15/2/17

Άλλο χαστούκι στην Τουκρία σήμερα - Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν Τούρκους ιμάμηδες για κατασκοπεία!

Το τζαμί της Κολονίας (φωτ.: EPA / Oliver Berg)
Το ζήτημα του ρόλου και της δράσης γενικώς των ιμάμηδων που στέλνει η Τουρκία –και συγκεκριμένα η πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων– σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχουν πολυάριθμες τουρκικές κοινότητες έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, που ο Ερντογάν τα έχει βάλει με τους Κούρδους, τους αλεβίτες, και εσχάτως με τους οπαδούς του Γκιουλέν.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ιμάμηδες σε Γερμανία και Αυστρία έχουν κατηγορηθεί ανοικτά για κατασκοπεία.
Τη φορά αυτή ήλθε η σειρά τεσσάρων ιμάμηδων που ανήκουν στην περίφημη DİTİB, υπηρεσία που υπάγεται στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων του τουρκικού κράτους, για τους οποίους ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Γερμανίας έχει διατάξει έρευνα στα σπίτια τους, επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κατασκοπεία εις βάρος της Γερμανίας και υπέρ της Τουρκίας. Με βάση το spiegel.de, τμήματα της Ομοσπονδιακής Ασφάλειας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διενήργησαν έρευνα στα σπίτια τεσσάρων ιμάμηδων του DİTİB και ζήτησαν τη σύλληψή τους. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας προς στιγμήν δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διέταξε όμως να κρατηθεί μυστική η έρευνα.
Σημειώνεται ότι οι έρευνες γίνονται λίγες μέρες πριν από τη συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Γερμανία, και πριν από την επίσκεψη του διοικητή της MIT Χακάν Φιντάν.

2 σχόλια:

  1. εμ ταγιπάκο οι πιρουέτες είναι για τα μπαλέτα ,όχι για διεθνείς σχέσεις... πρόβλεψη? η σφαλιάρα θα πάει σύννεφο μέχρι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρίχες. Εδώ και κοντά εκατό χρόνια, η Τουρκία είναι συνεχώς από πάνω.
      Και με τον Τραμπ έλεγαν ότι παραμερίζεται και είδες τι βγήκε τελικά.
      Ειδικά η Γερμανία ανέκαθεν είχε ισχυρούς δεσμούς μαζί της.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.