14/2/17

ΗΠΑ: Οι υποψήφιοι για τη θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας μετά την παραίτηση Φλιν

REUTERS/CARLOS BARRIA
Η παραίτηση του Φλιν ακολούθησε τη δήλωση εκπροσώπου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ο ίδιος εξέταζε το ζήτημα που προέκυψε με τις συνομιλίες που είχε ο Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους, πριν από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε για το ίδιο θέμα, συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.
Ο απόστρατος στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους πρώην διευθυντής της CIA και ο Ρομπέρ Χάργουαρντ πρώην υποδιοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ διεκδικούν μαζί με τον απόστρατο στρατηγό Κιθ Κέλογκ, στρατιωτικό σύμβουλο στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας μετά την παραίτηση του Μάικλ Φλιν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι προσωρινός αντικαταστάτης του Φλιν είναι ο Κέλογκ. 
Η παραίτηση του Φλιν ακολούθησε τη δήλωση εκπροσώπου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ο ίδιος εξέταζε το ζήτημα που προέκυψε με τις συνομιλίες που είχε ο Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους, πριν από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε για το ίδιο θέμα, συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.
Ο Φλιν, από την πλευρά του, είχε διαβεβαιώσει τον Πενς ότι δεν είχε συζητήσει το θέμα των εφαρμοζόμενων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Μόσχας, με Ρώσους αξιωματούχους. Από την άλλη μεριά, οι μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τις οποίες περιγράφουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, δείχνουν ότι το θέμα τέθηκε στις συζητήσεις μεταξύ του Φλιν και του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κίσλιακ.
Οι συνομιλίες αυτές παραβιάζουν την εφαρμογή σχετικού νόμου (Logan Act) που απαγορεύει την εμπλοκή Αμερικανών πολιτών που δεν έχουν κάποια κυβερνητική θέση ή εξουσία σε ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
«Δυστυχώς, εξαιτίας της ταχύτητας εξέλιξης των γεγονότων, χωρίς να έχω πραγματική πρόθεση είχα ενημερώσει τον εκλεγμένο (τότε) αντιπρόεδρο, αλλά κι άλλους με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση αναφορικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με τον Ρώσο πρεσβευτή. Τόσο, ο πρόεδρος, όσο κι ο αντιπρόεδρος δέχθηκαν την ειλικρινή συγνώμη μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Φλιν στην επιστολή της παραίτησης του.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.