13/2/17

Οι τουρκικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν εντός της αλ-Μπαμπ ενώ οι άμυνες του Νταές διατηρούν αμετάβλητη τη κατάσταση

 Leith Fadel
Βηρυτός, Λίβανος (11:50 ΤΩ.) - Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποτύχει να κάνουν κάποια σημαντική πρόοδο στην αλ-Μπαμπ μετά τη κατάληψη μεγάλου μέρους της περιοχής γύρω από τις δυτικές και βόρειες πλαγιές της πόλης.
Παρά τη κατάληψη των αγροκτημάτων Shehabi και Al-Rai χθες, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτυχαν επανειλημμένα να εισβάλουν στη πόλη μέσω της ανατολικής πτέρυγας της.

Η αποτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία του Ισλαμικού Κράτους να παραδώσουν τις πόλεις Qabasin και Bzaah στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τους συμμάχους τους στα ανατολικά της αλ-Μπαμπ.
Την Κυριακή, ο τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) προσπάθησαν να καταλάβουν τη Qabasin για άλλη μια φορά. Ωστόσο, η επίθεση τους απέτυχε, καθώς η άμυνα του Ισλαμικού Κράτους φάνηκε να είναι πολύ για τα μέτρα των δυνάμεων της Ασπίδας του Ευφράτη.
Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης του Ισλαμικούς Κράτους, οι δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη έχασαν τουλάχιστον 5 μαχητές και ένα θωρακισμένο όχημα κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειας του την Κυριακή.
Αναφορές από το ανατολικό Χαλέπι, σήμερα, λένε ότι οι δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη επιτίθενται πάλι στις Bzaah και Qabasin, σημαίνοντας τη τρίτη επίθεσή τους σε τρεις ημέρες κατά αυτών των πόλεων-κλειδιά.
almasdarnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.