19/2/17

Κύπριοι ξυπνάτε - Αναίσχυντος! Ο Ακιντζί, συνομιλητής του Τουρκές και των βαρβάρων γκρίζων λύκων, κατηγορεί το ΕΛΑΜ!!!

Όσο περνάει ο καιρός ο Ακιντζί γίνεται και πιο αναίσχυντος. Εδώ στη φωτογραφία των βλέπουμε να συνομιλεί και να παίρνει οδηγίες από τον Τουγρούλ Τουρκες, εκ των ηγετών της εγκληματιής οργάνωσης των γκρίζων λύκων. Την ίδια στιγμή κατηγορεί την κυπριακή βουλή γιατί ψήφισε πρόταση νόμου του ΕΛΑΜ, που δεν βαρύνεται για καμία εγκληματική πράξη, για ένα καθαρά ιστορικό θέμα!
Είναι στο χέρι τους να διορθώσουν το λάθος που έκαναν και να επιστρέψουν στο τραπέζι, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι ΤRT Haber.
Ανέφερε πως αν οι διαπραγματεύσεις δημιουργήσουν ένα στέρεο επίπεδο τότε μπορούν να προχωρήσουν. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι είναι παράλογοι οι ισχυρισμοί που λένε ότι «ο Ακιντζί οργάνωσε και εφάρμοσε ένα σχέδιο για να διαλύσει τις διαπραγματεύσεις». «Εμείς δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τις διαπραγματεύσεις και αυτό το αποδείξαμε πριν 12 χρόνια με το δημοψήφισμα.
Όλη η διεθνής κοινότητα γνωρίζει ότι ολόκληρο το πολιτικό μου παρελθόν είναι στο δρόμο της λύσης», ανέφερε. Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων είπε ότι η απόφαση της κυπριακής Βουλής είναι προβοκάτσια και προϊόν μιας λανθασμένης νοοτροπίας. «Αυτό μπορεί να το μαγείρεψε το ΕΛΑΜ αλλά και αυτοί που το ακολούθησαν πρέπει να διορθώσουν αυτά τα λάθη. Εάν πραγματικά έχουν αφομοιώσει μέσα τους μια λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας πρέπει αυτό να το αποδείξουν», ανέφερε. Ο ίδιος επανέλαβε ότι στην τελευταία τους συνάντηση υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών ο Ελληνοκύπριος ηγέτης, όπως αναφέρθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε πως η απόφαση της Βουλής είναι λάθος.
 
«Αυτό πρέπει να μπορεί να το πει καθαρά και στη διεθνή κοινή γνώμη και στον δικό του λαό. Πρέπει να κάνει και βήμα για την ακύρωση αυτής της απόφασης που είπε ότι είναι λάθος. Μόνο έτσι μπορεί να διορθωθεί έστω και λίγο η εμπιστοσύνη που άλλωστε ήταν κλονισμένη και μετά από αυτή την απόφαση διαλύθηκε εντελώς», ανέφερε.
 
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως αυτό που πρέπει να κάνει ο Ελληνοκύπριος ηγέτης είναι καθαρό. «Μου κάνει έκκληση να πάω στις διαπραγματεύσεις την άλλη βδομάδα. Εάν οι διαπραγματεύσεις δημιουργήσουν ένα στέρεο επίπεδο μπορούν να προχωρήσουν», ανέφερε. Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο σημείο της «πενταμερούς διάσκεψης» με τη συμβολή της τουρκικής πλευράς και πως σε αυτό το σημείο είναι η σειρά της Ε/κ πλευράς να κάνει βήμα. Όπως είπε ενώ θα έπρεπε να προχωρήσουν με την αποδοχή της πολιτικής ισότητας, έβγαλαν μια απόφαση για την ένωση. «Είναι στο χέρι τους να την διορθώσουν», είπε.
 
Πρόσθεσε πως όλα τα τουρκοκυπριακά κόμματα, από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά, αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση και πως «ακόμη και στην Ε/κ κοινότητα υπήρξαν αντιδράσεις γι αυτό το σοβαρό λάθος». «Η εξεύρεση λύσης στην Κύπρο είναι σημαντική αλλά πιο σημαντικό είναι να είναι μόνιμη αυτή η λύση», είπε.
 
Ανέφερε ακόμη ότι είναι επίσης σοβαρό το ότι η πλειοψηφία της κυπριακής βουλής ακολούθησε δυο ρατσιστές, φασίστες βουλευτές του ΕΛΑΜ, προσθέτοντας ότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το κόμμα του Αναστασιάδη. «Τρεις βουλευτές του ΔΗΣΥ ψήφισαν υπέρ της απόφασης αυτής στην επιτροπή παιδείας, μετά στην γενική συνέλευση δεν την καταψήφισαν και τηρώντας στάση αποχής διασφάλισαν ώστε να περάσει», ανέφερε. Όπως είπε αυτό δείχνει πόσο δίκαιο έχουν οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία να ζητούν εγγυήσεις.
 
Ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως και η τοποθέτηση ότι η απόφαση είναι άκαιρη αποτελεί λάθος, λέγοντας ότι μια απόφαση για εορτασμό της ένωσης είναι λάθος σε κάθε εποχή.
 
ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.