18/2/17

"Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας"

ΠΑΟΚ - ΣΑΛΚΕ (16.02.2017)
Δεν είναι σωστό να βγάζεις συμπεράσματα για ένα λαό, από την συμπεριφορά μιας κοινωνικής ομάδας. Όμως από την άλλη, το κοινωνικό υποσύνολο ''φίλαθλοι-οπαδοί'' μιας ποδοσαφαιρικής ομάδας, περικλείει πολλές κοινωνικές τάσεις και συμπεριφορές. Όταν μάλιστα, παρατηρούνται συχνά ομοειδείς συμπεριφορές τέτοιου είδους, σαν και αυτήν στην οποία θα αναφερθώ, τότε κάποια συμπεράσματα εξάγονται εύκολα.
Στον τελευταίο αγώνα ΠΑΟΚ-ΣΑΛΚΕ, οι Γερμανοί φίλαθλοι, κουνούσαν επιδεικτικά πενηντάευρα στους Έλληνες.

Κίνηση υποτιμητική, ενδεικτική της αλλαζονείας του λαού αλλά και ακραίας σκατοψυχίας, χαρακτηριστικής Γερμανικής ''αρετής''.

Για κάποιους αφελείς που θα μιλήσουν για τα λαϊκά στρώματα των δυο χωρών που δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, η Γερμανική παράκρουση του Deutschland Uber Alles, δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά.

Η κυρίαρχη νοοτροπία της εθνοτικής υπεροχής τους, είναι διαχρονικό χαρακτηριστικό των Γερμανικών φύλλων.

Φαίνεται ότι ακόμα και με το πέρασμα των χρόνων το dna δεν αλλάζει. Η λέξη ''αδιόρθωτος'', θα ταυτίζεται μελλοντικά με το ''Γερμανός''

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1227773367317769&set=gm.1368700993172880&type=3&theater

10 σχόλια:


  1. σκατοψυχίας, χαρακτηριστικής Γερμανικής ''αρετής''.


    αν το εκαναν για αλλη ομαδα θα μιλαγατε εκτος του ΠΑΟΚ του Σαββιδη θα το αναφερατε; το οτι οι Γερμανοι μας κανουν διαφορα δεν ειδα να συμπεριφερεστε ετσι με τετοιους χαρακτηρισμους που στους ορους του blog τους απαγορευετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αισθάνεσαι κάτι άλλο για την παραπάνω εικόνα είσαι ελεύθερος να το εκφράσεις, αλλά τα υπονοούμενα σου για τους σκοπούς της ανάρτησης είναι απαράδεκτα και προσβλητικά για το άτομο μου.

      Προσωπικά δεν είμαι ούτε Πόντιος ούτε φίλαθλος του ΠΑΟΚ.

      Διαγραφή
    2. η απαντηση ενος πατριωτη Ελληνα οπως εσυ;

      Διαγραφή
    3. Επιβεβαιώνεις την ιδιότητα σου του τρολ στο ιστολόγιο μας, μάλιστα με δυο διαφορετικές ονομασίες.

      Διαγραφή
    4. Πουλάκι μου «καθηγητης επιστημων», τώρα σε θυμήθηκα! Εσύ δεν είσαι που έχεις αναρτήσει απαξιωτικά σχόλια για τον Σάββα στο youtube (τάχα ότι δεν ξέρεις ντε) και πετάς θεωρητικά «ουδέτερες» πλην όμως ουσιαστικά καυστικές σπόντες πως ήταν «μπλεγμενος» με την υπόθεση του Άπο αφήνοντας υπονοούμενα;

      Έχω διαφωνήσει αρκετές φορές με τον Κριστιάν (σε σημείο να τον εκνευρίσω κάποιες φορές), αλλά φαίνεται πως εδώ ο Κριστιάν έχει απόλυτο δίκιο - είσαι προφανές τρολ, και δυστυχώς για εσένα είσαι και ανόητος κι αφήνεις ίχνη παντού.

      Διαγραφή
  2. Οταν πηγαινει Ο Παοκ στο Καραισκακης κ ολο το γηπεδο φωναζει Βουλγαροι Βουλγαροι υπαρχει η δεν υπαρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ σκατοψυχια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε βλέπω να είναι κάτι χειρότερο από αυτά που κάνουν οι δικοί μας. Μαζί με το προηγούμενο σχόλιο, προσθέτω και τις χειρονομίες των "δικών" μας οπαδών προς τους Πορτογάλους το 2004, όταν αυτοί χειροκροτούσαν την εθνική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.