10/2/17

Σε ποιούς δίνετε Ελληνική ιθαγένεια βρε καραγκιόζηδες - Δώστε την σ' αυτούς που την αξίζουν και την ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!


Η Σαρίνα Σαγκεριάν (Sarina Sagherian) είναι αρμενικής καταγωγής, πολίτης του Λιβάνου.
Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν στη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και αλλού, που δικαιούνται την Ελληνική ιθαγένεια!
Το Ελληνικό κράτος, αντί να ακολουθήσει μια πολιτική που θα επιτρέψει και θα διευκολύνει τη συνάντηση των Ελλήνων της Ελλάδας με όλους αυτούς, από τη μια τους εξευτελίζει και τους προσβάλει στα ελληνικά προξενεία, όπως γίνεται αυτές τις μέρες στο Προξενείο της Ελλάδος στη Βαγδάτη, όπου οι υπάλληλοι διαρπάττουν εθνικά εγκλήματα και θα επανέλθουμε με στοιχεία στο θέμα αυτό, και από την άλλη, δίνει ιθαγένεια σε ανθρώπους που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ απεργάζονται το κακό της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Εμείς είμαστε με τους κατ' απονομήν Έλληνες, αυτούς ψάχνουμε χρόνια τώρα να βρούμε, να βρεθούμε και να συναντηθούμε μαζί τους, για να κάνουμε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό αυτό που δικαιούται, μια παγκόσμια πολιτιστική υπερδύναμη.
Μετά τη Σαρίνα, απολαύστε δυο ποντιόπουλα, από την Τραπεζούντα του Πόντου.
Δείτε τα σύμβολα που τους περιτριγυρίζουν και θα καταλάβετε πολλά.

Και πάλι η Σαρίνα




49 σχόλια:

  1. >μια παγόσμια πολιτιστική υπερδύναμη<

    Πρώτον, αυτό δεν μπορεί να γίνει πια, διότι, όπως εξηγεί και ο Γιανναράς, η Ελλάδα έχει πάψει πια να παράγει δικό της πολιτισμό, ώστε δι' αυτού να αλώσει άλλους, κατωτέρους. Μην βλέπεις τι γινόταν μέχρι τα χρόνια τού Αλεξάνδρου, που η Ελλάδα κρατούσε παγκοσμίως τα σκήπτρα τού πολιτισμού.

    Δεύτερον, εσύ μάλλον προτείνεις να γίνομε πολυπολιτισμική "υπερδύναμη", δηλαδή να χάσομε και την δική μας ταυτότητα, διότι αυτό θα συμβεί. Μην ξεχνάς ότι και οι Αρμένιοι έχουν δικό τους παλιό πολιτισμό.

    Να τής/τούς δοθεί μακρά άδεια παραμονής στην Ελλάδα, αν εννοείς να έλθουν εδώ, το καταλαβαίνω. Όχι όμως πολιτικά δικαιώματα, εκτός κι αν έχει προσφέρει κάτι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχήν η Ελλάδα μέσω της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας (που τόσο λανθασμένα αποκαλείται Βυζάντιο) συνέχισε να κρατάει τα σκήπτρα μέχρι και το 1453.

      Εδώ δεν τολμάν να δώσουν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του Εξωτερικού, θα τολμήσουν να δώσουν υπηκότητα σε αυτούς τους ανθρώπους.

      Απ την άλλη βέβαια θα δώσουν ιθαγένεια σε κάθε άσχετο....

      Διαγραφή
  2. Αυτοί εναι οι Ελληνες ... Για τους άλλους το είπα πολλές φορές , αν υπήρχε δικαιοσύνη λέω ΑΝ υπήρχε θα τους έκλεινε ολους φυλακή , ανθέλληνες πολιτικοί !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι αυτοί "οι Έλληνες"; Μπορείς να μού το εξηγήσεις; Ή απλώς πετούμε κουβέντες τού αέρα;

      Διαγραφή
    2. αναφέρομαι στα ποντιοπουλα , σαν καθαρόαιμος πόντιος και εγω ( εκτος και αν δεν τους θεωρείς Ελληνες !! ) .

      Διαγραφή
    3. Έγραψες το σχόλιό σου σαν απάντηση στο δικό μου, που σαφώς δεν αφορά στους Ποντίους, ή όποιους άλλους Έλληνες. Σαφές, νομίζω, είναι.

      Διαγραφή
    4. @ NIKOS

      Έκανα λάθος. Δεν έγραψες το σχόλιό σου σαν απάντηση στο δικό μου, αλλά χωριστά. Αλλά και πάλι, δεν διευκρίνιζες, σε ποιους αναφέρεσαι.
      Ζητώ συγγνώμη για το λάθος μου, αλλά νομίζω ότι τώρα ξεκαθάρισε το πράγμα.

      Διαγραφή
    5. Εγω και σύ τους βάλαμε εκεί που βρίσκονται! Κι αύριο να ξεκινήσουν εκλογές, πάλι αυτούς θα ψηφίσουμε γιατί πολύ απλά αυτούς μας σερβίρουν ως λύση. Κοίτα να στηρίξεις τις ελπίδες σου εκτός βουλής...

