13/2/17

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτή είναι η λύση για το μεταναστευτικό - Έτσι θα τους σταματάμε στα θαλάσσια σύνορα

Τα ορθά και τα παράλογα
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του χιώτικου Τύπου, τα οποία επιβεβαιώσαμε, δύο μετανάστες που ζούσαν στη Χίο, ο ένας από την Αίγυπτο και ο άλλος από τη Συρία, ηλικίας 28 ετών και 32 ετών αντίστοιχα, έκλεψαν μια βάρκα και προσπάθησαν να επιστρέψουν από τη Χίο στην Τουρκία. Ενώ οι δύο άνδρες ήταν εν πλω, εντοπίστηκαν από σκάφος της Frontex, που περιπολούσε στην περιοχή, και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Χίο για να γίνουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα για την περίπτωσή τους.
Το παράδειγμα αυτό είναι εξαιρετικά διδακτικό, σε μια περίοδο που κατέρρευσαν οι ιδεοληψίες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του πρωθυπουργού, που στο ζήτημα αυτό νόμιζαν ότι τα αυγά τα… αλωνίζουν, όπως λέει ο λαός μας.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχει πραγματικά τεράστια σημασία όχι μόνο από πολιτικής και κοινωνιολογικής, αλλά ακόμα και από ανθρωπολογικής άποψης, αφού είδαμε τους ευαίσθητους και ψυχοπονιάρηδες «ιδεολόγους» της Αριστεράς να μεταλλάσσονται και να μετατρέπονται σε ό,τι πιο σκληρό, ανελέητο και συνάμα ανήθικο γνώρισε αυτή η χώρα, στο ζήτημα της συμπεριφοράς απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Πρώτα ξεκινήσαμε με απίστευτες καταγγελίες, που έφθαναν στα όρια της καταγγελίας της Ελλάδας σε ξένες κυβερνήσεις και ξένους οργανισμούς, για απάνθρωπη και παράνομη συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να σας θυμίσουμε το ατυχές περιστατικό με το σκάφος του Λιμενικού, που στην προσπάθειά του να ρυμουλκήσει ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες, το σκάφος διαλύθηκε και έχασε τη ζωή του ένας από αυτούς.
Το περιστατικό αυτό το παρουσίαζαν ως ηθελημένη ανθρωποκτονία, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην διεθνή εικόνα της χώρας.
Να σας θυμίσουμε τις ανεύθυνες καταγγελίες που μιλούσαν για «το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας», την πολιτική των προηγούμενων άκαρδων κυβερνήσεων που «έχτιζαν τείχη και έπνιγαν του μετανάστες στη θάλασσα», τις «βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών» και άλλα τέτοια.
Τότε, η υπεύθυνη τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χριστοδουλοπούλου, ήταν αυτή που έχυνε το περισσότερο δηλητήριο συνοδευόμενο από την κομπορρημοσύνη και την ειρωνεία του… ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, και προανήγγειλε με απίστευτη ελαφρότητα την πολιτική των ανοικτών συνόρων προς όλους!
Ακολούθησε η εφαρμογή της πολιτικής αυτής, με ευθύνη του πρωθυπουργού αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα, οι 70.000 παράνομοι είσοδοι του 2014, να γίνουν 880.000 το 2015. Αυτό θα πει επιτυχία στην πολιτική σου!
Ακόμα και τότε, όταν με αφάνταστη ελαφρότητα εφαρμόστηκε αυτή η πολιτική, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που συνωστίζονταν στις βάρκες για να περάσουν στον παράδεισο του Τσίπρα και της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου και θαλασσοπνίγονταν στα νερά του Αιγαίου, με ψυχραιμία ανθρώπου που έχει στεγνώσει η ψυχή του, χωρίς να υπολογίζουν πόσο κακό έχουν κάνει σ’ αυτούς τους ανθρώπους, πόσες χιλιάδες παιδιά ώθησαν με τις ανεύθυνες πράξεις τους στην πορνεία, έλεγαν ότι γράφουν ιστορία, ότι αλλάζουν την Ευρώπη, ότι, ότι…
Μέχρι που ήλθαν οι φράχτες στην Ευρώπη. Και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι και εδώ είχαν επιτυχία στην πολιτική τους, αφού δεν άλλαξαν μόνο την Ευρώπη, στην οποία λόγω της πολιτικής των ανοικτών συνόρων, οι αθρόες ροές μεταναστών ενίσχυσαν τα ευρωσκεπτικιστικά ρεύματα, άλλαξαν όλο τον κόσμο.
Κι αυτό γιατί πίσω από την απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ κρύβεται και το μεταναστευτικό, το οποίο έπαιξε ρόλο ακόμα και στην εκλογή Τραμπ!
Και μετά ήλθε η Μόρια, το Ελληνικό και τα άλλα πραγματικά κολαστήρια, για να το τερματίσουν οι σύντροφοι της κυβέρνησης και να ρίχνουν για άλλη μια φορά την ευθύνη στους άλλους – στους δημάρχους, στην τοπική κοινωνία, τον καιρό, αλλά όχι στον εαυτό και την πολιτική τους!
Τέλος, πρόσφατα ήλθαν στην επιφάνεια καταγγελίες σαν αυτές που έκαναν οι ίδιοι οι ανεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για βίαιη επαναπροώθηση μεταναστών από τον Έβρο στην Τουρκία. Όχι, τις καταγγελίες δεν τις έκανε η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έκαναν αυτοί πριν από μόλις 2-3 χρόνια, τις έκανε η Τουρκία.
Γι’ αυτό μιλάμε για ανθρωπολογική μετάλλαξη και το σταματάμε εδώ.
Να πάμε στην αρχή, στο περιστατικό με το οποίο ξεκινήσαμε. 
Γιατί η Frontex δεν εντοπίζει κάθε βάρκα και πλεούμενο που ξεκινά από τις τουρκικές ακτές και δεν εξασφαλίζει τη σύλληψη του πληρώματος μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ειδοποιώντας θεσμικά την τουρκική ακτοφυλακή, για να λυθεί ριζικά το θέμα;
Με άλλα λόγια, όπως η Frontex απέτρεψε την μετάβαση των δυο προσφύγων-μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, με τον ίδιο τρόπο να μετατρέπει την είσοδό τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Απλά πράγματα.
Γιατί δεν το εφαρμόζουν λοιπόν;

