9/1/17

Ένα δυνατό άρθρο από Τούρκο που γνωρίζει - Η επίθεση στο Reina σηματοδοτεί μια σκληρή χρονιά για την Τουρκία;

(Φωτ.: EPA)
Του Μετίν Γκουρτσάν* | Μετάφραση: Παναγιώτης Μπαλακτάρης.
Ενώ το 2016 τελείωνε, εκατομμύρια Τούρκοι ήλπιζαν ότι οι αγώνες κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και των ένοπλων αριστερών οργανώσεων είχαν τελειώσει, και το 2017 θα ήταν λιγότερο βίαιο. Αλλά μια επίθεση από έναν μαχητή του ΙΚ στις πρώτες δύο ώρες του νέου έτους στο Reina, ένα δημοφιλές διανοούμενο νυχτερινό κέντρο στον Βόσπορο, διέλυσε αυτές τις ελπίδες.
Ο δράστης, ο οποίος στοχοποίησε περίπου 600 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών πλουσίων Αράβων, πρώτα χρησιμοποίησε το ΑΚ-47 του να σκοτώσει έναν 20χρονο αστυνομικό στην πόρτα και έναν φρουρό ασφαλείας, και μετά μπήκε στο κέντρο.

Ζάλισε το πλήθος με την εκσφενδόνιση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, και μετά ψύχραιμα έριξε περίπου 180 διατρητικές σφαίρες. Σε αυτήν την 6λεπτη δοκιμασία, ο δράστης, το πιθανότερο ένας κεντροασιάτης σύμφωνα με τις Αρχές, σκότωσε 39 άτομα και τραυμάτισε άλλα 68 προτού βρει την έξοδο διαφυγής από το κέντρο. Πήρε ένα ταξί για το Ζεϊτινμπουρνού, όπου ζουν κυρίως Ουιγούροι Τούρκοι και άλλοι κεντροασιάτες, και εξαφανίστηκε.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. 17000 μαχητες του ΡΚΚ...
    Αν αληθευουν αυτα τα νουμερα,νομιζω οτι μαλλο τελειωσε το ανταρτικο στην Ν.Α τουρκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.