15/2/17

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, Μάικλ Φλιν;

Γιατί η παραίτηση Φλιν δείχνει τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για Ρωσία και Μέση Ανατολή
Ο απόστρατος στρατηγός Μάικλ Φλιν (φωτ.: EPA)
Ο μέχρι χθες σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Τραμπ, ο πολυσυζητημένος απόστρατος στρατηγός Μάικλ Φλιν, παραιτήθηκε και η παραίτησή του έγινε, αμέσως, αποδεκτή. Παραιτήθηκε, διότι ανησυχούσε πώς ο Τραμπ θα τον εκδίωκε με κακό τρόπο από τη θέση του.
Πρόκειται για τον απόστρατο στρατηγό που έκανε λόμπινγκ υπέρ της Τουρκίας στις ΗΠΑ.
Ο Μάικλ Φλιν διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και αναλυτές στις ΗΠΑ θεωρούν αφελή την εκδοχή ότι παραιτήθηκε επειδή υπεκλάπησαν οι συνομιλίες που είχε με Ρώσους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον. Άλλωστε είναι από τα πρόσωπα που γνωρίζουν καλύτερα από όλους αυτές τις πρακτικές. Ήξερε καλά ότι η συνομιλία του καταγράφεται, όπως και κάθε συνομιλία στην Ουάσιγκτον με Ρώσους αξιωματούχους. Κάτι άλλο συμβαίνει με την παραίτησή του. Το τι ακριβώς, επιχειρεί να μας το εξηγήσει ο γνωστός Αμερικανός γεωπολιτικός αναλυτής Τζορτζ Φρίντμαν.
Από το κείμενό προκύπτει ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία, κυρίως, και τη Μέση Ανατολή αρχίζει να διαμορφώνει μερικά σαφή χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνει, ο Μάικλ Φλιν θεωρούσε πως μοναδικός αντίπαλος των ΗΠΑ είναι οι ισλαμιστές. Σε αντίθεση με το δίδυμο Μάτις και Τίλερσον, υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών αντίστοιχα, που θεωρούν κύριο αντίπαλο και τη Ρωσία. Μετά την απομάκρυνση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, η δική τους πολιτική είναι αυτή που αναμένεται να επικρατήσει.
Ακολουθεί μεταφρασμένο το άρθρο του Τζορτζ Φρίντμαν, το οποίο δημοσιεύθηκε στο geopoliticalfutures.com:

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο του εξπέρ των μυστικών υπηρεσιών αγνοεί παντελώς ότι ο Φλίν αποτέλεσε τον υπ΄αριθμ 1 στόχο του βαθέως κράτους της Ουάσιγκτον από την επόμενη μέρα που ανακοινώθηκε ο διορισμός του.

    Ο στόχος προφανής. Αν καταφέρουν να φάνε τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας τότε σειρά έχει ο προσωπάρχης (ήδη τρώγονται με αυτόν) και ακολουθεί πρακτικά όλο το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Η μάχη γίνεται με στόχο το βραχυκύκλωμα του Τράμπ.

    Η ιστορία με τα τηλεφωνήματα και οι σχετικές ερμηνείες είναι παραπλάνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.