Μάθε για το δέλτα
Το δέλτα είναι ο πολιτικός φορέας ο οποίος πρεσβεύει την πραγματική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα
Μάθε πώς και πάρε μέρος στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας στο www.todelta.gr
Γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ: http://todelta.gr/participate/

47 σχόλια:

  1. Η απάντηση ειναι απλή στο ερώτημα όλοι την ξέρουν γιατί ειναι εθνομηδενιστές προδότες που απλώς απεργάζονται την καταστροφή του ελληνικού έθνους και κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υπήρχε αξιόλογη αντιπολίτευση και δημοσιογραφία θα προωθούνταν αυτά τα θέματα. Γιατί αν πούμε εμείς τίποτα, αυτοί και τα σκυλάκια τους θα τρέξουν να μας φάνε. Αλλά βρίσκονται σε τόσο άγνοια και στην κοσμάρα τους που δεν βλέπουν την καταστροφή που προκαλούν στην χώρα, άρα και στους εαυτούς τους. Θα έρθει η ώρα, όμως, που θα χάσουν την γη κάτω από τα πόδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Σάββα, το γιατί θα έπρεπε να το διερευνήσετε και όχι να ρωτάτε τον κόσμο που μπορεί να δώσει την οποιαδήποτε ερμηνεία (με αφορμή τις τελευταίες σειρές του κειμένου). Διαφορετικά αφήνετε σοβαρές υπόνοιες ότι η ΕΕ οδηγεί βάσει σχεδίου στην εθνολογική αλλοίωση της Ελλάδος,με την ελληνική "κυβέρνηση" να εκτελεί άνωθεν εντολές από τις Βρυξέλλες. Επίσης, με την ΕΕ να διεξάγει τέτοιου είδους μη στρατιωτικές αλλά πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδος,δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία για την στάση της ΕΕ σε έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανε
      να μην παρασυρόμαστε από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας και παρασύρουμε και τους άλλους.
      Αυτή η εμμονή του να να αναζητούμε, να ψάχνουμε πάντα κάποιον άλλον για να πούμε ότι φταίει, είναι καταστροφική για την πατρίδα.
      Οι ευθύνες είναι κυρίως δικές μας για το μεταναστευτικό και αυτό αποδεικνύεται στο άρθρο.

      Διαγραφή
    2. Σάββα, το ίδιο λέμε. Ότι δηλαδή το άρθρο αφήνει υπόνοιες για ευθύνες και σκοπιμότητες της ΕΕ,διαμέσου της FRONTEX. Στο προηγούμενο μήνυμα απλώς ανεπτυξα την αναμενόμενη-προβλεπομενη ερμηνεία του μέσου Έλληνα που θα διάβαζε τις τελευταίες σειρές. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είπα ότι χρειάζεται έρευνα και όχι επίκληση στην "βοήθεια του κοινού". Γενικότερα το άρθρο ήταν πολύ καλό. Συγχαρητήρια. Φιλικά

      Διαγραφή
  4. Μα Σάββα μου, οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να τους σταματήσουν.... Τι δεν καταλαβαίνεις...;;; Είναι αριστεροί ανθέλληνες και επιδιώκουν τον αφελληνισμό της χώρας σταδιακά, συστηματικά και με πρόγραμμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η FRONTEX που υποτίθεται προστατεύει τα σύνορά μας και μπαίνουν κάθε μέρα γύρω στους 500 λαθραίοι γιατί δεν .........βλέπουν τις βάρκες που έρχονται από τουρκία , είδαν όμως τους δύο που ήθελαν να γυρίσουν πίσω και τους συνέλαβαν !!!! φυσικά και θέλουν οι ιθύνοντες της Ε.Ε την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Ελλάδας και είναι απλό δίοτι ΟΛΟΙσυνενοημένοι οι γείτονες έκλεισαν τα σύνορα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλλιόπη
      οι γείτονες έκλεισαν τα δικά τους σύνορα όταν ανοίξαμε εμείς τα δικά μας.
      Πού εμπλέκεται εδώ η Ε.Ε.
      Η Ευρώπη είναι θύμα της πολιτικής των ανοικτών συνόρων που ακολούθησε η Ελλάδα.
      Μα καλά, σχολιάζεται σε ένα άρθρο χωρίς να το έχετε διαβάσει;

