17/1/17

Κατεχόμενα: Έντεκα συλλήψεις αξιωματικών για συμμετοχή στην οργάνωση Γκιουλέν

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Άγκυρα

Λευκωσία: Μετά και τις συλλήψεις εννέα ατόμων, στρατιωτικών που υπηρετούν στα κατεχόμενα, με την κατηγορία ότι σχετίζονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ΦΕΤΟ, ακόμα δύο άτομα συνελήφθησαν σήμερα στα κατεχόμενα ανεβάζοντας τον αριθμό των συλλήψεων σε 11 άτομα.
Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική “Κίπρις Πόστασι”, η σύλληψη των ατόμων έγινε μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από την Εισαγγελία της Άγκυρας και ομάδα αποτελούμενη από 13 άτομα της στρατιωτικής τουρκικής αστυνομίας μετέφερε στην Τουρκία τους συλληφθέντες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν συλληφθεί τρεις συνταγματάρχες, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης, δύο λοχαγοί και δύο υπολοχαγοί και δύο λοχίες.

Οι εννέα από τους 11 συλληφθέντες, συνελήφθησαν χθες κατά την επιχείρηση που διοργάνωσαν στα κατεχόμενα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι εννέα συλληφθέντες είναι συνταγματάρχες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η επιχείρηση στα κατεχόμενα εντάσσεται στην επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων για σύλληψη όσων συνεργάζονται με το κίνημα ΦΕΤΟ.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Άγκυρα ενώ η στρατιωτική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα γραφεία και σπίτια τους.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

2 σχόλια:

  1. Πώς γίνεται από τη μία να έχουν συλληφθεί " τρεις συνταγματάρχες, ένας αντισυνταγματάρχης και ένας ταγματάρχης, δύο λοχαγοί και δύο υπολοχαγοί και δύο λοχίες" κι από την άλλη να γράφει ότι "Οι εννέα συλληφθέντες είναι συνταγματάρχες";
    Φιλελεύθερος. Εγγύηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αναστασιάδης από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είχε εγγυηθεί την ασφάλεια των τούρκων στρατιωτικών που θα ζητούσαν προστασία και άσυλο στην Κυπριακή Δημοκρατία.
    Αλλο ένα ισχυρό όπλο που είχε η ε/κ πλευρά πήγε χαμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.