14/1/17

Η πολιτική της Γενοκτονίας συνεχίζεται – Η τουρκική Βουλή τιμώρησε Αρμένιο βουλευτή του HDP

(Φωτ. αρχείου)
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το Σύνταγμα στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης προκλήθηκαν εντάσεις κατόπιν ισχυρισμών περί Γενοκτονίας των Αρμενίων, αναφέρει η ιστοσελίδα της Hürriyet σε σημερινό της άρθρο. Τη σχετική αναφορά έκανε ο βουλευτής Κων/πολης του HDP Γκάρο Παϊλάν. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης είπε στον Παϊλάν ότι «εδώ δεν μπορείτε να εκφράσετε προσβολές που πληγώνουν το λαό» και κατόπιν διέκοψε τη συνεδρίαση.
Στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, που ξεκίνησε σε κλίμα έντασης και συνεχίστηκε κατόπιν διαλείμματος μιας ώρας, αποφασίστηκε να επιβληθεί στον Παϊλάν τιμωρία απαγόρευσης συμμετοχής σε τρεις συνεδριάσεις.
Οι αναφορές του βουλευτή Κων/πολης του HDP περί Γενοκτονίας των Αρμενίων προκάλεσαν αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης του άρθρου 11 για την αλλαγή του Συνάγματος, στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Οι βουλευτές του ΑΚΡ ζήτησαν από τον Παϊλάν να ζητήσει συγνώμη για τη δήλωσή του.
Ο Παϊλάν, στην ομιλία του, δήλωσε «κάποτε αποτελούσαμε το 40% και σήμερα το ένα τοις χιλίοις. Προφανώς και μας συνέβη κάτι, το οποίο εγώ το χαρακτηρίζω ως Γενοκτονία. Ο λαός των Αρμενίων ξέρει πολύ καλά τι του συνέβη. Ξέρω πολύ καλά τι συνέβη στους προγόνους μου και στον παππού μου. Να το ορίσετε εσείς τότε. Εμείς τώρα είναι σαν να μην υπάρχουμε. Μειωθήκαμε στο ένα τοις χιλίοις (1‰ )».
Οι βουλευτές του ΑΚΡ άρχισαν να χτυπάνε τα έδρανα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Γκάρο Παϊλάν (φωτ.: gpaylan / facebook)
Ο Παϊλάν δεν θα συμμετέχει σε τρεις συνεδριάσεις
Ο αντιπρόεδρος της κοινουβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP Ενγκίν Αλτάι, σχετικά με το θέμα, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί το CHP ότι πραγματοποιήθηκε γενοκτονία στην Τουρκία στην περιοχή της Ανατολίας. Αρνούμαστε με σθένος τον ισχυρισμό αυτό».
Ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ Ερκάν Άκτσαϊ δήλωσε ότι καταδικάζει τους ισχυρισμούς του Γκάρο Παϊλάν περί «Αρμενικής Γενοκτονίας» και ζήτησε τη διαγραφή των δηλώσεων από τα πρακτικά. Ο Σιρρί Σουρεγγιά Οντέρ από το HDP δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί άδεια να εκφράζονται ελευθέρα οι σκέψεις για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Το αίτημα του αντιπρόεδρου της Βουλής Αχμέτ Αϊντίν να επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης συμμετοχής του Παϊλάν σε τρεις συνεδριάσεις, να του απαγορευτεί να επαναλάβει την έκφραση «Γενοκτονία» εντός Βουλής και να αφαιρεθούν οι δηλώσεις αυτές από τα πρακτικά, ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία.
http://www.pontos-news.gr/article/158889/i-politiki-tis-genoktonias-synehizetai-i-toyrkiki-voyli-timorise-armenio-voyleyti-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.