      Διαγραφή
    2. Η μυθολογία του "φταίει ο άλλος" και των "φαινομένων" είναι το καλύτερο όπλο των προδοτών και εθνομηδενιστών του Συριζα αλλά και αυτών που βρίσκονται σε άλλα κόμματα

      Διαγραφή
  6. Κάνατε θέμα για μία και μοναδική βάρκα!!! Άραγε υπηρετήσατε σε νησί του ΒΑ Αιγαίου για να δείτε πόσες ακτές για αποβίβαση υπάρχουν; Και αν τους αντιληφθεί η FRONTEX γιατί οι τούρκοι λιμενικοί να επέμβουν; Αφού με τις ευλογίες τους φεύγουν....Πάντως ο τίτλος πιασσάρικος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 1980 η Ελλάς ήταν ένα μονοεθνικό κράτος.Το 2010 πολύ πριν το μνημόνιο και το ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολυεθνικό και σήμερα μετά το ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυεθνικό και κέντρο διερχομένων.Δεν ξέρω κατά πόσον είναι η ανικανότης του ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφορες ιδέες του μόνον η αιτία της αλλαγής αυτής.Δια της ατόπου απαγωγής ίσως το γνωρίσουμε στο μέλλον αν και πόσο και αυτό έχει παίξει το ρόλο του και αυτό.Ίσως βόηθησε αριθμητικά και ποιοτικά στην αναβάθμιση.Η βασική αιτία της διαφοράς κατ εμέ είναι άλλη.Έχει όνομα και λέγεται Σέγκεν.Βγαίνεις από το Σέγκεν και δεν μπορείς να πας στην Ιταλία με την ταυτότητα σου.Όντως ! Αλλά δε θα μπορεί να έρχεται και κανείς στη χώρα σου ! Πρέπει να επιλέξουμε.Θέλουμε να είμαστε πολίτες του κόσμου και πολυθενικοί με όλα τα καλά και τα κακά ή μοεθνικοί και κλειστή κοινωνία με όλα τα καλά και τα κακά.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος δυστυχώς αν και θα πρέπε.Είναι παγκόσμιο το πρόβλημα.Στην Ιταλία έχουν ΣΥΡΙΖΑ π.χ. που κατά την ίδια περιόδο πολλαπλασιάσθησαν κατά αναλογία με παρόμοιο ρυθμό οι ροές ? Βέβαια κατά απολύτους αριθμούς έχουμε τα πρωτεία κυρίως λόγω της εγγύτητας των παραλιών μας και της γεωγραφικής θέσεως της Συρίας καθώς και της οργανωμένης πειχειρήσεως των τουρκικών μυστικών υπηρεσίων να μας κατακλείσουν με "πελάτες" τους.
    ΕΕ σημαίνει εκτός από πείνα και πρόσφυγες και πολυεθνική κοινωνία.Απλά πράγματα.Διαλέγει ο λαός και παίρνει.Η μάλλον έχει διαλέξει ήδη.Τώρα αν οι πρόσφυγες δεν είναι 800.000 και είναι 100.000 είναι κάτι ποσοτικά αλλά ποιοτικά δεν έχει καμία διαφορά ως προς τις μελλοντικές εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοώ και ίσως να ενστερνίζομαι σε γενικές γραμμές τις αμφιβολίες σου, αλλά η Σέϊγκεν δεν προβλέπει καμία ελεύθερη διακίνηση για υπηκόους τρίτων κρατών, το αντίθετο θα ελεγα πως προτρέπει σε αυστηρότερο έλεγχο για αυτούς, εξού και οι ξεχωριστοί συνοριακοί έλεγχοι για τους συγκεκριμένους.

      Διαγραφή
  8. Κύριε Σάββα, συμφωνώ με αυτά που σχολιάζετε και βγάζετε δημόσια αλλά πραγματικά πιστεύετε ότι το μεγαλύτερο σύνολο του Ελληνικού λαού (οποίο έβγαλε κυβέρνηση τους συγκεκριμένους ανθέλληνες) μπορεί να αντιληφθεί οτιδήποτε λέγεται και γράφεται? Δυστυχώς το μόνο που μπορούν να καταλάβουν συγχωρώντας τα πάντα σε κάθε ανθελληνική κυβέρνηση είναι η παροχολογία για κάποιο επίδομα πείνας που τους υπόσχονται. Φτάσαμε λοιπόν στην εποχή που για λίγα αργύρια πουλήσαμε πατρίδα θρησκεία και οικογένεια. Χιλιάδες εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν μου αποδειξετε ποσο φιλέλληνες ηταν ολοι οι προηγουμενοι απο τον ανθελληνα συριζα ;

      Διαγραφή
  9. Η Αυστραλία σταμάτησε να δίνει υπηκοότητα, όσα χρόνια ι αν ζει κάποιος " παρατυπος" εκεί.Τοσο απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η FRONTEX έχει διακαίωμα να επιχειρήσει εντός τουρκικων χωρικών υδάτων; έχει δικαίωμα να επιτηρεί τα τουρκικά παράλια; τέλος η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δίνει διαταγές στο ευρωπαικό οργανισμό FRONTEX?

