαι σε δόλιο ανθελληνικό troll, προς το οποίο δεν σκοπεύω να απαντήσω εφ’ εξής.
        Καληνύχτα troller.

        Διαγραφή
    9. Διορθώνω το σφάλμα τού πληκτρολογίου :
      Πού το πάς καημένε "Καρακίτσο";
      ήταν να γράφεται, αντί για «Πού το πάς καημένη "Καρακίτσο";» αφού το Καρακίτσος παραπέμπει σε αρσενικό και δεν έχω λόγο να υποθέσω ότι πίσω από το ψευδώνυμο κρύβεται θήλυ.
      Λοιπόν,
      «Πού το πάς καημένε "Καρακίτσο";»

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Μόνο μὲ αἷμα θὰ πάρουμε πίσω καὶ θὰ γίνη Ἕνωσις ὅ,τι χάσαμε μὲ αἷμα.

      Πρὸς τὸ παρὸν ἀφοῦ δὲν εἶναι εὐνοϊκὲς οἱ συνθῆκες ἄς μείνη ἄλυτο τὸ Κυπριακὸ.

      Ταϋγέτη.

      Καλλίτερα ἄλυτο τὸ θέμα παρὰ χαμένο τὸ νησί.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. You give someone a bit of off off mainstream information and you make him your advocate for life. Karamitso, could u please share with us an example of a muslim country where Hellenism has survived and flourished? If we loose Cyprus, it will be the end of Hellenism in the island as well.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. Να κάνω μια πολυ αφελή ερώτηση προς όλους ; Τώρα που κατατέθηκαν οι χάρτες νομιμοποιήθηκε η κατοχή μεταξύ 28.2 και 29.2 % της κατοχής ή όχι....;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. Είμαι βαθειά απογοητευμένος από τον ΥΠΕΞ γιατί αποδεικνύεται ότι και αυτός μας είπε ψέματα έτσι απλά! Το θέατρο με την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων καλά κρατεί αλλά τι νόημα έχει η αποχώρηση των στρατευμάτων εαν αποδεχτούμε εκ περιτροπής προεδρία, βέτο κτλπ;

      Ας πάμε όμως στην τελευταία εξέλιξη την παράδοση χαρτών; Ήθελα να ήξερα ποιος είχε αυτή την φανταστική ιδέα κατάθεσης χαρτών. Ρωτάω ξανά, εφόσον οι χαρτες αυτοί έχουν παραδοθεί πλέον στον ΟΗΕ και έχουν γίνει αποδεκτοί δεν αποδεχθήκαμε και ουσιαστικά νομιμοποιήσαμε την εισβολή και κατοχή του Αττίλα στο 28% του εδάφους τουλάχιστον;

      Πέρα από αυτό όμως διάβασα όλα τα ονόματα των συμβούλων που έχουν πάει να δώσουν συμβουλές στους προέδρους, υπουργούς και πρωθυπουργούς. Και ρωτάω είναι δυνατόν όλα τα ονόματα με αρχηγό τον κύριο Ροζάκη να έιναι αυτών που μεταφράζουν το διεθνές δίκαιο εις βάρος της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας στο όνομα κάποιας ανυπόστατης τουρκικής ισχύος; Είναι επιπλέον δυνατόν να δίνει συμβουλές ο κύριος που κοιμάται με τουρκάλα πράκτορα; Αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά απίστευτα και ανεπανάληπτα! Για να θυμίσω λίγο για το ποια Τουρκία μιλάμε που οι "ειδήμονες" ονομάζουν υπερδύναμη είναι η Τουρκία που βρίσκεται σε πόλεμο παγιδευμένη στη Συρία πλήρως τρομοκρατημένη όχι από τρομοκράτες αλλά από τους Κούρδους που παλεύουν για ανεξαρτησία, που είναι απομονωμένη στο ΝΑΤΟ και μάυρο πρόβατο! Αυτή την Τουρκία δυναμώνουμε εμείς οι ίδιοι εις βάρος μας! Αυτό που γίνεται στη Γενεύη είναι η απόλυτη απόδειξη του θέατρου του παραλόγου που επικρατεί στην Ελλάδα και την Κύπρο. Λένε οι "ειδήμονες" "δεν μπορούμε να να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα οπότε ας παραδώσουμε όλο το νησί". Πραγματικά υπάρχει κάποιος που νομίζει ότι υπάρχει στο εξωτερικό σε κάποια χώρα ένας άνθρωπος που να ασχολείται με την εξωτερική πολιτική που δεν γελάει με τα χάλια μας;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Δυστυχώς. Ακριβώς όπως τα λες!
        Απέναντι σε μιά "τουρκική υπερδύναμη" με αεροπορία που στην Αλ Μπαμπ αναθέτει φασόν τούς βομβαρδισμούς στην Ρωσική και την Αμερικανική αεροπορία, εμείς δεχόμαστε να καταθέσουμε χάρτες με τι; διακεκριμένες περιοχές τής Κυπριακής Δημοκρατίας υπό άλλην "ειδική" κυριαρχία; τι ακριβώς κάνουν αυτοί οι ανεκδιήγητοι;
        Ο Recep Tayyip Erdoğan κοντεύει να χάσει και τα κορδόνια των παπουτσιών του, την türkiye cumhuriyeti την κρατάνε κολλημένη με τσιρότα και οι φερόμενοι ως δήθεν εκπρόσωποι τού Ελληνισμού, αντιμετωπίζουν την σκιά τού Φασουλή ως τάχα Μινώταυρο.

