15/2/17

Ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν τη συριακή πόλη Ντέρα

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της συριακής πόλης Ντέρα για δεύτερη μέρα χθες, καθώς τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης μάχονταν με τους αντάρτες κοντά σε ένα στρατηγικό σημείο διεύλευσης στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με αντάρτες και αυτόπτες μάρτυρες.
Ομάδες ανταρτών εφόρμησαν την Κυριακή στη στενά φρουρούμενη επαρχία Μανσίγια. Χθες όμως ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι οι «τρομοκράτες» απέτυχαν να κερδίσουν έδαφος και ότι οι δυνάμεις του είχαν σκοτώσει πολλούς μαχητές. 
Τα κρατικά μέσα μετέδωσαν ότι οι αντάρτες κάλυψαν τις περιοχές αμάχων της νότιας πόλης με βροχή από όλμους, καταστρέφοντας πολλά σπίτια.
Οι αντικαθεστωτικοί μαχητές προέρχονται από ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και μέλη μιας νέας τζιχαντιστικής συμμαχίας (Ταχρίρ αλ Σαμ), στην οποία ηγείται μια παράταξη που κάποτε αποτελούσε επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα.
Πηγή των ανταρτών είπε ότι έγιναν τουλάχιστον 30 ρωσικές εξορμήσεις χθες, ματαιώνοντας νέες κατακτήσεις των ανταρτών την ίδια μέρα.
Σύμφωνα με κατοίκους, όλμοι έπληξαν περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Οι μάχες στη Ντέρα έχουν ενταθεί από τότε που μια συμμαχία ανταρτών ξεκίνησε μια επιχείρηση το 2015 για την κατάληψη της πόλης, η οποία απέτυχε.
Μέλη οργανώσεων βοήθειας ανέφεραν ότι ένα νοσοκομείο που είχε χρηματοδοτηθεί από τη Δύση στην Ντέρα χτυπήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη, ενώ τουλάχιστον επτά άτομα μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε επιδρομές στα σύνορα, όπου έχουν καταφύγει πολλοί κάτοικοι από τις αρχές του εμφυλίου στη Συρία.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.