20/2/17

Παναγιώτης Ήφαιστος: Οι Κύπριοι σε Τροχιά Ασυγκράτητου Κατευνασμού και Προσαρμογής στην Τουρκική Βούληση

Κινδυνεύουν τον Άμεσο Κίνδυνο να Μετατραπούν σε Λεβαντίνους μιας Χρήσεως
sklaves-isisΕισαγωγή: Το κείμενο για τους Λεβαντίνους δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον «Φιλελεύθερο» στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 και στην συνέχεια ευρύτερα στο διαδίκτυο. Αναδημοσιεύτηκε πολλές φορές στο διαδίκτυο. Το 2014 βλ. με υστερόγραφο αναρτήθηκε ξανά προσθέτοντας το «Ηγέτες» άβουλοι, αυτιστικοί, αυτοκτονικοί και άσχετοι: Τους παίρνει το ποτάμι». Για το τελευταίο κείμενο βλ. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8615.html#more. Η τρίτη ανάρτηση έγινε με πρόσθετο υστερόγραφο στις 15 Νοεμβρίου 2016 ενόψει της συνέχισης του κατήφορου προς τις Τουρκικές θέσεις. Η μετατροπή των κυπρίων σε λεβαντίνους μιας χρήσεως. Εδώ είναι μια νέα εμπλουτισμένη ανάρτηση που αφήνει το άρθρο του 2008 και τα δύο προγενέστερα πολύ συναφή σημειώματα για να προστεθεί η παρούσα εισαγωγή που συνδέει μείζονα γεγονότα του 2017 με την περίπτωση των Λεβαντίνων. 
Αφορμή για το παρόν ήταν πολύ σημαντικές εξελίξεις του Φεβρουαρίου 2017. Πολύ σημαντικές εξελίξεις συνέχεια μιας μυστήριας Οδοιπορίας προς τα Ελβετικά Σούσα του κ Αναστασιάδη ο οποίος συμπαρέσυρε και την κοιμωμένη Ελλάδα
%cf%83%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1Οδεύει προς μια Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα σε εθνική-ρατσιστική βάση όπου λογικότατα οι Τούρκοι αξιώνουν προγραμματικές ρυθμίσεις που ακυρώνουν την έννοια κράτος καθιστώντας την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία υποχείριο της Άγκυρας διαμέσου του Τουρκικού κράτους πάνω στην Κύπρο. Αναμενόμενα οι Τούρκοι ζητούν βέτο στις αποφάσεις διαφόρων επιπέδων, εκ περιτροπής προεδρία και πολλές άλλες προγραμματικές ρυθμίσεις που θα δημιουργούν μια τερατώδη κρατική δομή, ένα βασικά κρατικό βασανιστήριο για τους πολίτες που θα βρίσκεται υπό την αίρεση της Άγκυρας. Νέες υποχωρήσεις στα ζητήματα των εποίκων και των «εδαφών που θα επιστραφούν» (κανένα νόημα δεν έχει αυτό άμα όλη η Κύπρος τεθεί υπό Τουρκικό έλεγχο) συνοδεύονται μεν από θέσεις του Έλληνα υπουργού εξωτερικών για τερματισμό των εγγυήσεων και αποχώρηση των στρατευμάτων ΠΛΗΝ α) πολλές ενδείξεις μαρτυρούν όταν θα υπάρξει υποχώρηση προς τις Τουρκικές θέσεις και ως προς αυτό το ζήτημα (μεταβατικές περίοδοι κατά την διάρκεια των οποίων τα πάντα μπορούν να συμβούν, βλ. Συρία και Δυτικό Ιράκ και μεταμφιεσμένες εγγυήσεις) και β) η Ελλάδα μέχρι στιγμή εκτός από κάποιες γενικές θέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας κα του Έλληνα υπουργού εξωτερικών για συμβατότητα με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη δεν υπήρξε ρητή τοποθέτηση για τις εσωτερικές πολιτειακές ρυθμίσεις, απόφαση που αφήνεται στους τρομαγμένους και φοβισμένους Κύπριους. Ως και η Ελλάδα να μην έχει λόγο για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια μη βιώσιμη κρατική δομή που θα θέσει εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριους στα πεδία της Τουρκικής επιρροής και που θα παγιδεύσει έτσι για πάντα το νεοελληνικό κράτος.
