14/2/17

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα πρόθυρα του να πάρουν κλωτσιά από την αλ-Μπαμπ


Leith Fadel
Βηρυτός, Λίβανος (14.2.2017, 21:45 ΤΩ) - Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι στα πρόθυρα του να πεταχτούν έξω από την αλ-Μπαμπ μετά τη παραμονή μιας εβδομάδας στη πόλη.
Το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια ισχυρή αντεπίθεση εναντίον των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τη Δευτέρα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των τελευταίων να καταλάβουν τις κομόπολεις Qabasin και Bzaah στα ανατολικά της αλ-Μπαμπ.

Το Νταές δεν ανάκτησε μόνο διάφορες θέσεις, αλλά ανάγκασε τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να στείλουν ένα μεγάλο αριθμό ενισχύσεων στην Αλ-Μπαμπ προκειμένου να διατηρήσουν ό, τι έχει απομείνει από την παρουσία τους μέσα στην πόλη.
Με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα πρόθυρα του να πεταχτούν έξω από την πόλη, ο Συριακός Αραβικός στρατός μπορεί να κάνει και πάλι μια άλλη ώθηση για να απελευθερώσει το Ταντίφ και να εισέλθει στην αλ-Μπαμπ από τη νότια πύλη της, εφόσον επιλέξει να το πράξει.
almasdarnews

Σε εξέλιξη ήττα των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ – Τους κυνηγάνε οι τζιχαντιστές και οι Τούρκοι τρέχουν


Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) νικά τους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ και τους διώχνει μέσα από την πολιορκημένη πόλη.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εισήλθαν σε συνοικίες της Αλ Μπαμπ από τα δυτικά και βόρεια της πόλης εδώ και μια εβδομάδα.

Μάλιστα τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωναν τη Δευτέρα και την Τρίτη ότι επίκειται η κατάληψη της Αλ Μπαμπ από τον τουρκικό στρατό.

Όμως, μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις των Τούρκων στα ανατολικά της Αλ Μπαμπ τη Δευτέρα, το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε τις δυνάμεις του και αντεπιτέθηκε στα δυτικά και βόρεια της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο ανακατέλαβε πολλές θέσεις από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους, που τράπηκαν σε φυγή, αλλά ανάγκασε την τουρκική ηγεσία να στείλει ενισχύσεις στα μέτωπα για να κρατήσει όσες θέσεις μπορεί και να μην βρεθούν εντελώς εκτός πόλης.

Σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός υποστεί ολοκληρωτική ήττα μέσα στην Αλ Μπαμπ και αναγκαστεί να αποτραβηχτεί, θεωρείται πιθανό να εξαπολύσει επίθεση στην Αλ Μπαμπ ο συριακός στρατός που βρίσκεται στο 1 χλμ νότια της πόλης.

tribune

Pro-Turkish Militants And Turkish Army Losing Ground In Al-Bab (Map Update)

Pro-Turkish militant groups and the Turkish Army are losing ground under the pressure from ISIS terrorists in the Syrian city of al-Bab.
According to available data, Tirkish forces have been pushed to retreat from the al-Bab roundabout between al-Bab and Tadef, and now are clashing with ISIS east of the Youth Housing and the Al-Bab silos
 https://southfront.org/wp-content/uploads/2017/02/C4pIaw9XUAAN_Re.jpg
South Front




Military Situation In Northern Part Of Aleppo Province On February 14, 2017 (Syria Map Update)


This map shows the military situation in the Syrian province of Aleppo on February 14, 2017.


6 σχόλια:

  1. Κοιτάτε ρε σεις που πήγανε και κτίσανε την Αλ-Μπαμπ ... έξω από την ζώνη ελέγχου του Τουρκικού στρατού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολο να σχηματίσεις μια περιεκτική εικόνα του τι γίνεται στην αλ-Μπαμπ, κυρίως γιατί δεν υπάρχει φερέγγυα δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων από επαγγελματίες ανταποκριτές πολέμου.
    Ο δυτικός Τύπος –και ο ελληνικός, π.χ. το σημερινό άρθρο της Εμπορικής παρακάτω- αρκείται να αναδημοσιεύσει τις ανακοινώσεις του σουλτάνου και του επιτελείου των ΤΕΔ.