      Διαγραφή
    6. @ Καμίνης Γιώργος

      Σε ποιον απευθύνεσαι, κατ' αρχάς; Ποιους απ' όλους εννοείς ότι "βάλαμε εκεί"; Τους πολιτικούς, την σημερινή κυβέρνηση, ποιους;

      Ποτέ δεν στήριξα τις ελπίδες μου εντός Βουλής, στα κόμματα δηλαδή, αν κατάλαβα σωστά. Πρέπει να ξέρεις, διότι δεν είσαι καινούριος, ότι σιχαίνομαι την κομματοκρατία, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

      Διαγραφή
  3. Σάββα,τι είναι αυτά που γράφεις??? Η ελληνική ιθαγένεια ΔΕΝ δίδεται σε κανέναν αλλόφυλο. Βλέπω πας να τουμπαρεις "με τρόπο" τους ιθαγενείς με τις όμορφες κυρίες που τραγουδάνε. Κλασσικό κόλπο.Ο ελληνισμός πέραν της πολιτιστικής του διαστάσεως, διαθέτει και μία φυλετική διάσταση της οποία συνεχώς αποφεύγεις να παρουσιάζεις. Ο όρος Έλλην δεν είναι διεθνιστικός,ούτε θα γίνει. Είναι η δικιά μας υπόθεση. Αντί να παρουσιάζεις αλλοεθνείς για...Ελληνες,θα μπορούσες να αναφέρεσαι στις ελληνικές Κοινότητες της Γεωργίας και πως θα μπορούσαμε να έχουμε ένα 3ο ελληνικό κράτος στον Καύκασο και στο μαλακό υπογαστριο της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η ελληνική ιθαγένεια ΔΕΝ δίδεται σε κανέναν αλλόφυλο"

      Άντε πάλι τα ίδια. Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι, στην νομική ορολογία, ιθαγένεια/υπηκοότητα είναι το ίδιο πράγμα. Αυτή είναι η ελληνική νομική ορολογία, για όποιον κατέχει έστω και στοιχεία αστικού δικαίου.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς οι Έλληνες που έμειναν στον Καύκασο δε φτάνουν ούτε για να κάνουν πόλη-κράτος, όχι Κράτος που ζητάς εσύ...

      Διαγραφή
    3. Οι νόμοι του ανθελληνικού κράτους δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ισχύ στις τάξεις των Ελλήνων. Από όσο γνωρίζω, έχουν ήδη δημιουργηθεί σε διάφορες πόλεις ελληνικά ληξιαρχεία,όπου καταγραφονται οι γεννήσεις παιδιών από Ελληνα πατέρα-παππού και μητέρα-γιαγια. Αυτές οι βάσεις δεδομένων,μπορεί τώρα να φαντάζουν αστείες,αλλά θα χρησιμεύσουν για πολλούς και διάφορους λόγους μετά από 20-30 χρόνια. Όταν το κράτος είναι ανθελληνικό,οι πολίτες αναλαμβάνουν την διατήρηση του έθνους, αποκαθιστωντας τους κρατικούς θεσμούς. Δεν θα έμπαινες καν στον κόπο να "μαλλιασει η γλώσσα σου" αν ο άξονας αναφοράς σου ήταν το ελληνικό έθνος (ως όφειλες) και όχι η κατοχική διοίκηση-κράτος με την κατοχική νομοθεσία του. Το ξαναλέω, η ελληνική ιθαγένεια ΔΕΝ δίδεται σε κανέναν αλλόφυλο. Ο νοών νοείται...

      Διαγραφή
    4. Εαν νομιζει καποιος οτι ειναι σωστη η ορολογια αυτη του Ελληνικου αστικου δικαιου,και την ενστερνιζεται,ειναι μακραν νυκτωμενος,και παραπληροφορημενος ,απο αριστερωθεν.

      Διαγραφή
    5. "Οι νόμοι του ανθελληνικού κράτους δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ισχύ στις τάξεις των Ελλήνων"

      "Εαν νομιζει καποιος οτι ειναι σωστη η ορολογια αυτη του Ελληνικου αστικου δικαιου,και την ενστερνιζεται,ειναι μακραν νυκτωμενος,και παραπληροφορημενος ,απο αριστερωθεν"

      Βλέπω το ποσό άγνοιας και ανοησίας και τρομάζω. Άνθρωποι σαν εσάς, έχουν δικαίωμα ψήφου. Αν είναι δυνατόν!

      Το ελληνικό αστικό δίκαιο, όπως και κάθε δίκαιο, βάσει τού οποίου λειτουργεί η πολιτεία, έχει μία συγκεκριμένη ορολογία. Δεν είναι δική μου δουλειά, ούτε κανενός άλλου, να πω ότι μού ... αρέσει (sic), ή όχι.

      Δηλαδή, μού ζητάτε να καταργήσω το Ελληνικό Δίκαιο μονομερώς; (!!). Καταλαβαίνετε καθόλου τι γράφετε;

      Διαγραφή
    6. Φίλε nativist,τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις? Εγώ όπως και πολλοί άλλοι ΔΕΝ αναγνωριζουμε αυτό το κράτος-δοιηκηση ως ελληνικό. Ως εκ τούτου δεν συμμετέχουμε στις κατοχικές εκλογές που υπονοείς,αλλά απέχουμε συνειδητά από αυτές. Η συμμετοχή σε κατοχικές εκλογές είναι πράξη εθνικής μειοδοσιας. Ως εκ τούτου και όπως αδυνατεις να καταλάβεις,έχουν δημιουργηθεί από άγνους Ελληνες πατριώτες παράλληλες δομές (όπως πχ τα ληξιαρχεία που προανέφερα) που αντικαθιστουν τα κρατικά. Υπάρχει ένα παράλληλο κράτος μέσα στο αντεθνικό κράτος. Επομένως όπως καταλαβαίνεις δεν αναγνωρίζω και το "δίκαιο" του κατακτητη που καταχρηστικα φέρει το όνομα "ελληνικό". Δεν σου ζητάω τίποτα. Απλά δεν αναγνωρίζω το δίκαιο του ανθελληνικού κράτους. Μόνο για χαρτί τουαλέτας κάνει... Κι εγώ τρομάζω βλέποντας ανθρώπους προγραμματισμενους να ακολουθούν το κοπάδι ακόμη και αν αυτό οδηγεί νομοτελειακά στην αυτοκαταστροφη του. Από τα λεγόμενά σου πάλι καταλαβαίνω ότι εναποθετεις ελπίδες σε κάποιο από τα κατοχικα κόμματα.. Χαχαχαχα Ας προσεχές!

