16/2/17

Θεριεύει ο Πόλεμος του Υπερκράτους Κατά του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Θα το αποκαλούσαν πραξικόπημα, εάν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου οι υπηρεσίες ασφαλείας της πληροφορούσαν τα μέσα ενημέρωσης ότι αποκρύπτουν από τον αρχηγό του κράτους πληροφορίες κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας, επειδή δεν τον εμπιστεύονται…
Συμβαίνει όμως –σήμερα- στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ενώ η διασημότερη από τις εν λόγω υπηρεσίες έχει πολυεθνή πείρα πραξικοπημάτων, από Ελλάδος μέχρι Χιλής, δυσκολεύεται κανείς να δώσει αυτό τον χαρακτηρισμό στην είδηση που προβάλλουν  οι καθεστωτικές εφημερίδες Νιου Υόρκ Τάϊμς και Ουάσιγκτον Ποστ.

Η δεύτερη  ανέφερε συγκεκριμένα, επικαλούμενη ανώνυμους εν ενεργεία και τέως αξιωματούχους ενήμερους  του θέματος, πληροφορίες  ότι η απόφαση τιτλούχων των υπηρεσιών αυτών να μη καταστήσουν τον πρόεδρο Τραμπ κοινωνό ορισμένων πληροφοριών, υπογραμμίζει τη βαθειά έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της κοινότητας των (16 !) μυστικών υπηρεσιών και του προέδρου Τραμπ για τις επαφές της ομάδας του με τη ρωσική κυβέρνηση, όσο και την εχθρότητα την οποία επέδειξε απέναντι των υπηρεσιών κατασκοπείας.
Σε μερικές από τις περιπτώσεις μη μετάδοσης  στον Πρόεδρο της χώρας ορισμένων πληροφοριών, οι επικεφαλής αποφάσισαν να μη δείξουν στον κ. Τραμπ τις πηγές και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες τους για την συλλογή  πληροφοριών, δήλωσαν οι εν ενεργεία και πρώην βαθμούχοι των εν λόγω υπηρεσιών. Οι πηγές και μέθοδοι αφορούν τα μέσα που χρησιμοποιεί μια υπηρεσία για να κατασκοπεύει μια ξένη κυβέρνηση, εξηγεί το δημοσίευμα.
Οι αξιωματούχοι που επικαλείται η Ουάσιγκτων Ποστ τόνισαν ότι δεν ξέρουν περίπτωση απειλής για την ασφάλεια ή συνωμοσίας που να έχει αποσιωπηθεί στην ενημέρωση του Προέδρου, αν και εάν πράγματι «κάποια» πληροφορία δεν του ανακοινώθηκε  αυτό θα ισοδυναμούσε πρακτικά με το να αποφασίζει ο ηγέτης της χώρας στα τυφλά.
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι «τίποτε δεν μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.» Αλλά ο δημοκρατικός Βουλευτής ΄Ανταμ Σιφ της Καλιφόρνιας, εξέχων μέλος της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της Βουλής δήλωσε  πως άκουσε τις ανησυχίες επιτελών των υπηρεσιών για την κοινοποίηση ιδιαίτερα νευραλγικών πληροφοριών στον κ. Τραμπ.
«Αυτό που η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών θεωρεί ως το ιερότερο καθήκον της –πρόσθεσε ο βουλευτής ΄Ανταμ Σιφ- είναι να προστατεύσει την καλύτερη μυστική πληροφόρηση και να προστατεύσει τους ανθρώπους που την παράγουν»
΄Οσο για τους λόγους μη εμπιστοσύνης στον νέο Πρόεδρο και τους συνεργάτες του, οι ανώνυμοι αξιωματούχοι είπαν ότι αυτοί οφείλονται κατά μέγα μέρος στις επανειλημμένες εκδηλώσεις θαυμασμού προς τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν από τον πρόεδρο και την πρόσκλησή του στη Ρωσία, κατά την προεκλογική εκστρατεία, να συνεχίσει να υποκλέπτει την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Κλίντον.
Η νέα εξέλιξη υποδηλώνει ότι η παραίτηση του «μαύρου προβάτου» των υπηρεσιών ασφαλείας, στρατηγού Μάϊκλ Φλιν από τη θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, δεν αναχαίτισε την ανατρεπτική επιχείρηση του Υπερκράτους, με δυνάμεις κρούσεως τις μυστικές υπηρεσίες, τα ελεγχόμενα μεγαμίντια και τις ποικιλώνυμες ΜΚΟ του Σόρος.
Αντίθετα η εξόντωση του Φλιν, ο οποίος αποτελούσε το μαστίγιο του Τραμπ για την αποπολιτικοποίηση των μυστικών υπηρεσιών, έχει προφανώς κριθεί ως αποφασιστική νίκη και άνοιγμα της κερκόπορτας για την άλωση.
Στην διαπίστωση αυτή συμπίπτουν οξυδερκείς Αμερικανοί αναλυτές, που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι  ο Τραμπ έχει ήδη χάσει τον έλεγχο της εξουσίας. Αν και υπάρχουν ενδείξεις για ακόμη σκοτεινότερα σχέδια των αντιπάλων του.
Εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν σήμερα εκρηκτικό μήνυμα στο Τουίτερ, προσώπου στενά συνδεόμενου με το σύστημα των μυστικών υπηρεσιών, ονόματι Τζων Σίντλερ, ο οποίος αναγκάσθηκε σε παραίτηση από το Ναυτικό Κολλέγιο Πολέμου, κατόπιν σκανδάλου με μετάδοση φωτογραφίας του οργάνου του στο διαδίκτυο.
Το μήνυμα του κυρίου Σίντλερ ανέφερε: « Μόλις έλαβα ένα ΕΜ (e-mail) από φίλο ανώτατο της IC (Intelligence Community =κοινότητα μυστικών υπηρεσιών), που άρχιζε με τη φράση:  «Θα πεθάνει στη φυλακή!»