    Αν θα μπορούσατε να μου απαντήσετε γιατί τις έχω καιρό αυτές τις απορίες. Απλά απαντήστε μόνο άμα ξερετε. Απευθύνομαι σε οποιονδήποτε μπορεί να ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίνω μια απάντηση πιό κάτω. Και αν θέλεις περισσότερα, εδώ είμαστε...

      Διαγραφή
    2. Guest
      το πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι δεν διαβάζουμε γενικώς και ειδικώς στα άρθρα που σχολιάζουμε.
      Γράφω στο άρθρο:
      "Γιατί η Frontex δεν εντοπίζει κάθε βάρκα και πλεούμενο που ξεκινά από τις τουρκικές ακτές και δεν εξασφαλίζει τη σύλληψη του πληρώματος μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ειδοποιώντας θεσμικά την τουρκική ακτοφυλακή, για να λυθεί ριζικά το θέμα;"
      Τι θέλω να πω:
      Με εναέρια μέσα, επανδρωμένα ή μη, είναι δυνατός ο εντοπισμός το ομάδων που ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλωτό μέσα, μέρα και νύχτα, από τον διεθνή ή τον ελληνικό εναέριο χώρο.
      Θα μπορούσε να το κάνει και η Ελλάδα.
      Επειδή όμως δεν εισακούγεται, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΦΡΟΝΤΕΞ.
      Δηλαδή, να ενημερώνεται ένα Κέντρο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες, με ταυτόχρονη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
      Αυτό σημαίνει ότι δίνεις τις απαραίτητες πληροφορίες που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ η Τουρκία και έτσι περιορίζεται το φαινόμενο με επέμβαση των τουρκικών διωκτικών αρχών.
      Τι δεν καλαβαίνεις Κιτσάρα;

      Διαγραφή
    3. Σάββα, η ΦΡΟΝΤΕΞ θα ήταν χρήσιμη εάν επιχειρούσε στο έδαφος της Τουρκίας ώστε να προλαμβάνει τους πρόσφυγες ΠΡΙΝ επιβιβασθούν στις βάρκες. Να σταματούν το πρόβλημα εν τω γεννάσθαι στο τουρκικό έδαφος και όχι στα ελληνικά χωρικά ύδατα που είναι πλέον αργά. Ομως, η Τουρκία δεν δέχεται τέτοιος ρόλος να δοθεί την ΦΡΟΝΤΕΞ.
      Σε πολλά σημεία, η μέση γραμμή βρίσκεται 10 λεπτά από τις τούρκικες ακτές, χρόνος που δεν αρκεί για να επέμβουν οι (και απρόθυμοι) τούρκοι που θα ειδοποιηθούν μέσω ΦΡΟΝΤΕΞ και μέσω Βρυξελών.

      Διαγραφή
    4. Κιτσάρα
      πουθενά δεν λέω να επέμβει η Φρόντεξ σε τουρκικό έδαφος ή χωρικά ύδατα.
      Να ενημερώνουμε εγκαίρως Βρυξέλες και Άγκυρα, για να ξεσκεπαστεί η Τουρκία και να πιεστεί πολιτικά.
      Έχεις κάποια άλλη πρόταση για το πώς μπορεί να αντιμετωππιστεί στο ζήτημα;

