14/1/17

O Ιβάν Σαββίδης τελετάρχης στην παρέλαση της 26ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Από αριστερά: Κώστας Τσιλφίδης, Δημήτρης Μολοχίδης, Ιβάν Σαββίδης (φωτ.: Σωματείο «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης)
Επιβεβαιώθηκε πλέον ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα είναι τελετάρχης της παρέλασης της 26ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekirikas.com, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, κατά τη διάρκεια της 7ης πανομογενειακής συγκέντρωσης που συγκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, ανακοίνωσε ότι ο ισχυρός άνδρες του ΠΑΟΚ ήταν από τους πρώτους που αποδέχτηκε την πρόταση, αποστέλλοντας μάλιστα και ευχαριστήρια επιστολή.
«Καταλήξαμε στην απόφαση να επιλέξουμε τον Ιβάν Σαββίδη γιατί είναι Έλληνας ομογενής, γιατί αγωνίζεται πολλά χρόνια για το ποντιακό στοιχείο και τον απόδημο ελληνισμό και γιατί ως επιχειρηματίας έχει επενδύσει σοβαρά στην Ελλάδα, κάτι που δυστυχώς δεν κάνουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί», είπε ο Π. Γαλάτουλας.
Απαντώντας σε ερώτηση του Εθνικού Κήρυκα σχετικά με τους υπόλοιπους τελετάρχες, υπογράμμισε ότι οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και συμπλήρωσε ότι μόλις οι υποψήφιοι αποδεχτούν την πρόταση θα ανακοινωθούν.

(Φωτ.: ekirikas.com / Κώστας Μπέης)
Η είδηση πάντως για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΟΚ έχει προκαλέσει ικανοποίηση και ενθουσιασμό στους κόλπους της ομογένειας, και ειδικότερα στον Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και στο Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά». Αξίζει άλλωστε να τονιστεί ότι είναι πρώτη φορά που εκλέγεται τελετάρχης ένας Πόντιος, ο οποίος μάλιστα γεννήθηκε και μεγαλούργησε στη Ρωσία, και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

(Πηγή: ekirikas.com)
Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Ιβάν Σαββίδης είχε επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και είχε βραβευτεί από τον Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί». Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» δρ Χαράλαμπος Βασιλειάδης, μιλώντας στον Εθνικό Κήρυκα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του 59χρονου επιχειρηματία ως τελετάρχη και πρόσθεσε ότι ο κ. Σαββίδης συγκινήθηκε από την επίσκεψή του στην «ποντιακή γη», στο Νέο Κόσμο, και με την πρόσφατη δωρεά του κατέταξε τον εαυτό του στον μακρύ κατάλογο των δωρητών και ευεργετών του Ιερού Ιδρύματος.
http://www.pontos-news.gr/article/158892/o-ivan-savvidis-teletarhis-stin-parelasi-tis-26is-martioy-sti-nea-yorki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.