24/2/17

Οι αρχιτέκτονες της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, να δουν το έγκλημα που διαπράττουν!

Ο Υπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ζητεί από την ΕΕ να ασκήσει πίεση επί των Ελλήνων της Κύπρου, να ξεχάσουν την ιστορία τους και να συνεχίσουν να ζουν με την τουρκοσημαία που πληγώνει τα στήθη του Πενταδάκτυλου.
Πίεση από την ΕΕ στους Ε/κ για να αλλάξουν την εικόνα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει με την απόφαση για την “Ένωση και δεν συμπεριφέρθηκαν στο πνεύμα που αρμόζει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό", ζήτησε ο Τούρκος Υπουργός για θέματα ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι δηλώσεις Τσελίκ έγιναν στη Βαρσοβία, όπου βρίσκεται, κατά τη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο δείπνου που έδωσε προς τιμή του ο εκεί Τούρκος Πρέσβης.
Ο κ. Τσελίκ είπε ότι η Τουρκία ξεκάθαρα στηρίζει τη διαδικασία των συνομιλιών, ωστόσο από την Ελλάδα “δεν ήρθαν τόσο δυνατές προτάσεις”. Μέχρι σήμερα, η ΕΕ ποια ειρήνη μπόρεσε να προστατεύσει ή σε ποιες προβληματικές καταστάσεις παρείχε ασφάλεια, διερωτήθηκε.
Εάν η “νότια Κύπρος” - κατά την έκφρασή του – θέλει πραγματικά ειρήνη και ένα κράτος που θα βασίζεται σε δύο συνιστώσες πολιτείες, πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός, δεν έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε. “Αλλά η νότια Κύπρος, εάν πάνω από αυτή τη ρητορική σκέφτεται `εγώ είμαι χώρα μέλος της ΕΕ, η ΤΔΒΚ είναι μια κοινότητα που θα ενωθεί μαζί μου`, τέτοιο πράγμα, εμείς, ως Τουρκική Δημοκρατία, δεν αποδεχόμαστε. Εδώ πρόκειται για κάτι που θα βασίζεται σε δύο συνιστώσες πολιτείες”.
Το 1974, η Τουρκία επενέβη, γιατί στο νησί επικρατούσε μια αχρειότητα, υποστήριξε, και δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των Τούρκων αδερφών μας, όπως είπε, αποτελούν κίνδυνο για την ειρήνη στο νησί.
Σημερινή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.