anastasiades-akinci-eideΤον Φεβρουάριο του 2017 όλα τα προσωπεία πετάχτηκαν, κάτι που δεν μπορεί αφήσει κανένα αδιάφορο:
  • Αντιδρώντας σε απόφαση της Κυπριακής Βουλής για τον εορτασμό της επετείου δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση ο αντιπρόσωπος του κατοχικού καθεστώτος κ Ακιντζί άρχισε διαπραγματευτικούς θεατρινισμούς αποχωρώντας από τις διαπραγματεύσεις. Έδωσε μια πρώτη γεύση πως θα είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριοι μετά την κατάργηση της ΚΔ:
    • Θα πρέπει να ξεχάσουν το παρελθόν τους, την ταυτότητά τους, τις πολιτικές τους παραδόσεις και τον πολιτισμό τους. Όχι βέβαια οι Τούρκοι αλλά οι Έλληνες της Κύπρου.
    • Θα πρέπει να σβήσουν από την μνήμη τους τους αγώνες Ελευθερίας όταν τους διεξήγαγαν όπως και όλα τα υπόλοιπα έθνη.
    • Θα πρέπει να μην τιμούν τους ιερούς ήρωές τους που όταν τους οδηγούσαν προς την αγχόνη τραγουδούσαν ύμνους για την Ελευθερία και την Ελλάδα. Ήδη κάποιοι που στην Κύπρο λειτουργούν ως πρόωροι γενίτσαροι άρχισαν να τους συκοφαντούν επικαλούμενοι τις εκτελέσεις όσων πρόδωσαν.
    • Θα πρέπει να διαστρεβλωθούν γνωστά ιστορικά γεγονότα υιοθετώντας την Τουρκική προπαγάνδα για τις λεγόμενες δικοινοτικές συγκρούσεις. Είναι Εφιάλτης όποιος ως προς τούτο δεν αποδέχεται την ιστορική τεκμηρίωση ότι αυτό αποτελούσε στρατηγική διαίρει και βασίλευε της αποικιακής δύναμης και ότι αυτό συνεχίστηκε μετά την Ανεξαρτησία την περίοδο 1960-63.
    • Θα πρέπει να δεχθούν το ιστορικό ψεύδος για την εισβολή λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι κινδύνευαν από το πραξικόπημα της χούντας των Αμερικανών.
    • Θα πρέπει συνολικά να συμμορφωθούν ήδη πριν την κατάργηση της ΚΔ στις βουλήσεις της Άγκυρας και των εγκαθέτων της για να σκέφτονται, να ξέρουν, να αισθάνονται και να λειτουργούν όπως οι Τούρκοι διατάζουν.
  • andreas-demetriou-cyprusΑκόμη πιο ενδιαφέροντα γεγονότα αφορούν τις αντιδράσεις, στάσεις και συμπεριφορές στην Ελληνική πλευρά, οι οποίες, ότι και να ακολουθήσει καταγράφονται ως σημαίνουσες και ιστορικής σημασίας:
    • Εκκωφαντική σιωπή του «Αθηναϊκού μητροπολιτικού κέντρου».
    • Τάχιστη κατευναστική τροχιά του κ Αναστασιάδη ο οποίος (αναμενόμενα) είπε ότι είναι λάθος η απόφαση της Κυπριακής Βουλής για την επέτειο. Ταυτόχρονα, σπιθαμιαίοι άνθρωποι που προσβλέπουν σε συνεργασία με το Ακέλ είπαν περίπου το ίδιο. Αντί δηλαδή να πούνε όλοι ομόφωνα και βροντερά: Δεν θα μας πείτε πως θα αισθανόμαστε και τι θα εορτάζουμε για τους αγώνες ελευθερίας.
    • Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ακέλ επισκέφτηκε τα κατεχόμενα και επιχείρησε να κατευνάσει τους Τούρκους περίπου εκλιπαρώντας.
    • ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ άρχισαν τις αλληλοκατηγορίες για το «ποιος φταίει» για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
    • Ο κ Ακιντζί αποκάλυψε ότι ο κ Αναστασιάδης άλλα λέει σε αυτόν και άλλα δημόσια
    • Εξώθηση γνωστών κύκλων των Ανανικών κυκλωμάτων άρχισαν να εκφοβίζουν με όρους «τα ηλίθια επιχειρήματα είναι αήττητα» και αποβλακωτικά.
  • Συνολικά η Ελληνική πλευρά (είπαμε, η Αθηναϊκή μπροστά σε αυτό το μείζον ζήτημα σιωπά εκκωφαντικά) εμφανίστηκε φοβισμένη, σπασμωδική, διαιρεμένη, υποχωρητική και κυρίως πολλοί στο επίπεδο των ηγετίσκων της Μεγαλονήσου πανέτοιμων να τρέξουν την τελική ευθεία της Οδοιπορίας προς τα Σούσα και να εισέλθουν γονατιστοί στα πεδία της Τουρκικής Κυριαρχίας.
Μερικές μέρες αν όχι ώρες πριν τα πιο πάνω είχαμε γράψει 2 κείμενα για τους «απορριπτικούς» και για την πολιτειακή παράκρουση της ΔΔΟ. Τα παραθέτουμε στο τέλος. Ακολουθεί το άρθρο για τους Λεβαντίνους και τα σημειώματα της δεύτερης και τρίτης παρέμβασης. Είναι συναφή καθότι είμαστε μέσα στον ίδιο προσανατολισμό προς τα βράχια με τους ίδιους αδέξιους, δειλούς και υποχωρητικούς τιμονιέρηδες.
%cf%83%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%b72 ΟΙ ΛΕΒΑΝΤΊΝΟΙ (το κείμενο του 2008)
Ο όρος «λεβαντίνος» συνυφαίνεται εννοιολογικά, με αλλοιωμένες και ρευστές συνειδήσεις, με εκφυλισμένες ιστορικές καταγωγές, με οπορτουνιστές εμπόρους, με πολιτικά δοσίλογους, με ικέτες αφεντών, με υπόδουλους και υποτελείς έναντι αντιτίμου ευζωίας, καλοπέρασης και πλουτισμού.
Εύκολα αλλάζουν την ιστορική τους μνήμη για να γίνουν αρεστοί στον ισχυρό αφέντη, συνειδητά υιοθετούν αυτό που ο κατακτητής θέλει και γίνονται χαμαιλέοντας για να προσαρμοστούν σε κάθε κατάσταση, κάθε αφέντη και στις συνθήκες κάθε εποχής.
Θα «προσαρμοστούμε στα συμφέροντα του άλλου» για να επιβιώσουμε ή θα κάνουμε «έντιμους συμβιβασμούς», λένε όταν τα βρούνε σκούρα.
Στην οθωμανική Σμύρνη, λοιπόν, την κοσμοπολίτικη Σμύρνη των εμπόρων, των μικτών πληθυσμών και των ωφελιμιστικών συνυπάρξεων, είχαμε πολλούς λεβαντίνους, απομεινάρια της εδουάρδιας εποχής.
sklaves-isisΗ συνέντευξη του Τζάιλς Μίλτον, Βρετανού ιστορικού και συγγραφέα, σε ελληνικό περιοδικό, είναι συγκλονιστική. Περιγράφει -το βιβλίο του «Χαμένος Παράδεισος Σμύρνη 1922» υποθέτω θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικό- πώς οι λεβαντίνοι εξανεμίστηκαν. Εκδιώχθηκαν, σκοτώθηκαν, μετανάστευσαν στη Βρετανία, όπου όμως τους θεωρούσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Παρά τους ευσεβείς τους πόθους πως θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στους νεοτούρκους, έχασαν, τελικά, τα πάντα. Σταχυολογώ μερικές φράσεις του Μίλτον: Η Συνθήκη της Λωζάν(α)νης νομιμοποίησε τελικά την εθνοκάθαρση και τη μεταφορά πληθυσμών από το ένα μέρος στο άλλο.
Οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν πως αυτό που τους ενδιάφερε ήταν η θωράκιση των δικών τους συμφερόντων. «Οι Λεβαντίνοι δεν ενδιαφέρονταν ποιος κυβερνά τη Σμύρνη εφόσον οι ίδιοι μπορούσαν να συνεχίσουν να βγάζουν χρήματα».