      Διαγραφή
    7. Άρες, μάρες και πράσσειν άλογα

      Μα καλά, τόσο άσχετος είσαι, που δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει ελληνικό δίκαιο; Πού κολλά η ανοησία "Ως εκ τούτου δεν συμμετέχουμε στις κατοχικές εκλογές που υπονοείς,αλλά απέχουμε συνειδητά από αυτές"; Που υπενόησα εγώ εκλογές και τι σχέση έχουν όλες αυτές οι αρλούμπες που γράφεις με το ελληνικό αστικό δίκαιο, ή όποιο άλλο, λες και δημιουργήθηκαν χθες;
      Το κακό είναι ότι εσύ και οι όμοιοί σου έχουν δικαίωμα ψήφου, με τέτοια χάλια. Καμαρώστε τα κατορθώματα τής λεγομένης δημοκρατίας. Δεν καταλαβαίνεις τι σού γίνεται.
      Βρε πού πέσαμε!

      Διαγραφή
    8. Εσύ είσαι άσχετος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Σε απλά ελληνικά σου εξηγώ ότι δεν αναγνωρίζω το ελληνικό δίκαιο και αυτό το κράτος το οποίο εισάγει όλη του την αντεθνική νομοθεσία από το υπερεθνικό κέντρο της ΕΕ. Ασφαλώς και υπονόησες τις εκλογές,μιας και αναφερθηκες στο δικαίωμα ψήφου. Επιπλέον ποιός σου είπε ότι είμαι δημοκρατης?? Απεναντίας θεωρώ θλιβερό το γεγονός ότι εσύ και οι όμοιοί σου πιστεύουν ακόμη στον εθνοκτόνο κοινοβουλευτισμό και στο πολιτειακό σύστημα της οχλοκρατίας. Σε μια ελληνική πολιτεία,άνθρωποι σαν κι εσένα δεν θα είχαν κανένα δικαίωμα συμμετοχής στην διοίκηση της πολιτείας. Άτομα που βάζουν το οποιοδήποτε πολιτειακό συστήμα και την νομοθεσία πάνω από την επιβίωση του ελληνικού έθνους και τα χρηστά ήθη είναι επικίνδυνοι για την πολιτεία.

      Διαγραφή
    9. Αν δεν αναγνωρίζεις το ελληνικό δίκαιο, αυτό είναι λόγος να σού αφαιρέσουν την ελληνική ιθαγένεια/υπηκοότητα, διότι υπονομεύεις ανοικτά το ελληνικό κράτος. Το ξέρεις αυτό; προφανώς και όχι, διότι είσαι άσχετος με τα νομικά.

      Η ιθαγένεια/υπηκοότητα έχουν ορισθεί ως ταυτόσημες έννοιες εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια. Τι σχέση έχει αυτό με την ΕΕ;

      Ναι, αν σ' αυτό αναφέρεσαι, και ηρέμησα κάπως που δήλωσες ότι δεν ψηφίζεις. Δεν θα έπρεπε να είχες τέτοιο δικαίωμα, μόνο και μόνο επειδή είσαι (αν είσαι, διότι, μ' αυτά που γράφεις, αρχίζω να αμφιβάλω αν είσαι) άνω των 18.

      Αν δεν είσαι δημοκράτης, είναι ένα ελαφρυντικό για σένα. Εμένα δεν με ξέρεις και ούτε, ως φαίνεται, έχεις διαβάσει σχόλιά μου, άλλως θα γνώριζες ότι είμαι ο μεγαλύτερος πολέμιος τού κοινοβουλευτισμού εδώ μέσα (και ίσως όχι μόνο). Όσοι μ' έχουν διαβάσει και με ξέρουν, το ξέρουν αυτό.

      >Άτομα που βάζουν το οποιοδήποτε πολιτειακό συστήμα και την νομοθεσία πάνω από την επιβίωση του ελληνικού έθνους και τα χρηστά ήθη είναι επικίνδυνοι για την πολιτεία<

      Τρικυμία εν κρανίω ...

      Αυτή, όμως, είναι η νομοθεσία τού κράτους, τού οποίου είμαι πολίτης. Έχεις διαβάσει Σωκράτους "Κρίτωνα" (ποιοι είναι αυτοί, ε;); Το δικανικό σύστημα και η νομοθεσία είναι ο κορμός τού κράτους. Μπορώ να επιχειρήσω να τον αλλάξω, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πορευθώ. Εκτός κι αν δηλώνεις αναρχικός. Βρε μπας κι είσαι κολλητός τού Ρωμανού και των άλλων αστεριών; Αρχίζω να σε κάνω χάζι.

      Διαγραφή
    10. Παρότι προσπαθείς να γελοιοποιήσεις τα λεγόμενά μου και να με συκοφαντήσεις, έχοντας διάφορες ταμπέλες έτοιμες προς επικόλληση,θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεταξύ μας διαφορά στην πολιτική σκέψη. Έχω την αίσθηση ότι η συζήτησή μας από κοντά θα είχε διαφορετική τροπή μιας και φαίνεται να έχεις ασχοληθεί με την ελληνική γραμματεία. Τελοσπαντων. Στην ουσία τώρα,κατά την γνώμη μου και κατά τα φαινόμενα,δεν είναι ελληνικό το δίκαιο αλλά "ελληνικό". Ομοίως και το κράτος. Σε ένα πιθανό δικαστήριο θα έπρεπε πρώτα το κράτος να αποδείξει ότι εξακολουθεί να είναι ελληνικό και πως δεν φέρει πλέον καταχρηστικα αυτήν την λέξη. Να αποδείξει ότι το ίδιο το κράτος δεν υπονομεύει ανοιχτά την ελληνική ταυτότητα και συνέχεια. Κατά τα γνωστά,υπάρχει de jure απώλεια εθνικής κυριαρχίας με την θεσμοθετημένη ευρωπαϊκή ενοποίηση. Δεν σου λέω ότι είσαι άσχετος με τα νομικά. Αν είσαι νομικός καλά θα κάνεις να πιέσεις όσο μπορείς να μπει ένα τέλος στην θεσμοθετημένη πλέον αποδόμηση του έθνους. Διαφορετικά να μην παραξενευτείς αν οι Ελληνες πατριώτες αρχίζουν να αυτοοργανώνονται μη αναγνωριζοντας την αντεθνική πλέον κρατική αρχή. Όλα είναι αίτιο και αποτέλεσμα. Παρεπιπτοντως δεν έχω διαβάσει σχόλια σου στο παρελθόν.