      Διαγραφή
    5. ΒΕΒΑΙΩΣ και έχω πρόταση.
      Να καλέσουμε την Τουρκία να υπογράψει νέα διμερή συμφωνία μαζί μας με βάση την οποία να μπορούμε να επαναπροωθούμε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των προερχομένων από αυτή τη χώρα και όχι 2.500 άτομα τον χρόνο που προβλέπει η ισχύουσα διμερής με τις υπογραφές Γ. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ η οποία αν και αναθεωρήθηκε πρόσφατα, παραμένει ίδια.
      Ετσι, θα μπορούμε οδικώς από τους Κήπους να επαναπροωθούμε ΟΛΟΥΣ όσους έρχονται στην Ελλάδα παράνομα.
      Εαν δεν δεχθεί η Τουρκία (το πιό πιθανό), προχωράμε στο δεύτερο βήμα που είναι η ανάκληση μεγάλου ποσοστού ή του συνόλου των Αδειών Διέλευσης Φορτηγών που έχουμε χορηγήσει στην Τουρκία. Είναι 25.000 άδειες διέλευσης τουρκικών φορτηγων τον χρόνο που πραγματοποιούνται μέσω του ελληνικού εδάφους, κυρίως μέσω Εγνατίας πρός Ηγουμενίτσα.
      Το μέτρο του περιορισμού έχουν λάβει κατά καιρούς πολλές και διάφορες χώρες του ευρωπαικού χώρου (Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανί κλπ) με πολλές και διάφορες προφάσεις.
      Πώς θα το έπαιρναν οι τούρκοι μεταφορείς; Και πώς ο Ερντογάν όταν θά πρέπει νωπά και άλλα τούρκικα προιόντα να εξάγονται ακολουθώντας άλλα δρομολόγια χρονοβόρα και επικίνδυνα;
      Υπάρχει και άλλος τρόπος. Να καταγγείλουμε αρμοδίως και μονομερώς με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, των Μεταφορών και της Ασφάλειας Λιμένων, την Τουρκία ότι μέσω των ακτών και λιμανιών της γίνονται παράνομες πράξεις και με ΝΟΤΑΜ να ειδοποιήσουμε ότι δεν θα δεχόμαστε σε ελληνικά λιμάνια όσα πλοία (κπουαζιερόπλοια εμπορικά, τουριστικά κλπ) προέρχονται από τα παρανόμως λειτουργούντα τουρκικά.
      Που σημαίνει ότι πρέπει να επαναπρογραμματισθούν όλες οι κρουαζιέρες και εμπορικές μεταφορές στην Μεσόγειο που περιλαμβάνουν προσεγγίσεις πλοίων σε Ελλάδα και Τουρκία. Ποιός θα είναι ο χαμένος;

      Διαγραφή
  11. Δήμαρχος του Έβρου, σε ρεπορτάζ (Μάιος 2012) του κρατικού γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού WDR, χαρακτήρισε την Frontex, «κατάσκοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν κάνει απολύτως τίποτα και απλά καταγράφει τα στοιχεία, χωρίς να εμποδίζει τη διάβαση των συνόρων».Επίσης στα ΜΜΕ του Έβρου η Frontex πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί «Δούρειος Ίππος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο
      πολλοί παράγοντες δεν ήθελαν την Φρόντεξ, γιατί χάλασε το πάρτι στους διακινητές.
      Η Φρόντεξ στο Αιγαίο, με τις θαλάσσιες και κυρίως με τις εναέριες περιπολίες, στην πράξη όρισε τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.
      Όταν το ραντάρ της Ντάτσα τους έλεγε ότι πετούν σε τουρκικό εναέριο χώρο, κάτι βορειοευρωπαίοι πιλότοι να μη σας πω πού τους έγραφαν.
      Μέχρι που ήλθε η πολιτική των ανοικτών συνόρων.
      Ε τότε τι να σου κάνει ο ξένος, να φυλάει κάτι που εσύ θέλεις να παραμείνει αφύλακτο;
      Γι' αυτό μετά έκαναν τους φράχτες βορειότερα, τους οποίους τώρα φυλάει η Φρόντεξ. Να μην περνάν πρόσφυγες από Ελλάδα προς Ευρώπη.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σας.

      Διαγραφή
  12. Κάθε κράτος έχει την ευθύνη να διασφαλίζει τα σύνορα του, και το γιατί η Ελλάδα δεν το κάνει έχει την εξηγήση του. Τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που το έδειξαν άλλωστε όταν το πρόβλημα χόντρυνε και που έφτασαν στο σημείο να βάλουν σε καραντίνα την Ελλάδα, κοιτάζουν πως θα λύσουν ένα πρόβλημα που τους αγγίζει με τον λιγότερο και απλούστερο τρόπο.

    Για ποιο λόγο λοιπόν οι ευρωπαίοι να ασχοληθούν με την "δυσπρόσιτη" σε αυτό το ζήτημα Τουρκία, και να μην πιέσουν την "εύκολη" Ελλάδα του ΣυΡιζΑ που άλλωστε το κάνει μετά χάρας;

    Να μη λησμονούμε οτι ο σύριζα του 3% ήταν κάτι σαν μια παιδική χαρά, και ένα συνοικιακό περίπτερο του OSF.

    Αλλά και οι άλλοι, οι πιο πατριώτες (εντός ή εκτός εισαγωγικών) έχουν σχετικές παρομοιες βαθύτατες διασυνδέσεις, όπως για παράδειγμα τι ζητουν μαζί οι Παρασκευάς Αυγερινός με τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Νίκο Χούντη (μέχρι προπερυσι στην θέση του τελευταίου ήταν ο Αλαβάνος). Επίσης με τι εκ συστηματος ασχολείται η αδελφή του Μητσοτάκη, η Αλεξάνδρα (*);

    (*) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS.ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

    [...]Κατά τη μάρτυρα τα χρήματα δίδονταν με τη μορφή χορηγιών, προς διαφημιστές δημοσιογράφους, το Μέγαρο Μουσικής και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά την «Αλληλεγγύη» (ως άνω) και την «Action Aid» επικεφαλής της οποίας είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη[...]