Ακόμη πιο επίκαιρο: «Εκπλήσσομαι από τον κυνισμό των Βρετανών και των Αμερικανών. Το ενδιαφέρον τους επικεντρωνόταν μόνο στις οικονομικές προοπτικές των εδαφών και δεν νοιάζονταν για τους τοπικούς πληθυσμούς».
Ερτογάν νέος προσεύχεταιΤελικά, μας θυμίζει ο Μίλτον, «οι περισσότεροι Λεβαντίνοι έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς δεν επέστρεψαν ποτέ και καταστράφηκαν μετά τον πόλεμο. Λίγοι από αυτούς επέστρεψαν, ειδικά αυτοί που είχαν καλές σχέσεις με την τουρκική διοίκηση. Οι περισσότεροι έχασαν τα πάντα».
Μας επιστρέφουν στο μέλλον όλα αυτά. Ενδιαφέρουν ζωτικά κάποιο ταλαίπωρο λαό της Ανατολικής Μεσογείου του οποίου οι ηγέτες βάλθηκαν να καταστείλουν την ιστορική μνήμη, να καταργήσουν τα σύμβολά του, να αποδομήσουν τους αγωνιστές της ελευθερίας του, να τον προσαρμόσουν στο βάρβαρο εισβολέα και να το μετατρέψουν, εν γένει, σε νέο-λεβαντίνο μίας χρήσεως.
Σημείωμα ανάρτησης 14.2.2014. Η μετατροπή των κυπρίων σε λεβαντίνους μιας χρήσεως.
Μετά το ΟΧΙ των κυπρίων κατά του φασιστικού, ανελεύθερου, αντιδημοκρατικού και εθνοκτόνου σχεδίου Αναν το 2004 γράφαμε υποθετικά για το τι θα μπορούσε να σημαίνει μια απόφαση να επανέλθουμε στην ίδια πλατφόρμα.
Υπήρχε ελπίδα μέχρι πρόσφατα ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία στην Κύπρο και Ελλάδα θα ζητούσε οι διαπραγματεύσεις εφεξής να γίνονται στην βάση της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας. Ταυτόχρονα, ενδυνάμωση της Ελληνικής πλευράς με άμυνα, τον ενιαίο αμυντικό χώρο και συμμαχίες.
Turkey's Prime Minister Tayyip Erdogan (R) and Foreign Minister Ahmet Davutoglu greet their supporters as they leave Friday prayers in Ankara August 22, 2014. Erdogan, who will be sworn in as president next Thursday, named Davutoglu as his future prime minister on Thursday and vowed a power struggle against a U.S.-based cleric he accuses of plotting against him would continue. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: POLITICS) - RTR43CQ9
Μετά το κοινό ανακοινωθέν άρχισε η αντίστροφη μέτρηση κατά αυτών που δεν σεβάστηκαν την ανελέητα αληθινή θέση ότι «δίκαιο έχει όποιος έχει ίση δύναμη [δηλαδή ισορροπία δυνάμεων] και όταν αυτό δεν συμβαίνει ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί και προσαρμόζεται» ή υποδουλώνεται, γίνεται αντικείμενο εθνοκάθαρσης (Ίμβρος, Τένεδος) και εξαφανίζεται.
Η Κύπρος, συμβιβασμένη ως προς το ισχυρότερο μέχρι σήμερα νομικοπολιτικό της όπλο, δηλαδή την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας που κατοχύρωνε το διεθνές δίκαιο, οι υψηλές αρχές του διεθνούς δικαίου και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα υποστεί την μοίρα της. Εθελούσια ξαπλώνει πάνω στο τραπέζι του Προκρούστη και δρομολογεί την ένταξή της στον νέο-Οθωμανικό χώρο.
