16/2/17

Τούρκοι και Τ/Κ στον ολισθηρό δρόμο της παραφροσύνης - Το αντιαποικιακό Ενωτικό Δημοψήφισμα κακό, η βάρβαρη εισβολή καλή

Ωμή προειδοποίηση από ΥΠΕΞ Τουρκίας: Αλλαγή νοοτροπίας Ε/κ ή καταρρέει η διαδικασία

Με προκλητική ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη τη σύγκριση του ψηφίσματος που ενέκρινε η Βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα, με τους εορτασμούς για την τουρκική εισβολή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Στην ίδια γραμμή συντάσσεται και το σύνολο των τουρκοκυπριακών κομμάτων.
Μάριος Αδάμου
Ωμή προειδοποίηση για κατάρρευση της διαδικασίας των συνομιλιών, εξακοντίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή το ψήφισμα για την εγκύκλιο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.
Μάλιστα το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, προχωρεί και ένα βήμα περαιτέρω, ισχυριζόμενο ότι η πρόταση που υιοθετήθηκε από τη Βουλή, δε βοηθά στη διασφάλιση της ασφάλειας μεταξύ των κοινοτήτων:

"Ουσιαστικά, με αυτή την αφορμή και όπως φάνηκε από προηγούμενα διάφορα παραδείγματα, ενόσω δεν υπάρχει μια ριζική αλλαγή σε αυτή την νοοτροπία η οποία είναι κυρίαρχη στην Ε/κ πλευρά και που δεν βλέπει την Τ/κ πλευρά ως συνέταιρο του νησιού θα δυσκολέψουν τις προσπάθειες για λύση στην Κύπρο".

Το τουρκικό Υπουργείο, επίσης χαρακτηρίζει, ως δήθεν απαράδεκτη τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ότι πρόκειται για απλή αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός:

"Επίσης η άποψη ότι ισοδυναμεί με τις εκδηλώσεις για την 20η Ιουλίου και την ίδρυση της 'Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου' είναι άνευ σημασίας και απαράδεκτη. Η ειρηνευτική επιχείρηση είχε στόχο τον τερματισμό μιας ανθρώπινης τραγωδίας που δημιούργησε μια νοοτροπία η οποία έχει τις ρίζες της από το όνειρο της Ένωσης".

Σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις της Άγκυρας βρίσκεται το σύνολο της ηγεσίας των τουρκοκυπριακών κομμάτων, ακόμη και της Αριστεράς.

Ο λεγόμενος "πρωθυπουργός" του ψευδοκράτους Χουσεϊν Οζγιουργκιούν, σε μια άκρως προκλητική τοποθέτηση ζητά από την ελληνοκυπριακή πλευρά να εορτάσει την 20η Ιουλίου και να κηρύξει ως μεγάλη καταστροφή το αίτημα της Ένωσης.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ζητώντας από την τουρκοκυπριακή πλευρά να μην εορτάζει την μαύρη επέτειο της εισβολής, παρέχει υποστήριξη στο αίτημα της Ένωσης.

Στο ίδιο μοτίβο και η τοποθέτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του επικεφαλής του Τουρκοκυπριακού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τουφάν Ερχιουμάν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη ενδέχεται να σχετίζεται με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και τον καλεί, σύμφωνα με την έκφραση του, να παραιτηθεί από άσκοπες συγκρίσεις.

Ενώ ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με ανάρτηση στο Twitter, αναφέρει ότι όσοι μνημονεύουν την ένωση χρειάζονται θεραπεία στο ψυχιατρείο.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.