      Διαγραφή
  4. Δυό γάϊδαροι μαλώνουνε σέ ξένον ἀχυρῶνα!
    Οἱ ὀπαδοί "τῆς μικρᾶς πλήν τιμίας Ἑλλάδος", θέλουν ἄλλοι φυλετική καθαρότητα μέ ἀποκλεισμούς πραγματικά Ἑλλήνων-Ρωμηῶν ὅπως τῶν ὀρθοδόξων χριστιανῶν τῆς μέσης Ἀνατολῆς καί ἐνσυνείδητων "Ρωμαίων" τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, καί ἄλλοι μετοχή στήν παγκόσμια κοινωνική ἐπαναστατικότητα μέ πολιτογραφήσεις μή Ἑλλήνων καί μή χριστιανῶν, γιά νά ἐκλέγονται εὐκολώτερα. Ντροπή!
    Ἀλλά καί τοῦτο: Ἡ μικρόνοια ἤ/καί ἤ ἔλλειψη ἱστορικῆς αὐτοσυνειδησίας τῶν μέν, δέν δικαιολογεῖ τήν δολιότητα καί προδοτική στάση τῶν δέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αρχή να σου πω ότι ο "αχυρώνας" δεν είναι ξένος,αλλά των Ελλήνων. Επίσης οι Ρωμαίοι ή Ρωμιοί ΔΕΝ είναι Ελληνες. Επιπλέον ο χριστιανισμός ΔΕΝ είναι ελληνική θρησκεία και παράδοση,αλλά διεθνιστική -οικουμενική. Όποιος δεν κατανοεί αυτά τα βασικά έχει κρίση ταυτότητας και είναι λογικό να αισθάνεται ότι διαβιεί σε "ξένο αχυρώνα". Ας γίνουν πρώτα Έλληνες,οι Ελληνες στο γένος και ας αφήσουμε τους αλλοφύλους στην ησυχία τους.

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια έλεγε και ο Χίτλερ περί φυλετικής καθαρότητας αρχαιόπληκτοι απόγονοι των αιγυπτίων που θέλετε να λέγεστε και Ελληνες!!!

      Διαγραφή
    3. Τα ίδια ακριβώς θα έλεγαν και Τούρκοι/ Αλβανοί πράκτορες-υπονομευτές σε μία επιχείρηση υπονόμευσης και αλλοίωσης της ελληνικής εθνικής συνείδησης και ταυτότητος. Η προπαγανδιστική ταύτιση που επιχειρείς να κάνεις με τους ναζί είναι δόλια κι εξυπηρετεί-τροφοδοτεί τον παραπάνω μηχανισμό.

      Διαγραφή
    4. Εσυ βρε ardin της δυτικής ακτης (αττικής του ελεφαντοστούν άραγε;) γιατί κοβεσαι εναντίον των αιγυπτίων.

      Ειναι άραγε δείμγα αντιρατσισμού να κατωτερώνεις τους έλληνες φέρνοντας τους -δήθεν- σε ένα ακομα κατώτερο επίπεδο, σε αυτό των αιγυπτίων, για τους οποιους υπονοείς οτι είναι πιο κατώτεροι. (προσοχή δεν το λέω εγω, αλλά εσύ εμμέσως πλην σαφώς το εννόησες με οσα σχολιάσες περι ελλήνων που είναι απογονοι αιγυπτίων, που μονο το μπλιαχ σαν έκφαση αηδίας δεν συμπληρωσες στο σχόλιο σου).

      Ξέρεις κάτι; Μάλλον έδειξες τι είσαι ξεπερνώντας ακόμα και το φυλετισμό των κου-κλουξ-κλαν. Αϊντε μπράβο

      Διαγραφή
    5. Εαν δεν υπήρχε ο ο Ορθόδοξος Ελληνισμός τώρα θα μιλούσες τούρκικα και θα λάτρευες τον αλλαχ. Διάβασε Ιστορία για να ανοίξουν τα μάτια σου.

      Απ την άλλη εάν θες να λατρεύεις ηλιθιότητες και είδωλα τύπου δια, ηρας και κτλ, αναφαίρετο δικαίωμά σου.

      Διαγραφή
    6. ardindytikhattikh Νομιζω οτι εχεις το δικαιωμα να εχεις οποιαδηποτε αποψη και να κανεις οποιοδηποτε σχολιο.Αυτο που νομιζω δεν εχεις δικαιωμα ειναι να το κανεις υιοθετωντας ενα ψευδωνυμο το οποιο υπονοοει οτι εκφραζεις μια συλλογικοτητα η εναν φορεα τα μελη του οποιου σιγουρα δεν σ εχουν εξουσιοδοτησει να μιλας στο ονομα τους.