Ήδη, οι δηλώσεις πολλών θυμίζουν τους Λεβαντίνους, εξ ου και ο λόγος για τον οποίο ανασύρθηκε το άρθρο που γράψαμε πριν μερικά χρόνια. Λίγα μπορούν να γίνουν πια:
α) Αυτός που κατέχει την θέση του προέδρου αποδεικνύεται ότι κυριολεκτικά κόχλαζε και ανυπομονούσε να επανέλθει στο κακό ανανικό παρελθόν του. Αυτός και η Ανανική παρέα του έχουν φαίνεται αποφασίσει πως θα έχουν την δυνατότητα μελλοντικά να επιβιώνουν ως Λεβαντίνοι σε ένα χώρο τουρκικής επικυριαρχίας.
β) Όσοι δοκιμάσουν να αντισταθούν δεν μπορούν να ανταγωνιστούν ένα χείμαρρο μη κυβερνητικών δράσεων («“Μ”ΚΟ») που θυμίζουν έντονα αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος ενώ αυτά που ακούμε για τις συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης θυμίζουν δεσποτικό μεσαίωνα.
γ) Ακόμη ένας μεγαλύτερος χείμαρρος πέφτει, επίσης, πάνω στους Έλληνες. Είναι μαζική προπαγάνδα για δήθεν ύπαρξη «αναγκαιοτήτων», απουσία άλλων στρατηγικών επιλογών και ο κίνδυνος της … διχοτόμησης.
Αποβλακωτικό αλλά αληθινό. Με το κοινό «ανακοινωθέν» ανακοινώνεται η επικείμενη κατάργηση της ΚΔ, η επιβολή διχοτόμησης και η συγκυριαρχία των τούρκων και αυτό στο όνομα αποφυγής της … διχοτόμησης. Τα ηλίθια επιχειρήματα είναι αήττητα, ιδιαίτερα όταν χείμαρροι προπαγάνδας πέφτουν πάνω στους ανίσχυρους πολίτες μη αφήνοντας περιθώρια για λογική και ορθολογιστική σκέψη. Συναφές και το http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8615.html#more
erdogan-syzygos11-06june2015«Οι κύπριοι ανίσχυροι να αντισταθούν κινδυνεύουν πολύ σύντομα να μετατραπούν σε λεβαντίνους μιας χρήσεως!»
 Υστερόγραφο 15.11.2016
Είναι θλιβερό να εντοπίζεις κείμενά σου τα οποία επισήμαναν θανατηφόρες παθογένειες και να διαπιστώνεις πως για να περιγράψεις το σήμερα δεν χρειάζεται να αλλάξεις ούτε μια λέξη.
Το μόνο ίσως που θα μπορούσε να προστεθεί είναι ότι η ασθένεια επιδεινώθηκε και ότι η δύσμοιρη Μεγαλόνησος της Ανατολικής Μεσογείου όπου κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες 57 χρόνια μετά την Ζυρίχη διολίσθησε ξανά στα υψηλά βουνά της … Ελβετίας. Για να παραφράσουμε την γνωστή ρήση όσοι θέλουν να αυτοκτονήσουν πάνε στα βουνά της … Ελβετίας. Πιο σοβαρά, αυτό που συντελείται μπροστά στα μάτια μας είναι περίπου το εξής:
α) με προσχηματικούς τρόπους θα καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και θα δημιουργηθεί ένα δυσλειτουργικό μη βιώσιμο κρατίδιο εντός του οποίου θα υπάρχει ένα τουρκικό κράτος.
β) διαμέσου αυτού του τουρκικού «κράτους εντός  κρατιδίου» η Τουρκία καθίσταται πλέον ο κυρίαρχος και εποπτεύον παράγων της Μεγαλονήσου. Είτε έχουμε νεοισλαμιστές στην Άγκυρα είτε έχουμε Κεμαλικούς ή κάτι ενδιάμεσο και ανάμεικτο η Κύπρος με στρατηγικούς όρους εισέρχεται στα πεδία της τουρκικής επικυριαρχίας και η κυπριακή  κοινωνία χάνει το κράτος της, δηλαδή την συλλογική της ελευθερία.
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%acγ) οι Έλληνες της Κύπρου μετά από χιλιάδες χρόνια εκεί θα τραπούν σε φυγή για να διασώσουν την αξιοπρέπειά της και τις οικογένειές τους. Θα μείνουν όσοι έμειναν στην Τουρκία μετά το 1922 (παρά τις συμφωνίες) και όσοι έμειναν στην Ίμβρο ή την Τένεδο. Κάποιοι βέβαια θα γίνουν υπηρέτες των τουρκικών συμφερόντων, αξιοθρήνητοι λεβαντίνοι μιας χρήσεως.