    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Guest12 Φεβρουαρίου 2017 - 9:32 μ.μ.
    Οχι, η FRONTEX δεν έχει διακαίωμα να επιχειρήσει εντός τουρκικων χωρικών υδάτων και απορώ πώς ο κ. Καλεντερίδης το αγνοεί. Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ (εάν δεν το ξέρετε) και έτσι δεν δεσμεύεται από αποφάσεις ευρωπαικής υπηρεσίας. Αλλωστε δεν έχει υπογράψει ούτε το Δουβλίνο ώστε να δέχεται πίσω άτομα που ξεκινούν από το έδαφός της.
    Η μόνη συμφωνία που δεσμεύει την Τουρκία είναι μια διμερής με Ελλάδα η οποία είναι της πλάκας αφού σε αυτήν ορίζεται ο αριθμός των 2.500 ατόμων ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ να επιστρέφονται.
    Τι δεν καταλαβαίνετε να σας εξηγήσω!!!
    Και ενώ υπάρχουν μέτρα που μπορεί να λάβει η χώρα μας για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα, ΟΥΔΕΙΣ κάνει αναφορά. Ακόμα και οι εξ επαγγέλματος ...τουρκοφάγοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι δεν διαβάζουμε γενικώς και ειδικώς στα άρθρα που σχολιάζουμε.
      Γράφω στο άρθρο:
      "Γιατί η Frontex δεν εντοπίζει κάθε βάρκα και πλεούμενο που ξεκινά από τις τουρκικές ακτές και δεν εξασφαλίζει τη σύλληψη του πληρώματος μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ειδοποιώντας θεσμικά την τουρκική ακτοφυλακή, για να λυθεί ριζικά το θέμα;"
      Τι θέλω να πω:
      Με εναέρια μέσα, επανδρωμένα ή μη, είναι δυνατός ο εντοπισμός το ομάδων που ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλωτό μέσα, μέρα και νύχτα, από τον διεθνή ή τον ελληνικό εναέριο χώρο.
      Θα μπορούσε να το κάνει και η Ελλάδα.
      Επειδή όμως δεν εισακούγεται, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΦΡΟΝΤΕΞ.
      Δηλαδή, να ενημερώνεται ένα Κέντρο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες, με ταυτόχρονη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
      Αυτό σημαίνει ότι δίνεις τις απαραίτητες πληροφορίες που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ η Τουρκία και έτσι περιορίζεται το φαινόμενο με επέμβαση των τουρκικών διωκτικών αρχών.
      Τι δεν καλαβαίνεις Κιτσάρα;

      Διαγραφή
  14. Αν δεν υπήρχε Σεγκεν θα χρειαζόταν διαβατήρια.Με τη Σεγκεν χρειάζεται όλοι οι αλλοδαποί να πολιτογραφούν Έλληνες για να ταξιδέψουν η να μείνουν. Όλες οι ελληνικεςεκυβερνησεις μοιραζουν απλόχερα υπηκοότητα, Ιθαγενεια, επανενωση οικογενειών, σπουδές, στέγη κ.α Για να ανακοπεί η λαθρομετανάστευση πρέπει να κοπούν τα παραπάνω και να αρχίσουν τα πρόστιμα και η αναγκαστικη εργασια σε δημόσια έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού μοιράζουν ιθαγένειες οι πολιτικάντηδες γιατι να μην έρθουν στην Ελλάδα;

    Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία –όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- το περιβόητο άρθρο 29 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» σχετικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό («εμβολιασμένο προσφυγόπουλο») λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας.

    Επειδή κυκλοφορούν στην πιάτσα διάφοροι πολιτικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που παραμυθιάζουν τον ελληνικό λαό με τερατώδη ψεύδη, η στάση των κομμάτων στην ψηφοφορία ήταν η ακόλουθη:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι πατριδοκάπηλοι πανοκαμμενικοί συνοδοιπόροι του, το Ποτάμι, η κλεφτο-πασοκαρία και φυσικά το… τιμημένο κουκουέ (λείπει ο «Μάρτης»;), ψήφισαν ΥΠΕΡ.

    Η νουδούλα των… σκληρών Μπουμπουκοβορίδηδων δήλωσε «Παρών», εφόσον το υπερψήφισαν όλοι οι άλλοι, αλλά και για να μην δεσμευτεί ότι θα το καταργήσει –όταν και αν- γίνει κυβέρνηση. Επίσης, «Παρών» ψήφισε και η Ένωση Φραπέδων…

    Και το ΜΟΝΟ κόμμα που ψήφισε «ΟΧΙ» στο τερατούργημα, ήταν η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, η Χρυσή Αυγή!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα ξυπνήσουμε οι Έλληνες από το καθημερινό τάισμα σανού των ΜΜΕ θα είναι αργά. Λυπάμαι για τον ξεπεσμό μας!

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καταναγκαστική εργασία απαγορεύεται αλλά σχεδόν όλες οι χώρες διατηρούν την εθελοντική εργασία ως επιβράβευση. Για παράδειγμα έχει ένας καταδικασμένος μία ποινή που αν την εκτίσει κάνοντας εθελοντική εργασία μειώνεται στο μισό της.

      Η Ελλάδα για παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσει χώρους κράτησης σε νησιά που βρίσκονται κοντά στην ενδοχώρα και που είναι ακατοίκητα, όπως πχ γινόταν παλαιότερα και επιβαλλόταν σε έλληνες υπηκόους που λόγω πολιτικών φρονημάτων τους φυλάκιζαν εκεί.