      Διαγραφή
  5. Αφού η κυρία Συνατσάκη, ο Μπουτάρης και οι άλλοι νεο-γραικύλοι δεν επιθυμούν ή νιώθουν άσχημα για το ό,τι ανήκουν στο ελληνικό γένος, τότε κακώς αναγράφονται ως Έλληνες-ίδες υπήκοοι και έχουν κάθε δικαίωμα της δικής τους επιλογής να γίνουν μουσουλμάνοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι κ.λπ. ή να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες. Δικαίωμα τους είναι και ας γίνουν, θα πρέπει να απαιτήσουμε από το κράτος με μία συλλογή υπογραφών να αφαιρεθεί η υπηκοότητα τους και να επιλέξουν οι ίδιοι το τι θα είναι, κακώς τους-ις καταπιέζουμε και ας τους αφήσουμε να επωμιστούν το βάρος των επιλογών τους.
    Εμείς που 'μαστε Έλληνες και υπερήφανοι γι' αυτό και δεν πάσχουμε από σύνδρομα κατωτερότητας απέναντι στον φραγκολεβαντινισμό, ή στον εκδυτικισμό-ευρωαμερικανισμό-εξαμερικανισμό δεν θέλουμε τους γενίτσαρους της Δύσης και είναι δικαίωμα και δικό μας να απαιτήσουμε να μην καταπιέζονται ως μειονότητες και να ασκήσουν το ανθρώπινο δικαίωμα τους.
    Τέλος, θα θέλαμε να γίνουν Έλληνες-ίδες πολίτες της χώρας άνθρωποι που πονούν και αγαπούν τον τόπο, όπως η παραπάνω κυρία και ας μην ανήκει στο ελληνικό star sytem (χαχα χαχα χαχα, άκου star system):

    https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_oloys_toys_polites_poy_niothoyn_yperifanoi_os_Ellines_Osoi_einai_Ellines_kai_niothoyn_ntropi_tote_n_afairethei_i_yp/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζω πως είναι μόνο η Βαγδάτη. Φήμες λένε για βιομηχανία που στήθηκε την εποχή της "ισχυρής" Ελλάδας μέσα στα Προξενεία που εφοδίαζαν σωρηδόν με το καθεστώς ομογενούς διάφορους γνωστούς ναρκέμπορους και άλλους ΥΠΕΡΣΚΛΗΡΟΥΣ κατσαπλιάδες εκ Αμπχαζίας, Κιργιζίας, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Γεωργίας και άλλων πρωην ΕΣΣΔ χωρών έναντι τιμήματος. Το αποτέλεσμα, σωρεία κλοπών, βιασμών, εκβιασμών, σωματικών βλαβών σε Έλληνες. Οι Ρώσοι μαθαίνω γελάνε με μας. Εμείς προσποιούμαστε πως βρέχει.

    Πότε θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν αυτοί οι εγκληματίες λευκοκολάριοι? Και όσοι τα έκαναν και όσοι σφυρίζανε αδιάφορα. Ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί κατασχέσεις για τέτοιες περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού (πόσο μάλλον που έγιναν κι ένα σωρό εγκλήματα κατα ζωής και σωματικής ακεραιότητας) αλλά τίποτα δεν έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως είσαι νέος και δεν θυμάσαι την ιστορία αυτή καλά. Λοιπόν, πριν τις εκλογές τής 9/4/2000, όντως η κυβέρνηση (το "καθεστώς", όπως το έλεγαν) Σημίτη είχε προβεί σε σωρεία ελληνοποιήσεων, κυρίως Ρώσσων, αλλά όχι μόνο, τούς οποίους έστελναν στην Κύπρο και απ' εκεί τούς μετέφεραν στην Ελλάδα. Μία ναυτιλιακή εταιρεία μάλιστα, τής οποίας το ΔΣ πρόσκειτο στο ΠΑΣΟΚ, έστελνε πλοία και τούς μετέφερε.

      Αυτό το γνώριζε και ο τότε αρχηγός τής ΕΛΑΣ (μού διαφεύγει το όνομά του) και κρατούσε τον Σημίτη στο χέρι.

      Είχαν κανονίσει ώστε, μετά τις εκλογές, να τούς πάρουν πίσω τα διαβατήρια και στους περισσότερους τα πήραν. Άλλοι, όμως, διέφυγαν μ' αυτά στο εξωτερικό, όπου προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις. Αυτά έγιναν γνωστά, όταν το Ελληνικό Γενικό Προξενείο στην Νέα Υόρκη ειδοποιήθηκε για σωρεία εγκλημάτων "Ελλήνων". Πήγε ο πρόξενος στην αστυνομία να δει ιδίοις όμμασι τι γινόταν και διεπίστωσε ότι οι φερόμενοι ως Έλληνες δεν μιλούσαν λέξη ελληνικά.

      Εκείνες τις εκλογές (9/4/2000) τις είχε κερδίσει το ΠΑΣΟΚ για 70.000 ψήφους, αν θυμάμαι καλά, ενώ οι ελληνοποιηθέντες ήσαν τουλάχιστον 150.000!

      Η ΝΔ είχε αναλάβει δέσμευση να ερευνήσει το θέμα οψέποτε γινόταν κυβέρνηση, όταν όμως έγινε 4 χρόνια μετά, το πράγμα ξεχάστηκε.

      Διαγραφή
    2. Το άρθρο είναι 100% σωστό, όλα τα άλλα είναι απόψεις της Χ.Α . Χάνουμε και συμμάχους με ηλίθιες άποψης.