δ) Ομηρεία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στην Κύπρο, έχουμε γράψει ξανά και ξανά, σημαίνει θανάσιμη στρατηγική παγίδευση του «μητροπολιτικού» νεοελληνικού κράτους.
Εκτός και αν υπάρχουν επικίνδυνοι άνθρωποι σε θέση ευθύνης στην Αθήνα οι οποίοι νομίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι αξιόπιστο και αποτρεπτικό ένα κράτος εάν εγκαταλείπει στην τύχη τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του.
Η απάντηση είναι ακαριαία και απορρέει από το Αλφαβητάριο της στρατηγικής θεωρίας, ότι δηλαδή, μεταξύ πολλών άλλων, αξιόπιστο είναι εκείνο το κράτος το οποίο θεωρεί πολύτιμο αγαθό όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του έθνους του.
ε) Τέλος αλλά όχι το τελευταίο που θα μπορούσε να αναφερθεί λεβαντίνοι «κατασκευάζονται» πλέον και με άλλους τρόπους. Με τον «μεταμοντέρνο πόλεμο» για τον οποίο γράψαμε ξανά.
Οι πολίτες των κρατών θυμάτων πλήττονται με μύριους τρόπους κυρίως χρηματοοικονομικούς από αδιαφανείς δρώντες του διεθνικού και ηγεμονικού παρασκηνίου.
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bdΚαι ενώ οι πολίτες ροκανίζονται, αποδυναμώνονται, μεταναστεύουν, πεθαίνουν από καρδιακά και καρκίνους, ναυαγούν οι ζωές τους και πατάσσονται με κάθε άλλο τρόπο, ένα τσούρμο εγχώριων λακέδων μετατρέπεται σε πρώτη φάση σε μεταμοντέρνους πραιτοριανούς.
Σε δεύτερη φάση η χώρα υποδουλώνεται χάνοντας την ανεξαρτησία της και την πολιτική της κυριαρχία και οι πραιτοριανοί γίνονται λεβαντίνοι. Δεν κατανοούν οι δύσμοιροι και αξιοθρήνητοι άθλιοι  ότι οι λεβαντίνοι είτε τελικά άντε δύο ή μερικών ακόμη χρήσεων και μετά τους πετούν και αυτούς στα σκουπίδια.
Κοντεύοντας το τέλος του 2016 πάντως ο κατήφορος σε όλα τα ζητήματα επιταχύνεται και ενώ στην Αμερική στήνονται νέες δομές διακυβέρνησης αντί να οριστούν τα εθνικά συμφέροντα, να χαραχθούν κόκκινες γραμμές και να υπάρξει επικοινωνία με κάθε τρόπο με τις νέα διακυβέρνηση οι Έλληνες … χαριεντίζονται με τον απερχόμενο Ομπάμα.
Την ίδια στιγμή που στην Κύπρο έπαθαν παράκρουση και μιλούν για το … εδαφικό. Καθότι εκεί πλέον εστιάζεται ο θανάσιμος κίνδυνος. Οι Τούρκοι εάν δώσουν κάποια εδάφη θα επιτύχουν κρατικές δομές που θα θέτουν όπως είπαμε πιο πάνω υπό πλήρη  και τελεσίδικο –και με νομική βούλα επικυρωμένο– τρόπο την Μεγαλόνησο στην σφαίρα της άμεσης κυριαρχίας τους (διαμέσου του τουρκικού κράτους εντός του μετεξελιγμένου κυπριακού κρατιδίου όπως θα καταντήσει η σημερινή ΚΔ).