      Και εκείνο μεν που γινόταν δεν ήταν σωστό διοτι μιλάμε οτι επιβάλλονταν ποινές για πολιτικά φρονηματα νομιμων κατά τα άλλα ελληνων πολιτών, αλλά για αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με (καρα)-παράνομους μετανάστες που ενδεχομένως να είναι και επικίνδυνοι και για πολλούς λόγους, όπως εθνικούς ή υγείας ή κοινωνικής συνοχής ή πολιτιστικούς κ.ά.

      Διαγραφή
    2. Η διάβαση συνόρων χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται φυλάκιση έτσι που ο φυλακισμένος για να αποφυλακιστεί συντομότερα να πρέπει να προσφέρει εργασία. Πάντως να ξέρεις ότι πολλοί από αυτούς που έρχονται στην Ελλάδα θα προτιμούσαν να κάνουν καταναγκαστική εργασία για να γλυτώσουν από αυτό που συμβαίνει στις χώρες τους.

      Διαγραφή
  17. Πεταξτε λοιπον την φροντεξ εξω και καντε το σχεδιο ως εξης:οσοι βγαινουν σε ελληνικες ακτες ανεξαρτητως του τι ειναι,ξαναμπαινουν σε πλοιαρια και βγαινουν στην Μ.Ασια...
    Αυτο λεγεται επαναπροωθηση...
    Ειδαλλως, στη λαθραια εισβολη ο στρατος εχει δικαιωμα απελευθερωσης πυρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται περισσότερο αδέρφια με τους Αφγανούς και τους Σενεγαλέζους παρά με ότι έχει απομείνει από την ελληνική αστική τάξη, τους νοικοκυραίους να το πω καλύτερα. Απεργάζονται δε την κατάλυση του έθνους γιατί είναι ενάντια σε κάθε μορφή κρατική. Το έχουν αποδείξει στη διάρκεια της ιστορίας τους. Η σωστή αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών είναι πολύ απλή: Σύλληψη, κράτηση και απέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μήπως πρέπει να σφυρίξουμε την ιδέα στον Τραμπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ευρωπη χρειαζεται λογω υπογεννητικοτητος περιπου 60.000.000 μεταναστες μεχρι το 2030. Λογικο δεν ειναι που τους γυρισαν πισω. Βεβαιως η ομαδα Σορος και CIA οπλοποιει τους μουσουλμανους με αλλη στοχευση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Μήπως ἀντὶ νὰ ἀνατρέψουμε τὴν ὑπογεννητικότητα δεχόμενοι κάθε καρυδιᾶς καρύδι ἀπὸ Ἀφροασία,ἐνισχύσουμε οἰκονομικῶς τὰ νέα ζευγάρια γιὰ νὰ κάνουν τουλάχιστον τρία παιδια; Ἕνα γιὰ τὸν Μπαμπᾶ,ἕνα γιὰ τὴν Μαμὰ καὶ ἕνα γιὰ τὴν Πατρίδα; Ὅπως παλιὰ ἔλεγαν οἱ Ἐγγλέζοι.

      Αὐτοὶ ποὺ μᾶς ἔρχονται δὲν ἀποδίδουν διότι τὰ θέλουν ὅλα χωρὶς νὰ ἐργάζωνται.
      Ζοῦν ἀπὸ τὰ ἐπιδόματα καὶ λοιπὲς παροχές.

      Ἄλλωστε,μὴ κοροϊδευόμαστε,ἄλλος εἶναι ὁ σκοπὸς τῆς λαθροματαναστεύσεως (κράτη ἀχταρμᾶς χωρὶς κοινωνικὴ συνοχή)καὶ ὄχι ἡ ὑπογεννητικότητα.

      Τὸ 1351 γύρω στὰ 100 ἑκατομμύρια Εὐρωπαῖοι πέθαναν λόγῳ τοῦ Black Death,καὶ δὲν ἦρθαν μετανάστες γιὰ νὰ καλύψουν τὸ καινό.

      Ἄς μὴ λέμε ἀνοησίες λοιπόν.

      Διαγραφή
    2. @ Hasan Muratoglu

      Όταν λείπουν εργατικά χέρια, κάνουν εισαγωγή εργατών με διακρατικές συμβάσεις.
      Το να λέει και μόνο κανείς ότι θα αναπληρώσει την υπογεννητικότητα κάνοντας/επιτρέποντας την εισροή κάθε καρυδιάς αφροασιταικού καρυδιού, είναι εντελώς ανόητο. Δηλαδή, θα αλλοιώσομε την πληθυσμιακή σύνθεση χωρών και δη εθνικών κρατών, διότι αυτό θα συμβεί, για να αποκτήσει η χώρα (ήπειρος, δεν έχει σημασία) πληθυσμό, κατοίκους; Σε ποιο ... διεθνιστικό/εθνομηδενιστικό σεμινάριο σού τα έμαθαν αυτά;