      Διαγραφή
    3. @ PERIKLIS TSAVARAS

      Σε ποιον απευθύνεσαι, κατ' αρχάς. Βασικό να το διευκρινίζεις.
      Ποια είναι απόψεις τής ΧΑ και ποιες "ηλίθιες άποψης" εννοείς;

      Διαγραφή
  7. Το άρθρο είναι κάπως λαϊκιστικό ή μου φαίνεται; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μία Αρμένισα από τον Λίβανο δικαιούται την ελληνική ιθαγένεια; Δηλαδή όποιος μάθει δέκα τραγούδια στα ελληνικά πρέπει να γίνει και Έλληνας πολίτης; Είπαμε το ξεφτίλισαν όλοι αυτοί που μοιράσαν ιθαγένειες τόσα χρόνια σε όλα τα μιλέτια που ήρθαν εδώ, αλλά μη πάτε κι εσείς στο άλλο άκρο! Όσο για τα μουσουλμανόπαιδα από τον Πόντο καλύτερα μη τους κάνετε Έλληνες αφού δεν μπορείτε να τους προστατέψετε σαν ελληνική μειονότητα στην Τουρκία. Τουλάχιστον τώρα (χωρίς ελληνική ιθαγένεια) μπορούν και υπάρχουν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ιθαγένεια (ιθύς+γένος) δεν είναι κάτι που μπορεί να μεταβιβαστεί ή να αφαιρεθεί απο κάποιον, αφού είναι δεδομένη εκ γενετής. Το οτι οι νόμοι που έφτιαξαν την εξισώνει με την υπηκοότητα, γνωρίζουμε όλοι μας οτι είναι παραπλανητικό, αφού θέλει να δημιουργήσει γενιές Ελλήνων που δεν γνωρίζουν που παν τα τέσσερα...λένε οτι 3 γενιές αρκούν για να ξεχαστεί απο κάποιο λαό το οτιδήποτε! Μάλλον εκεί ποντάρουν!! Ας μην τους κάνουμε το χατήρι! Οι φιλέλληνες πάντοτε υπήρχαν, αλλά δεν είναι ούτε μπορούν να γίνουν ποτέ Έλληνες. Όσο για τους μετανάστες, ούτε λόγος να γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παράπονά σου στους Έλληνες νομοθέτες. Η ανοησία/άγνοια πάει σύννεφο εδώ μέσα.

      Διαγραφή
  9. Τι λέτε!!!! Η μισή τουρκία τραγουδάει τα ελληνο ... τουρκικα της γνωστής κακοτέχνιδας Άντζελας. Επίσης αρκετοί/ες από τη μέση ανατολή άδουν την άλλες γνωστότερες -αν και ατάλαντες- περσόνες. Και εσείς θέλετε το κάθε τέτοιο περσον να λάβει ελληνική ιθαγένεια;

    Κάποιοι ως φαίνεται θεωρούν υψηλό πολιτισμό τα διάφορα ψώνια (είναι φανταστικό πρόσωπο) της Αννίτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρατηρώ πως σταματήσατε να δημοσιεύετε σχόλια στο παρον -ας το πούμε άρθρο-, και πιστεύω -ή έστω θέλω να πιστεύω- οτι η μη δημοσίευση σχολίων έχει να κάνει με τον φόρτο εργασίας που ενδεχομένως έχετε με τις πολυποίκιλες -θετικές νομίζω- δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείστε.

    Ωστόσο επειδή δεν νομίζω να είναι το ιστολόγιο σας ένα ιστολόγιο τύπου "λοιπόν" ή "σταρ" ή τύπου "εσπρέσσο", για αυτό δεν κατανοώ την χρησιμότητα τέτοιων -ανόητων- κατά την ταπεινή μου άποψη άρθρων.

    Πιο πάνω, πιο πριν δηλαδή, δώσατε την ευκαιρία σε έναν σχολιαστή -ο οποίος σχολιάζει "υπογράφοντας" ως "ardindyt... κτλ", να καταφέρει πλήγμα στη συνέχεια του ελληνικού έθνους, τον αφήσατε δηλαδή να αντισχολιάσει δήθεν με τρόπο αντιρατσιστικό αλλά στην πραγματικότητα τον αφήσατε να στραφεί φανερά εναντίον της συνέχειας του ελληνικού έθνους, γεγονός που δεν εκπέμπεται από καμία ιδεολογική ελληνική άποψη ή τοποθέτηση, αλλά απο καθαρά ρατσιστική διάθεση εναντίον των ελλήνων.

    Το ελληνικό έθνος έχει συνέχεια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και δεν επικεντρώνεται σε καμία θρησκεία ανεξάρτητα από το ποια είναι η κρατούσα, ακομα και η συντριπτικά κρατούσα όπως είναι στην νέα μας ιστορία η χριστιανική πίστη (τάδε έφη Κ. Παπαρρηγόπουλος) και ασχέτως με το αν το ελληνικό έθνος έχει αναμιχθεί με μέλη από άλλες εθνότητες όπως άλλωστε είναι φυσικό και όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα άλλα έθνη, ωστόσο διατηρεί την εθνική συνέχεια.

    Εν κατακλείδι δεν καταλαβαίνω ποια είναι η χρησιμότητα του παρόντος άρθρου, αν και εκ των πραγμάτων φαίνεται παρόμοια άρθρα να επιφέρουν μάλλον σύγχυση αναμεταξύ μας (σε τέτοιους πονηρούς καιρούς μάλιστα), και τελικά μάλλον συμβάλουν στην διάλυση μας.

    Το ιστολόγιο είναι βεβαίως δικό σας και δημοσιεύετε σε αυτό οτι επιθυμείτε, και σε εμάς απομένει κάτω απο την διακριτική σας ευχέρεια και διάθεση ο εκ μέρους μας σχολιασμός. Ωστόσο επιμένω, το ιστολόγιο "infognomonpolitics" εγώ το έχω επιλέξει και το παρακολουθώ διότι το θεωρώ ως έγκυρο για την ενημέρωση μας και επίσης νομίζω οτι είναι ανιδιοτελές.