EnallaktikesDavutogluΣημείωση. Η φωτογραφία του εξωφύλλου και εντός κειμένου απεικονίζει αλυσοδεμένες γυναίκες της Συρίας και του Ιράκ σε περιοχές που ελέγχει το ISIS. Αναρτάται εδώ καθότι υποδηλώνει που οδηγεί ο Ισλαμισμός όταν καταστεί πολιτικό δόγμα όπως συμβαίνει με τον Ερντογάν και τον μέντορά του Νταβούτογλου.  Σε μια πιθανή κατάρρευση της Τουρκίας όπου θα επικρατούσαν κάθε είδους εκδοχές ισλαμικού δόγματος εάν η Κύπρος βρεθεί καταπλακωμένη κάτω από τα Τουρκικά ερείπια τίποτα δεν αποκλείεται. Θα λέγαμε, επιπλέον, ότι εάν κανείς μελετήσει προσεκτικά το «ισλαμικό έργο» του Νταβούτογλου «Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες» αυτά που αναφέρει για τις άλλες μειονότητες εντός ισλαμικών περιοχών είναι πολύ κοντά στον πιο ακραίο ισλαμισμό  και οι εικόνες αυτές των αλυσοδεμένων γυναικών όχι πολύ απομακρυσμένες από την τουρκική νεο-ισλαμική πραγματικότητα.

Συναφείς αναρτήσεις
Π. Ήφαιστος, ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ: κράτη, πολιτειακή συγκρότηση και σύνορα με όρους ζεϊμπέκικων, χορών της κοιλιάς και άλλων γλαφυρών και επικίνδυνων ιδεολογημάτων http://wp.me/p3OlPy-1sq
ΠΕΡΙ «ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΩΝ»: Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΩΣ «ΜΗ ΛΥΣΗ» ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ, ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ, ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ http://wp.me/p3OlPy-1sd –  http://wp.me/p3OqMa-1l3 –
Η ΈΝΩΣΗ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΥΡΙΟΣ ΑΚΙΝΤΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΘΟΥΝ ΜΙΑ ΔΔΟ https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/permalink/1457102464323998/
Panayiotis Ifestos, THE CYPRUS ISSUE: SLIDING ON A KNIFE-EDGE”, European Parliament, conference 31.1.2017 (it includes the report on «International and European law» in four languages) http://wp.me/p3OqMa-1kT
ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΊΕΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 http://wp.me/p3OlPy-1ow – http://wp.me/p3OqMa-1hK
Π. Ήφαιστος, Η Κύπρος στην κόψη του ξυραφιού. Ώρα και ευκαιρία για μια νέα βιώσιμη αφετηρία http://wp.me/p3OlPy-1nH Ομιλία στην Διασκεπτική για το Κυπριακό στην Πάφο, Κύπρου, στις 26.11.2016.
Καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, ΤΟ  «ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ http://wp.me/p3OlPy-1og
Π. Ήφαιστος, ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΜΙΑ ΦΡΙΚΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΕΊΑ ΠΡΟΣ ΦΡΙΚΤΆ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΩΘΟΎΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΚΎΠΡΟ ΣΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΕΔΙΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΆΣ ΜΑΣ http://wp.me/p3OqMa-1hc
«ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, …» http://wp.me/p3OlPy-lc
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΗΜΝΟΥ http://wp.me/p3OqMa-1eH
Π. Ήφαιστος, ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΜΙΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΥΠΈΞ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΊΑ http://wp.me/p3OqMa-140
ΚΎΠΡΟΣ: “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ” ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ http://wp.me/p3OlPy-12U 
Ελληνική Εθνική Στρατηγική: Η τριπλή στρατηγική. Έννοια σκοποί προϋποθέσεις επιτυχούς εκπλήρωσης: η περίπτωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου http://wp.me/p3OlPy-Ff 
In Memoriam Γιάννου Κρανιδιώτη. Ειρηνική επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών και ο Γιάννος Κρανιδιώτης http://wp.me/p3OlPy-I2 
Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1955-59 http://wp.me/p3OlPy-120 
Π. Ήφαιστος, ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. http://wp.me/p3OqMa-17D
Π. Ήφαιστος – PIfestos

Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/
Διεθνής πολιτική 21ος  αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/
ΗΠΑ: Ιστορία, Διπλωματία, Στρατηγική https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/
Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/
Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/
Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμόςhttps://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/
Κονδυλης Παναγιώτης– https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/
Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/
Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/
Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτης https://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/
Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/
Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/
Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos
Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB
«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos
Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos
sklaves-isis
Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.