19/2/17

Πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ: «Κάναμε λάθος που βάλαμε την Κύπρο στην ΕΕ»

Με τον τίτλο «Ήταν λάθος να μπει η Κύπρος στην Ε.Ε.» η τουρκική εφημερίδα Aksam αναφέρεται στη δήλωση του πρώην Βρετανού ΥΠΕΞ, Τζακ Στρόου (Jack Straw), στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ, που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τζακ Στρόου υπήρξε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας από το 2001 έως και το 2006 στις κυβερνήσεις Μπλερ.
Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ο απόμαχος Βρετανός πολιτικός δήλωσε:

«Οι θέσεις μου αναφορικά με την Κύπρο με καθιστούν πιο αγαπητό στην «ΤΔΒΚ» [ψευδοκράτος]. Δεν μπορώ να πω τα ίδια για τη «Νότια» Κύπρο [ελεύθερη Κύπρο – Κυπριακή Δημοκρατία]. Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε να ενταχθεί η Κύπρος στην Ε.Ε. (..) Η κατάσταση αυτή έδωσε περισσότερα μόνους στα χέρια των ελληνοκυπρίων. Και τα αιτήματά τους αναφορικά με το status quo μειώθηκαν. Πάντοτε θα είναι ωφέλιμο να υπάρχουν ήπιοι ηγέτες στις ειρηνευτικές συνομιλίες».
Στην απορία σας γιατί ασχολούμαστε με τις «απόψεις» ενός «συνταξιούχου» της πολιτικής που περιφέρεται στα τουρκικά σαλόνια, η απάντησή μας είναι απλή: Για να γνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη ποιοι βρίσκονται απέναντι στη λογική, στο δίκαιο και στην Ελλάδα.
Ο ίδιος μάλιστα μιλά ως Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η πατρίδα του ψήφισε την έξοδό της από την ΕΕ.
tribune

6 σχόλια:

  1. πρώην , ευτυχώς ξεμπερδέψαμε με αυτόν τον μ@λακα ... μαζι με τον Μπλερ κάνανε λεφτά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και παλι ερχομαστε στο εξης ζητημα: ευρω ή δραχμη,Ε.Ε. ή αγγλοσαξωνικος αξονας,ρωσια ή κινα,αν δεν αποκτησουμε ομοιογενεια κυριως ιδεολογικη,αν δεν αποτρεψουμε στους μεγαλους απο το να μας διχαζουν,αν δεν αναπτυξουμε την βιομηχανικη-αγροτικη παραγωγη μας θαμαστε αχυρο(straw) στον ανεμο...και δεν νομιζω αυτο να γινει ποτε μεσα απο την αποκαλουμενη δημοκρατια...χρειαζομαστε επειγοντως ενα παμπονηρο,πανεξυπνο,συνετο δικτατορα-μονοκρατορα...το δυστυχημα θα ειναι οτι θα πρεπει να εξοστρακισθουν παρα πολλοι οι οποιοι πιστευουν αλλιως.Το ευτυχημα θαταν να γινει αυτο κατανοητο απο τους περισσοτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ που μπήκε η Αγγλία (αρνούμαι να την αποκαλέσω μεγάλη βρετανία) στην Ε.Ε. δεν ήταν λάθος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντι να ασχοληθει με το θεμα της Σκωτιας,μιλα για θεματα που δεν ειναι της αρμοδιοτητας του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στρο ασε την πολιτικη και ως τουριστικος πρακτορας που εισαι...στειλε ακομη λιγους τουριστες σε Ελλαδα και Κυπρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηταν ανόητος και ως ΥΠΕΞ, τον ηξερα και τώρα φάνηκε καθαρα φιλότουρκος, τι να πω μηπως εχει αγορασει οικοπεδα στην Β κύπρο ή αγαπα τον τουρκικο επεκτατισμό, ή τουαρέσει το ΟΘΩΜΑΝΙΚΌ ΔΊΚΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.