    Σημ.: Αν ο πιο πάνω "ardindytikisaktis" (ασφαλώς και τον ειρωνεύομαι προσθέτοντας το "ακτης") ανήκει σε ένα δικτυο του γνωστού αρδην (και της ρήξης) που τόσο αγαπούσα και αγαπώ, τότε τι άλλο να πώ παρά να τους χαίρεται τέτοιους συνεργάτες ο Γιώργος K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι εκλογές στην Ολλανδία θα δείξουν το δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ὥς Ἕλληνες καί ὡς Ρωμαῖοι, στήν Ἑλλάδα ἤ στήν Ἰταλία ἤ στήν Νότια Γαλλί,,
    ὡς Γραικοί καί ὡς Ἡπειρῶτες ἤ Μακεδόνες ἤ Θεσσαλοί ἤ Νησιῶτες τοῦ Αἰγαίου ἤ τῆς Δωδεκανήσου κλπ, κλπ,
    καί ὡς Ὀρθόδοξοι χριστιανοί τῶν Βαλκανίων, τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καί τῶν λοιπῶν περιοχῶν πέριξ τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου, καί πέριξ τοῦ Εὐξείνου Πόντου,
    Ὅλοι ἐμεῖς εἴμαστε ἕνας λαός, ἕνας πολιτικός πολιτισμός, δημοκρατίας, καί κυριαρχούσης μιᾶς πίστεως, τῆς ὀρθοδόξου χριστιανικῆς, μέ ἐνορίες καί μέ κοινότητες ὡς κύτταρα κοινωνικότητας καί δημιουργικότητας.
    Αὐτό θέλουν νά διασπάσουν οἱ ἐχθροί μας καί οἱ προπαγάνδες τους πού διαχέονται μεταξύ μας.

    ΥΓ Α. Ὅσοι νομίζετε ὅτι τό θέμα εἶναι φυλετικό μόνον, καί προτάσσετε τοῦ Χριστιανισμοῦ τόν Ἑλληνισμό, κυττάξτε τούς πρώην Ἕλληνες, πῶς γίνονται (παραθρησκευτικῶς:) "Τοῦρκοι" γενίτσαροι ὅταν χάσουν τήν πίστη τους στόν Χριστό καί στήν Ὀρθοδοξία.
    Υ.Γ. Β. Στήν πραγματικότητα, ἡ πίστη στήν φυλή ἀντί στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, εἶναι ἐθνοφυλετική αἵρεση, μέ πρῶτο διδάξαντα τόν ἰουδαἱσμό. Ἀκολουθοῦν ἱστορικῶς ὁ τουρκισμός, ἡ φεουδαρχική ἡγεσία τῶν Νορμανδῶν στήν Μεγάλη Βρετανία, ὁ σωβινισμός τῶν Γερμανῶν, ὁ ἐθνικισμός τῶν Γάλλων, ὁ ἐθνοκαθολικισμός τῶν Ἱσπανῶν καί Πορτογάλλων, ὁ Κουκλουξκανισμός στίς ΗΠΑ, ὁ γερμανσικός ναζισμός, καί ὁ κατά τόπους νεοναζισμός.
    Ὁμοίως, εἶναι ἀντικοινωνική παραθρησκευτική αἵρεση, ἠ πίστη στόν διεθνισμό μιᾶς μόνον κοινωνικῆς ταξεως, εἴτε τῶν πτωχοτέρων, εἴτε τῶν πλουσιωτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μ’ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους με ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.

    Μ. Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φερόμενος ως "όρκος του μεγάλου Αλεξάνδρου" που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στο πρωτότυπο αρχαίο κείμενο (Αλεξάνδρου αναβασις). Είναι αποτέλεσμα "λογοτεχνικής" φαντασίας ενός Χρήστου Ζαλόκωστα στο βιβλίο του "Μέγας Αλέξανδρος,ο πρόδρομος του Ιησού". Είναι δηλαδή αποτέλεσμα μιας αντεθνικής και διεθνιστικης επιχείρησης-προπαγάνδας προς τους ημιμαθείς Έλληνες. Για να καταλάβουμε το πόσο αντεθνικό είναι το κράτος, ο ανωτέρω "όρκος" κοσμεί εισόδους δημοσίων κτηρίων. Αυτό από μόνο του συνηγορεί στο γεγονός ότι υφίσταται μηχανισμός αλλοίωσης της ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας. Από την στιγμή που το χρησιμοποιείς και το φέρνεις στην συζήτηση,αυτό σηματοδοτεί μια επιτυχία των υπονομευτών του ελληνικού έθνους. Μακάρι να πράτταμε το ίδιο για όλους τους δυνητικους μας αντιπάλους. Όπως έλεγε κι ένας σοφός "δεν οφελεί να εξοπλίζεις έναν στρατιώτη, αν αφήνεις τον εχθρό να ελέγχει το νου του..."

      Διαγραφή
    2. Δεν το γνώριζα αυτό θα το ψάξω και σε ευχαριστώ, το είχα διαβάσει στο αεροδρόμιο της Καβάλας κάτω από το άγαλμα του Μ.Αλέξανδρου στον εσωτερικό χώρο.

