7/1/17

Νίκος Αναστασιάδης - Το δισυπόστατο ον της Γενεύης...

Τραγέλαφος - Και τράγος και ελάφι. Παρουσιάζεται ως παράδειγμα δισυποστασίας και σε καμία περίπτωση δεν παρομοιάζεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με το συμπαθές τετράποδο.
Με τον Κωστάκη Αντωνίου 
Η ειρωνική απάντηση του Ακιντζί στον Αναστασιάδη, ο οποίος δεν θα διενοείτο να πράξει όσα εγκληματικά πράττει, χωρίς τις πλάτες του ΑΚΕΛ
Φορτικά αυτή η στήλη έχει καλέσει όλους να μη δίδουν πίστη σε όσα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι εκπρόσωποί του δηλώνουν. Επανειλημμένα έχει αποδειχθεί ότι παραπλανούν και λέγουν ψέματα. «Να ακούν τον Ακιντζί και τους ηγέτες της Τουρκίας», υποδείξαμε.
Και ιδού. Όσα έλεγε ο Ακιντζί προτού συμφωνηθούν, συμφωνήθηκαν. Και όσα αρνείτο ότι έγιναν ή συμφωνήθηκαν ο Πρόεδρος, έγιναν. Αποδεδειγμένα, πλέον, ο Νίκος Αναστασιάδης κατέστη θλιβερός ουραγός του Ακιντζί. Και αποδέκτης όλων όσων ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απαιτεί.
Πενταμερή ήθελε ο Ακιντζί; Πενταμερής θα γίνει. Ημερομηνία καθορισμού πενταμερούς απαιτούσε; Καθορίστηκε. Αποκλεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Γενεύη επιθυμούσε; Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «εκλιπούσα» από το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών. Και αποδέχθηκε τη μη αναφορά της ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο οποίος, εκ των υστέρων και αφού αντελήφθη ποίο ολέθριο λάθος διέπραξε στο δείπνο, επιχειρεί τώρα να παραπλανήσει τον κυπριακό λαό, προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες και παρουσιάζοντας την εκδοχή του δισυπόστατου όντος! Θα είναι εκεί, λέγει, η Κυπριακή Δημοκρατία, δια του ιδίου. Θα φορεί δύο σκούφους. Και θα τους ανταλλάσσει όποτε ο ίδιος κρίνει ότι μπορεί να το πράξει. Νίκος κερνά, Αναστασιάδης πίνει...
Ο Μουσταφά Ακιντζί, όμως, με μία δηκτική δήλωση τον προσγείωσε. Και ελπίζουμε να έχει αντιληφθεί ο Πρόεδρός μας ότι στη Γενεύη δεν θα παίζει μόνος του, ούτε θα διαπραγματεύεται με τον εαυτό του.
«Λέγεται» δήλωσε ο Ακιντζί, «ότι ο κ. Αναστασιάδης θα εκπροσωπεί και την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό είναι μία δήλωση, δεν μπορούμε να κλείσουμε το στόμα κανενός.
  Ωστόσο, το πώς θα γίνει αυτό, δηλαδή η διάσκεψη της Γενεύης, πραγματικά, αναγράφεται στο κείμενο της συμφωνίας που έγινε.
Και τα Ηνωμένα Έθνη αυτό ανακοίνωσαν.
Γι' αυτό, το να δημιουργείται πολεμική γύρω από το θέμα δεν θα φέρει όφελος σε κανέναν. Ωστόσο, δεν μπορούμε ούτε να κλείσουμε το στόμα κανενός. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εμείς θα δίδουμε την απάντησή μας ανάλογα».
Είχαμε τονίσει ευθύς εξαρχής ότι το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί ισχυρότατο χαρτί στα χέρια του κατοχικού ηγέτη. Στο ανακοινωθέν περιέχονται όλες οι τουρκικές θέσεις όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην πενταμερή. Δεν προβλέπεται η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Αναστασιάδης εκοιμάτο εκείνο το βράδυ ή παρευρίσκετο τυπικά. Δεν ήταν εκεί. Και αφού εκ των υστέρων αντελήφθη τι έγινε προσπαθεί με κωμικές παραστάσεις να πείσει τον κυπριακό λαό ότι πάει στη Γενεύη, φορώντας τον σκούφο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αλλά στη Γενεύη θα είναι και ο Ερντογάν. Πρώτος παίκτης. Και αυτός δεν αναγνωρίζει παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη των εγγυητριών δυνάμεων. Αν ο Αναστασιάδης παρουσιασθεί με τον σκούφο του Προέδρου, θα ζητήσει όπως και ο Ακιντζί βάλει τον σκούφο του «προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου».
Τι θα πράξει ο Αναστασιάδης; Θα αρνηθεί να συμμετάσχει;
Δεν έχει τέτοια κότσια.
Θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας.
Αλλά είναι και το άλλο.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζητούσε τη συμμετοχή της Ε.Ε. και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ως κύριων παικτών.
Ο Ακιντζί του είπε: «Όχι, όλοι αυτοί θα κάθονται στην κερκίδα ως παρατηρητές».
Έτσι και έγινε.
Τώρα ο Αναστασιάδης δέχεται ότι η Ε.Ε και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα κάθονται στην «περιφέρεια». Στην κερκίδα, δηλαδή.
Όλα όσα ζητούσε η Τουρκία εδώ και χρόνια πραγματοποιούνται. Με τυφλή συναίνεση Αναστασιάδη. Όλα όσα απέρριπταν όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, τα αποδέχεται τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης.
Τι άλλο απέμεινε να προσφέρει; Την υπογραφή του μόνο.
Και θα την προσφέρει χωρίς ενδοιασμούς και τύψεις.
Όλα αυτά δεν θα τολμούσε να τα κάμει ο Νίκος Αναστασιάδης, αν δεν είχε την πλάτη του ΑΚΕΛ.
Αλλά το ΑΚΕΛ... κτενίζεται. Τού προσφέρει απλόχερα τη στήριξή του, για να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, να υποβαθμίσει τον κυπριακό Ελληνισμό σε κοινότητα και να προωθήσει την τουρκοποίηση.
Να ερωτήσουμε τι πράττει το ΑΚΕΛ ενώπιον όλων αυτών των εγκληματικών χειρισμών του Προέδρου και των συνεχών παραπλανήσεών του; Αδικος κόπος.
Η Αριστερά έλαβε τις αποφάσεις της. Αποδέχθηκε την ομηρία στον Αναστασιάδη. Εγινε ενσυνειδήτως και αυτοβούλως συνεργός, συναυτουργός και συνυπεύθυνος στην τουρκοποίηση της Κύπρου.
Με ποίο στόχο; Να αυτοδικαιωθεί κομματικά μέσα από την καταστροφή της Κύπρου και να συγκυβερνήσει με τις αριστερές τουρκοκυπριακές δυνάμεις τη διζωνική Κύπρο.
Απατάται. Ούτε κομματικά θα δικαιωθεί, ούτε θα συγκυβερνήσει τη διζωνική Κύπρο.
Την τουρκοποίηση θα διευκολύνει...
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.