27/1/17

Κοινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον - Τραμπ σε Μέι: Το Brexit θα είναι μια «υπέροχη» εξέλιξη για τη Βρετανία

Τραμπ σε Μέι: Το Brexit θα είναι μια «υπέροχη» εξέλιξη για τη Βρετανία
Στα «σκαριά» εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας - Ελπίζω να έχω μια «φανταστική» σχέση με τον Πούτιν, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Διατηρούμε τη δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ, τονίζουν οι δύο ηγέτες

«Πιστεύω ότι το Brexit θα είναι μια υπέροχη εξέλιξη για τη χώρα σας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Τερέζα Μέι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο.

«Θα αποκτήσετε την δική σας ταυτότητα και θα μπορείτε να κλείνετε τις δικές σας εμπειρικές συμφωνίες χωρίς την εποπτεία κανενός», συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα σπεύσουν να μιμηθούν το έξυπνο παράδειγμα της Βρετανίας.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτιδα που συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να οικοδομήσουν στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Οβάλ Γραφείο, η Τερέζα Μέι είπε ότι το Λονδίνο εξετάζει το πώς θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν ευκολότερες οι εμπορικές συναλλαγές.


Διατηρούμε τη δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ

Αναφερόμενη στο ΝΑΤΟ, η πρωθυπουργός είπε ότι και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν την αξία του και διατηρούν τη δέσμευσή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο πρόεδρος Τραμπ, είπε, υποσχέθηκε ότι "θα στηρίζει 100%" το ΝΑΤΟ, μολονότι το έχει επικρίνει πολλές φορές και πρόσφατα το χαρακτήρισε "παρωχημένο". Πρόσθεσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξοπλιστεί ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τον κυβερνοπόλεμο και ότι η ίδια θα προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Συμμαχίας.

Στις επαφές που είχε με τον Τραμπ η Μέι είπε ότι συζητήθηκε επίσης η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και είπε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στον κυβερνοχώρο.


Τραμπ: Θέλω να έχω μια φανταστική σχέση με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ότι θέλει να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία, αποφεύγοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει εάν είναι έτοιμος να προχωρήσει στην άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Μόσχας.

Όπως τόνισε, ελπίζει να έχει μια «φανταστική σχέση» με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι πιθανό να μην επιτευχθεί αυτό.

Επιπλέον τόνισε ότι είναι «πολύ νωρίς» να μιλήσει για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ελισσάβετ
Σχολιάζοντας τις σχέσεις μεταξύ της ίδιας και του προέδρου Τραμπ, η Μέι είπε ότι "θα υπάρξουν φορές που θα διαφωνεί" μαζί του, όμως η ειδική σχέση των δύο χωρών σημαίνει ότι η συζήτηση είναι ανοιχτή και ειλικρινής. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οι δύο χώρες συμφωνούν και ότι "ακούει τον πρόεδρο και ο πρόεδρος ακούει εμένα".

Η Τερέζα Μέι αποκάλυψε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία εντός του έτους και ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Τραμπ: Στον Μάτις η απόφαση για το θέμα της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού
Ο Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα μεταθέσει στον υπουργό Άμυνας της χώρας Τζέιμς Μάτις την απόφαση για το ζήτημα της χρήσης της πρακτικής του εικονικού πνιγμού ως ανακριτικό εργαλείο για τη συγκέντρωση πληροφοριών απο τις μυστικές υπηρεσίες, ακόμα κι αν ο ίδιος τονίζει ότι πιστεύει πως η πρακτική αυτή έχει αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι ο Μάτις δεν «πιστεύει απαραίτητα» στη μέθοδο του εικονικού πνιγμού και άλλες τεχνικές ανακρίσεων, τις οποίες κοινοβουλευτικοί κι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ως βασανιστήρια.

«Δεν συμφωνώ απαραίτητα, αλλά σας λέω ότι (η άποψη) εκείνου θα υπερισχύσει διότι εγώ του δίνω αυτήν την εξουσία» υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Εγώ νιώθω ότι έχει αποτελέσματα. Δεν το έχω κρύψει εδώ και πολύ καιρό. Αλλά θα ακολουθήσω τους επικεφαλής μας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. >πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα σπεύσουν να μιμηθούν το έξυπνο παράδειγμα της Βρετανίας<
    Η Βρετανία δεν είναι στην Ευρωζώνη.

    >Διατηρούμε τη δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ, τονίζουν οι δύο ηγέτες<

    Κυβίστηση Τραμπ;

    Όσον αφορά στα βασανιστήρια, μάλλον είναι ακόμη στον Μεσαίωνα. Ας ρωτήσει τον wannabe "φανταστικό" φίλο του Πούτιν, για προηγμένες μεθόδους με ψυχοφάρμακα, που τις γνωρίζει από την KGB εδώ και 30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως, πριν την επίσκεψη Μέι στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος φρόντισε να κάνει πολλούς να γελάσουν με την γκάφα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.