15-1-
The report by Ronen Bergman in Ynetnews reads as follows
Donald Trump’s upcoming inauguration as the next president of the United States is causing Israeli intelligence officials to lose sleep as well. Discussions held in closed forums recently raised fears of a leakage of Israeli intelligence top-classified information, clandestine modus oprandi and sources, which have been exposed to the American intelligence community over the past 15 years, to Russia – and from there to Iran.
The cause of concern are the suspicions of unreported ties between the president-elect or his associates and the Kremlin, whose agents are also associated with intelligence officials in Tehran.

These fears, which began upon Trump’s election, grew stronger following a meeting held recently between Israeli and American intelligence officials (the date of the meeting is not mentioned to protect the sources of the report). During the meeting, according to the Israelis who participated in it, their American colleagues voiced despair over Trump’s election, as he often lashes out at the American intelligence community. The American officials also told the Israelis that the National Security Agency (NSA) had “highly credible information” that Russia’s intelligence agencies, the FSB and GRU, were responsible for hacking the Democratic Party (DNC) servers during the elections and leaking

4 σχόλια:

  1. Εχει πολλές δικλείδες ασφαλείας το βαθύ κράτος της Αμερικής και εν πολλοίς ειναι εκτός του λαϊκού πολιτικού ελέγχου κια δρα σχεδόν ως δικό του κράτος προωθώντας την παγκόσμια διακυβέρνηση ακομα και κατα των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ ! Ο Τραμπ το γνωρίζει ! Το εχω καταλάβει απο αποφθέγματα των δηλώσεων του.Για αυτο ειναι ακομα πιο επικίνδυνος.Βεβαια σε άλλες δηλώσεις και πράξεις του βλέπω κάποια περίεργη ανευθυνότητα που δεν δικαιολογείται απο άνθρωπο που γνωρίζει πως λειτουργεί του αμερικανικό σύστημα παγκόσμιου εξουσίας.
    Αναμενουνε να δουμε τι θα γινει.Εχει πολλα επεισόδια ακομα το έργο που μολις άρχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Το εχω καταλάβει απο αποφθέγματα των δηλώσεων του<

      Τι λες, βρε παιδί μου, μπράβο, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!!

      Διαγραφή
    2. Λανθασμένη διατύπωση.Ορθοτερο θα ηταν το έχουμε καταλάβει απο αποφθέγματα του...Εν πάσει περίπτωση ακομα και τα λάθη εχουν ενίοτε ευτυχές αποτέλεσμα καθότι είδα και και μια ατάκα του καλού ελληνικού κινηματογράφου.

      Διαγραφή
  2. Τό εἴδαμε κι αὐτό: "...η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών..."!!!
    Θά δοῦμε ἴσως κάποια μέρα, ἀντιθέτως, τήν "κοινότητα τῶν παραμερισμένων πραγματικῶν πολιτικῶν ἐλίτ"; - (ὄχι μόνον στίς ΗΠΑ, ἀλλά παγκοσμίως....);

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.