21/2/17

Στα δύο μέτρα από την ακτή των Ιμίων έφτασαν οι Τούρκοι

(Φωτ.: sozcu.com.tr)
Οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων και γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρη η προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει ένταση και πιθανώς τετελεσμένα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.
Δημοσίευμα της ηλεκτρονική έκδοσης της Aksam (με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Doğan), μεταδίδει ότι σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής πλησίασε, στις 11:05, στα δύο μέτρα από την ακτή της βραχονησίδας.
Παρέμεινε εκεί περίπου δέκα λεπτά, στη διάρκεια των οποίων το πλήρωμα φωτογράφισε και μαγνητοσκόπησε τα νησιά. Σκάφος του ελληνικού Λιμενικού βρισκόταν σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου –όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης– και κατέγραφε τη δραστηριότητα.
Η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής Sözcü, μεταδίδει, ότι ενώ περνούσε από τις βραχονησίδες των Ιμίων το ενεργειακό πλοίο με το όνομα «Yasinbey», παρατηρήθηκε ότι κινητοποιήθηκε το ελληνικό σκάφος. Όταν το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή, κατευθύνθηκε προς τις βραχονησίδες και προς το «Yasinbey», το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω.
Από την πλευρά της, πάντως, η Αθήνα διαψεύδει ότι υπήρξε σχετικό περιστατικό, κάνοντας λόγο για συνέχιση της τουρκικής προπαγάνδας.
http://www.pontos-news.gr/article/160514/sta-dyo-metra-apo-tin-akti-ton-imion-eftasan-oi-toyrkoi

4 σχόλια:

  1. με αναγκάζετε να σας βρίσω !! Ρε τίνος ειναι τα βράχια ?? Αν ειναι δικα μας να πάτε εκει πανω και να κάτσετε αν οχι να φύγετε τωρα αμέσως απο εκει !! Εδω και πολλα χρονια μυρίζω σκατίλα !! Γι αυτο οι Τουρκοι κανουν οτι θελουν στους ραγιαδες . Βαρέθηκα να ακουω παχιά λογια .... βαρέθηκα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμμιά από τίς δύο νησίδες τών Ιμίων δέν έχει ορμίσκους ή εσοχές. ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη η φωτογραφια παντως δεν ειναι απο τα ιμια. Μας δουλευουν οπως το 1996 οταν παραμυθιασαν τους πολιτικους μας τοτε οτι τουρκοι στρατιωτες ανεβηκαν στο αφυλακτο νησακι των ιμιων.Προπαγανδα κακης ποιοτητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ είναι δορυφορική εικόνα των δυο βραχονησίδων:

    https://www.google.com/maps/@37.0487231,27.1484549,453m/data=!3m1!1e3

    Μπορείτε να μας πείτε σε ποιο ορμίσκο άραξαν το καράβι τους οι μεμέτηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.