      Διαγραφή
  21. Προς όλους τους σχολιαστές:
    Επειδή από διάφορα σχόλια διαπιστώνω παρανοήσεις ή δυσκολία κατανόησης, να το εξειδικεύσω:
    Γράφω στο άρθρο:
    "Γιατί η Frontex δεν εντοπίζει κάθε βάρκα και πλεούμενο που ξεκινά από τις τουρκικές ακτές και δεν εξασφαλίζει τη σύλληψη του πληρώματος μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ειδοποιώντας θεσμικά την τουρκική ακτοφυλακή, για να λυθεί ριζικά το θέμα;"
    Τι θέλω να πω:
    Με εναέρια μέσα, επανδρωμένα ή μη, είναι δυνατός ο εντοπισμός ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ των ομάδων που ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλωτό μέσα, μέρα και νύχτα, από τον διεθνή ή τον ελληνικό εναέριο χώρο.
    Θα μπορούσε να το κάνει και η Ελλάδα. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
    Επειδή όμως δεν εισακούγεται, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΦΡΟΝΤΕΞ.
    Δηλαδή, να ενημερώνεται ένα Κέντρο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες, με ταυτόχρονη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    Αυτό σημαίνει ότι δίνεις τις απαραίτητες πληροφορίες που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ η Τουρκία, ξεσκεπάζοντας την πολιτική υποστήριξης των διακινητών και ασκώντας ταυτοχρόνως πολιτικές πιέσεις.
    Έτσι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες, για να μη γίνει διεθνώς ρόμπα η Τουρκία, να υποχρεώνεται να επεμβαίνει πριν καν επιβιβαστούν στην βάρκες οι πρόσφυγες/μετανάστες.
    Έτσι περιορίζεται το φαινόμενο με επέμβαση των τουρκικών διωκτικών αρχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε να γίνει μία παρόμοια παρατήρηση των τουρκικών ακτών και με 5 - 10 αερόστατα "αγκυστρωμένα" στη θάλασσα;

      Εσείς τι λέτε;

      Διαγραφή
  22. Όλες οικυβερνήσεις από το 1980 και μετά έχουν ευθύνη για την λαθρομετανάστευση που μαστίζει τη χώρα.Απλώς στάλθηκε το μήνυμα προς τα έξω ότι στην Ελλάδα εύκολα μπορείς να παραβιάσεις τα σύνορα χωρίς να έχεις συνέπειες.θα θυμούνται πολλοί τη δήλωση Παυλόπουλου.Το γεγονός αυτό το εκμεταλεύτηκαν οι λαθρομετανάστες με αποτέλεσμα να γεμίσει η πατρίδα μας απ'αυτούς.Τις συνέπειες της ανεύθυνης αυτής πολιτικής βιώνουμαι σήμερα στην πατρίδα μας.Με αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης,αύξηση της εγκληματικότητος,επιβάρυνση του συστήματος υγείας, υποβάθμιση της παιδείας και υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας.Η σωστή αντιμετώπιση είναι αυτή που ανάφερε άλλος σχολιαστης Σύλληψη,ανάκριση κράτηση και απέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >το 1980 και μετά<
      1990 και μετά, διότι πριν δεν υπήρχε λαθρομετανάστευση.

      Διαγραφή
  23. Δεν είναι μόνον η Τουρκία. Τώρα απειλούμαστε από την Αφρική.

    «Βόμβα» από τη Λιβύη!

    Το πρωτότυπο.

    Αφού φρόντισαν να ανατρέψουν τον δικτάτορα Καντάφι, για να φέρουν την Αραβική Άνοιξη, τώρα επεκράτησε το χάος και δεν έχουν με ποιον να συνεννοηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για τους Πρόσφυγες απαγορεύεται η δωρεάν εργασία, για τους λαθρομετανάστες εξαρτάται από την κάθε χώρα.Θα έφτιαχνα 3 Εγνατίες δωρεάν και μετά απέλαση
    μαζί με τις ΜΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θέλεις να μας πεις ότι η Τουρκία θα φοβηθεί μην "εκτεθεί" στα μάτια των Ευρωπαίων και θα σταματήσει ξαφνικά τις ροές από τις ακτές προς τα νησιά. Ή ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα διστάσουν να χαλάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία και να την "εκθέσουν διεθνώς" για να μη μας στέλνει τους πρόσφυγες, ενώ μπορούν να μας κάνουν εμάς στρατόπεδο συγκέντρωσης κλείνοντας τα σύνορά τους όμορφα και απλά. Δε θα έλεγα ότι η μέχρι τούδε στάση Τουρκίας και Ευρωπαίων μας επιτρέπει να κάνουμε τέτοιες υποθέσεις. Μάλλον οι Τούρκοι και να ειδοποιηθούν για βάρκες θα πουν απλά ότι "δεν πρόλαβαν" και θα τελειώσει η υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όταν με την θέλησή σου παραδίδεις την φύλαξη των συνόρων σου σε τρίτους, ε, να μην σε κάνουν Ellis Island?

    Αλλά κακώς λέω τρίτους τ αδέλφια μας τους Ευρωπαίους ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.