    Από σερφάρισμα σε περίπου 50 τοπικές πηγές και άρθρα, εκτιμώ τα παρακάτω:
    • Υπάρχει μεγάλη απροθυμία των μαχητών του λεγομένου Ελευθέρου Συριακού Στρατού να πολεμήσουν το Νταές επειδή θεωρούν τον Άσαντ ως υπ αριθμόν 1 εχθρό τους και όχι τα αδέλφια τους του Νταές
    • Στην Αστανά (επιμένω στο τόνο στη λήγουσα, https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC) είχε συμφωνηθεί η πόλη να παραδοθεί στο νόμιμο κάτοχο της, ήτοι το συριακό Κράτος. Η αλλαγή υποψηφίου κατόχου έγινε προφανώς γιατί δεν δέχτηκε αυτή τη συμφωνία το ΕΣΣ και οι κατσαπλιάδες του
    • Όπου πολεμούν οι Τούρκοι δημιουργούν και «πράσινη γραμμή» (τους αρέσει το χρώμα που είναι το χρώμα του ισλάμ) και τους αρέσει να μιλούν για αυτήν, γέμισε ο τουρκικός Τύπος και δημιουργεί στους Τούρκους μια αίσθηση νίκης, παρότι δεν πολέμησαν ούτε δευτερόλεπτο το συριακό στρατό. Από τι γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία με τον Άσαντ
    • Οι Σύροι δεν φαίνονται να βιάζονται να ανέβουν στην πόλη, ο λόγος προφανής, η κατάσταση τους ευνοεί καθώς αλληλοσπαράζονται δυο η τρεις εχθροί τους.
    • Για του λόγου το αληθές, εδώ και δυο μέρες ο κυβερνητικός στρατός (οι Τίγρεις) έχει αναπτύξει σειρά επιθέσεων πιο νότια, με σκοπό τη κατάληψη ενός άλλου σημαντικού προπυργίου του Νταές, της πόλης Deir Hafer, και τον έλεγχο όλων των δρόμων Αλ-Μπαμπ-Ράκκα και Χαλέπι-Ράκκα
    • Το Νταές στέλνει συνέχεια ενισχύσεις προς την αλ-Μπαμπ, κυρίως από τη Ράκκα όπου είναι η κατάσταση σταθερή για τους γνωστούς λόγους (ΗΠΑ/ Κούρδοι των SDF). Πιστεύω ότι σε λίγο το Νταές θα εγκαταλείψει και τη Παλμύρα καθώς πλησιάζουν οι Σύροι και Ρώσοι, απελευθερώνοντας δυνάμεις για την Αλ-Μπαμπ.
    • Τώρα θα μου πείτε γιατί επιμένει το Νταές για την αλ-Μπαμπ; Σύμφωνα με τον Γάλλο αναλυτή Fabrice Ballanche, αν ο Ερντογάν θέλει να πάει στη Ράκκα, θα πρέπει να επιτεθεί στους SDF, σύμμαχους των ΗΠΑ οι οποίες καθυστερούν την επίθεση στη Ράκκα, Έχει συμφέρον επομένως το Νταές να διαιωνίζει τη μάχη της αλ-Μπαμπ, αυξάνοντας τη πιθανότητα για ασυμφωνία Τουρκιά-ΗΠΑ, ως τη καλλίτερη στρατηγική του για την προστασία της Ράκκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κριστιαν αν ο Συριακος στρατος καταλαβει τη Σουκαριγια ανατολικα και βορεια της Ντειρ Χαφερ σφραγιζει το περασμα καθως θα ενωθει με τα εδαφη των κουρδων νοτια της Μανμπιτζ και ετσι οι τουρκοι δε θα μπορουν να προχωρησουν νοτιοτερα..θα επιλεξουν να χτυπησουν τη Ρακκα μεσω του Τελ Αμπιαντ και να τα βαλουν με τους κουρδους???αυτοκτονικο αλλα θα δουμε...Το ΙΣΙΣ ξερει οτι αν χασει τις ΑΛ ΜΠΑΜΠ και ΝΤΕΙΡ ΧΑΦΕΡ τελειωνει απο το Χαλεπι και αμεσα θα απειληθει η ουτως η αλλως απειλουμενη Ρακκα...αργα αλλα σταθερα θα πεσει και η Παλμυρα...αν ανοιχτει και διαδρομος προς την Ντειρ Ελ Ζορ τοτε ο Συριακος στρατος θα ριξει οτι εχει και δεν εχει στην Ιντλιμπ...

      Διαγραφή
  3. εγω παντως θαλεγα να στειλουμε μερικους λοκατζηδες στην αλμπαμπ να παρουμε μαθηματα απο το ΙΣΙΣ...αλλα αυτοι ανηκουν μαλλον στη γκλαντιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση ο πόλεμος των πόλεων, που οι αμυντικές θωρακίσεις μέσα στους δρόμους δημιουργούν έντονα θέματα στον επιτιθέμενο,είναι απορίας άξιο πως οι στρατηγοί του Σουλτάνου εκπόνησαν μια εκστρατεία τόσο πρόχειρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είμαι και ειδικός αλλά μιλάμε για μια πόλη στο μέγεθος της Λιβαδειάς, δηλαδή όχι κάτι τραγικό. Θα μπορούσαν πχ να ισοπεδώσουν μεγάλο τμήμα της πριν προχωρήσουν σε κατάληψη. Αν τώρα οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις και ο FSA δεν μπορούν να επιβληθούν σε μια τόσο μικρή πόλη, τότε μάλλον μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την ποιότητα του στρατού που έχουμε απέναντι μας. Βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση του δικού μας στρατού λόγω των όποιων έμψυχων ελλήψεων των απέναντι, απλά είναι καλό να έχουμε μια εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.