      Διαγραφή
  14. Ρε Παλληκάρια τι τσακώνεστε; Η ελληνόφωνες κυβερνήσεις δεν θέλουν να φτιάξουν Έλληνες θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα το ισλάμ δεν υπάρχει άλλος στόχος και να το φέρουν ως φυσικό και αναπόφευκτο φαινόμενο. Ο Τσίπρας παρουσιάζει τα πάντα ως φαινόμενα, μετανάστευση, διαφθορά, παγκοσμιοποίηση, υπάρχει λόγος για αυτό. Όπως δεν μπορείς να τα βάλεις με τον τυφώνα σου λέει έτσι δεν μπορείς να τα βάλεις και με αυτά. Ο Αλέξης λοιπόν και άλλοι της φάρας τους που βρήκαν πάτημα με προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν έναν στόχο τον θάνατο της Ελλάδος και την μετατροπή της από πολιτεία Ελλήνων σε μπάχαλο πολυπολιτισμικό. Και εδώ επιμένω άλλο το πολυφυλετικό άλλο το πολυπολιτισμικό! Στη Βρετανία δεν υπάρχει κανένα πολυπολιτισμικό μοντέλο για παράδειγμα το μοντέλο είναι πολυφυλετικό αλλά πολύ μονο πολιτισμικό! Ο Αλέξης λοιπόν δεν προσπαθεί να κάνει τους τύπους που φέρνει Έλληνες προσπαθεί να τους κρατήσει ξένους και ει δυνατόν να αφελληνίσει εμάς ώστε αυτά τα εδάφη να μην τα αισθάνεται κανένας πατρίδα και να μένουν ανυπέρασπιστα, οι άνθρωποι που ζουν εδώ να αισθάνονται αδύναμοι και εύκολα να δέχονται τις εντολές του όποιου ηγεμόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ταϋγέτη.

    Ἰθαγένεια καὶ ὑπηκοότητα ΔΕΝ εἶναι τὸ ἴδιο.
    Ἡ Ἰθαγένεια βγαίνει ἀπὸ τὸ ἰθὺς+γένος καὶ ἡ Ὑπηκοότης ἀπὸ τὸ ρῆμα Ὑπακούω.

    Ποιὸς εἶναι ὁ σκοπὸς ποὺ τὸ Δίκαιο τὰ ταυτοποιεῖ τὰ δύο αὐτὰ δὲν γνωρίζω,καὶ δὲν πιστεύω ὅτι δὲν γνωρίζουν ἑλληνικὰ οἱ νομοθέτες.

    Πάντως δὲν μπορεῖ τὸ Πακιστανάκι νὰ εἶναι Ἕλλην ἰθαγενὴς δλδ νὰ εἶναι κατ᾿εὐθείαν ἀπόγονος τοῦ Λεωνίδα,Καραϊσκάκη καὶ ἄλλων πολλῶν σπουδαίων Ἑλλήνων.

    Οἱ νομοθέτες κὰνουν τὸ ὄνειρο τῶν κουμμουνιστῶν πραγματικότητα,δλδ νὰ τελειώνουν μὲ αὐτὸ τὸ κ@λοέθνος.

    Ὃπως καὶ νὰ γίνη μεγάλη μερίδα συμπατριωτῶν μας δὲν θὰ τοὺς θεωρήση ποτὲ Ἕλληνες ,μὲ ὅ,τι αὐτὸ σημαίνει γιὰ τὸ μέλλον τῆς χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο είπα και το επαναλαμβάνω, αν μπορείτε να το καταλάβετε: Είναι το ίδιο πράγμα, σύμφωνα με το ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Στην νομική γλώσσα δεν ακολουθείται πάντα η ετυμολογία και κάποτε ούτε η κοινή λογική.

      Διαγραφή
    2. Προ ημερών σού είχα δώσει και πηγή:

      Ιθαγένεια ή υπηκοότητα ονομάζεται νομικά η ιδιότητα του πολίτη, για την ακρίβεια ο νομικός δεσμός του ατόμου με το κράτος στο οποίο ανήκει

      Και σού είχα γράψει να μην μπερδεύεις την ιθαγένεια/υπηκοότητα με την ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ.

      Το να επανέρχεσαι με τα ίδια επιχειρήματα, μάλλον δείχνει ότι δεν καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
  16. Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία –όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- το περιβόητο άρθρο 29 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας» σχετικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό («εμβολιασμένο προσφυγόπουλο») λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας.

    Επειδή κυκλοφορούν στην πιάτσα διάφοροι πολιτικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που παραμυθιάζουν τον ελληνικό λαό με τερατώδη ψεύδη, η στάση των κομμάτων στην ψηφοφορία ήταν η ακόλουθη:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι πατριδοκάπηλοι πανοκαμμενικοί συνοδοιπόροι του, το Ποτάμι, η κλεφτο-πασοκαρία και φυσικά το… τιμημένο κουκουέ (λείπει ο «Μάρτης»;), ψήφισαν ΥΠΕΡ.

    Η νουδούλα των… σκληρών Μπουμπουκοβορίδηδων δήλωσε «Παρών», εφόσον το υπερψήφισαν όλοι οι άλλοι, αλλά και για να μην δεσμευτεί ότι θα το καταργήσει –όταν και αν- γίνει κυβέρνηση. Επίσης, «Παρών» ψήφισε και η Ένωση Φραπέδων…

    Και το ΜΟΝΟ κόμμα που ψήφισε «ΟΧΙ» στο τερατούργημα, ήταν η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, η Χρυσή Αυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΔ, που ψήφισε "παρών", είναι χειρότερη ακόμη κι απ' αυτούς που ψήφισαν "ναι". Φαίνεται να επιστρέφει στην ερμαφρόδιτη πολιτική τού λούλειου μεσαίου χώρου, όπου χάνεται και το τελευταίο ίχνος ιδεολογίας (αν υπάρχει καθόλου), μαζί με το τελευταίο ίχνος ντροπής.

      Εύγε στην ΧΑ για την ξεκάθαρη αρνητική της θέση.

      Διαγραφή
  17. Μια ολόκληρη πόλη της Κρήτης πήρε...ιθαγένεια!

    Αν διδόταν ξανά η Μάχη τής Κρήτης, αυτά τα νέα "κρητικά" παλληκάρια θα προτάξουν τα στήθη των.

    Η πλύση εγκεφάλου που γίνεται εδώ, μάς έχει κάνει να αισθανόμαστε ... ένοχοι που είμαστε Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.