        Διαγραφή
    14. Ὁ ἀνωτέρω χῶρος καί ἡ διαμόρφωσή του ἔχουν μιά εὔγλωττη αἰσθητική ἀπαξία, μιλᾶνε, καί λένε ..., καί τί δέν λένε!
      - Πρῶτα ἀπό ὅλα, ἡ φωτογραφία τοῦ χώρου δέν μπορεῖ νά ἔχῃ καμία σχέση μέ διεθνεῖς διαπραγματεύσεις καί δή τοῦ ΟΗΕ. Ξεκάθαρα πράγματα. Κάνει μπάμ ἡ αἴσθηση παρανομίας πού πλανᾶται στήν ἀτμόσφαιρα.
      - Μᾶλλον γιά ἐπαρχιακό καφενεῖο πρόκειται, ὅπου στήσανε "κάποιοι" κάτι τραπέζια μέ ἠλεκτρικά καλώδια καί μικρόφωνα, προκειμένου νά ἑτοιμάσουν κάποια συνέντευξη τύπου μέ ἀνακοινώσεις, π.χ. ἀπό συνδικαλιστικές, ἤ ἀπό μιά-δυό συντεχνιακές ἀδελφότητες...
      - Δέν εἶναι χῶρος γιά νά κάτσῃς πολύ, οὔτε γιά νά συζητήσῃς σοβαρά θέματα. Λές, ἄθελά σου, "νά φύγουμε, πότε φεύγουμε;"
      - Καί τό ρολόϊ στόν τοῖχο, εἶναι μία διακόσμηση Κίτς, ἀκόμη καί γιά ἐγκαταλελειμμένο καφενεῖο φτωχῆς Ἐλληνικῆς ἐπαρχίας. Δέν τοῦ λείπει παρά τό τάβλι, και νά ἀλλάξουν λίγο θέση οἱ θαμῶνες, ὥστε νά στοιχηματίζουνε βρίζοντας ποιός θά κερδίσει.
      -Σέ παράπλευρη αἴθουσα, κάποιοι θά ὁλοκληρώνουν τό σκηνικό, εἶναι φανερό, παίζοντας κάτι ὅπως ἄς ποῦμε μπαρμπούτι. Καί, μοιάζει ὅτι, ὅπου νἆναι, θά μπουκάρει κάποια ἀστυνομία, θά χαλάσει τό τάβλι τῆς ἐμφανοῦς ὁμήγυρης, καί θά εἰσβάλει καί στήν παράπλευρη αίθουσα, γιά νά διακόψῃ τό φουμάρισμα τοῦ ναργιλέ της, καί νά μαζέψῃ ὅ,τι διαθέτει ἡ κάσα. ...
      - Καλά, αὐτοί πού διοργάνωσαν τίς "διεθνεῖς διαπραγματεύσεις τῆς πενταμεροῦς" τόση αἰσθητική ἀσχετοσύνη εἶχαν; Δέν βρῆκαν χειρότερο περιβάλλον;
      -Δέν θυμίζει ὁ τόπος τῆς "διασκέψεως", τίποτα τό ἄξιο λόγου, οὔτε ἀπό Κύπρο, οὔτε ἀπό Ἑλλάδα, οὔτε ἀπό Εὐρώπη. Τσιγγούνικα πράγματα, φτηνιάρικα.
      - Μήπως ἐπίτηδες προδιαθέτουν ἔτσι, στό τί περιμένει τήν Κύπρο καί τήν Ἑλλάδα ἀπό μιά τέτοια "διάσκεψη" πού θυμίζει ἔντονα παρα-αἴθουσα μαφιόζων χαρτοκλεφτῶν μέ σημαδεμένες τράπουλες καί φοροδιαφυγές τύπου Ἄλ Καπόνε;
      Καμιά φορά ἡ αἰσθητική γλῶσσα, ξέρετε, λέει πολλά. Ἐν προκειμένῳ, λέει καίτοῦτο: Πόσο χαμηλοῦ ἐπιπέδου ἀλλά καί πόσο πραγματικά ἀδύναμοι εἶναι, καί αἰσθάνονται, οἱ ἀνθυποπράκτορες πού σπρώχνουν χωρίς πραγματικό λόγο τήν Κύπρο στό βάραθρο καί τήν Ἑλλάδα σέ ἄνανδρη στάση "συμπαράστασης".
      Τέτοιος χῶρος, γιά χῶρος σοβαρῶν διαπραγματεύσεων, μέ τό ρολόι στόν τοῖχο, δέν τρώγεται μέ τίποτα. Τί συμβολίζει δέ τό ρολόϊ αὐτό;
      Ὅτι ὅπου νἆναι θά ἔλθουν σέ κάποιον τσιγγούνη ἀρχιμαφιόζο, νά ποῦνε γιά κάποια δολοφονία πού ὀργάνωσε καί πού τελείωσε. Ἐκτός καί ἄν προλάβῃ καί μπουκάρει ἡ ἀστυνομία καί τόν συλλάβει.
      Ἀπαράδεκτα πράγματα ἀκόμη καί μέ τά ὅποια "πρακτορικά" κριτήρια...
      - Μόνο κάτι καρακιτσαριά τά τρῶνε κάτι τέτοια κίτς (Kitsch, λέω, Kitsch!).
      Λάθος πόρτα χτυπήσανε καί χτυπᾶνε: Δέν ἐκπροσωπεῖ ἤδη, ὁ Ἀναστασιάδης, παρά τόν ἑαυτό του. Καί θά ἔλεγα, οὔτε καί αὐτόν πράγματι πλέον!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
    - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.