20/2/17

Ο εφιάλτης του διαμελισμού πάνω από την Άγκυρα - Διαβάστε ποιος το λέει!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Υπάρχει μια απαράβατη αρχή στην ανάλυση: Ουδείς γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα που έχει μια χώρα, από την ίδια και τους επιτελείς της. 
Υπακούοντας στην αρχή αυτή, παραθέτουμε μεταφρασμένο άρθρο του Φικρέτ Μπιλά, ο οποίος είναι από τους σοβαρότερους αρθρογράφους, με ισχυρότατες προσβάσεις στο τουρκικό κράτος, το στρατό και την κυβέρνηση
Το άρθρο το εκτιμούμε ως τόσο σοβαρό, που είναι από κείνα που αξίζει να το «κόψει» κανείς και να το βάλει στο συρτάρι του, πάνω-πάνω, για να παρακολουθεί καλύτερα τις εξελίξεις, που στην κυριολεξία είναι προ των πυλών!!!
Το γιατί το αντιλαμβάνεται κανείς διαβάζοντάς το.
Καλή μελέτη και καλό ιστορικο-γεωπολιτικό διαλογισμό!
Μήπως έχουν κάνει κάποια μυστική συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσία για τη Συρία και την Τουρκία;
«Η καυτή αμφιβολία που κυριαρχεί στην Άγκυρα»
Η Νέα Συρία
Ένα θέμα στο οποίο λαμβάνουν χώρα κρίσιμες εξελίξεις, είναι η Συρία. Μετά τη σύνοδο στην Αστάνα, που πραγματοποιήθηκε με καθοριστική συμβολή της Τουρκίας, το προσχέδιο συντάγματος της Συρίας που κυκλοφόρησε χωρίς καν να το γνωρίζει η Τουρκία, καθώς και οι επαφές που ακολούθησαν την Αστάνα, μεταξύ της Ρωσίας και του PYD και μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, είναι ζητήματα άξια προσοχής.
Καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τουρκίας για να εμποδίσει την δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου από το PKK στα βόρεια της Συρίας και για να απομακρύνει τον ISIS από τα τουρκοσυριαά σύνορα, έχουν έλθει στο προσκήνιο οι επαφές που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία μαγειρεύουν ένα σύνταγμα για τη Συρία, το οποίο θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

6 σχόλια:

  1. Ενδιαφερον αρθρο.....Μονο που δεν πρεπει να κανουμε την ελπιδα μας πεποιθηση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν δουμε απολυτως ψυχρα ολα τα στοιχεια που ερχονται καθημερινα στην επιφανεια ναι θα συμβει κατι τετοιο.Βεβαια ειναι ενα παλιο σεναριο αλλα φαινεται οτι ηλθε η καταλληλη στιγμη να πραγματοποιηθει.Ο Ερντογαν και η Τουρκια θελουν να συμπεριφερονται και να μιλανε οπως οι ΗΠΑ,ΡΩΣΣΙΑ κλπ. Ε αυτο δεν μπορουν να το δεχθουν οι αλλοι.Ο δε Ερντογαν για να πετυχει τον στοχο του να ηγηθει ολου του μουσουλμανικου κοσμου αναγκαζεται και παιρνει ολο και ποιο ακραιες θεσεις.Δεν αφηνει δε τιποτα να πεσει κατω.Τα λεει δε ανοικτα.Θελει η Τουρκια να ειναι στις 10 ποιο ισχυρες οικονομιες του κοσμου.Να γινει μελος το συμβουλιου του συμβουλιου ασφαλειας.Ηγετης ολου του μουσουλμανικου κοσμου κλπ.Εχει κανει δε και κανει ενεργειες για ολα αυτα.Ειμουν σε αραβικη χωρα πριν μερικα χρονια οταν εγκαινιασε τηλεοπτικο προγραμμα στην αραβικη γλωσσα για να απευθυνθει σε ολους τους αραβες.Ειμουν στο Καιρο οταν συνεργατες μου με ενημερωσαν οτι οι Τουρκικες αερογραμμες προσεφεραν αεροπορικα εισιτηρια με 1 Ευρω για την Κωνσταντινουποληκλπ. Πιστευετε οτι οι ΗΠΑ θα δεχθουν να εξαρτωνται απο τον Ερντογαν και οποιονδηποτε Ερντογαν εαν θα μπορουν να χρησιμοποιησουν την βαση του Ιντσιρλικ.Ηδη ο αρχηγος των Αμερικανικων ενοπλων δυναμεων στην Ευρωπη αναφερθηκε στο συγκεκριμενο θεμα και ειπε οτι υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις. Επισης θα πρεπει να ελεγξουν τα Δαρδανελια. Η δε Ρωσσια θελει να εχει διεξοδο στο Αιγαιο και στην Μεσογειο και να μην την απειλουν (μεχρι τον Καυκασο).Επισης η Τουρκια ειναι σημερα και ενεργειακος κομβος.Ολα αυτα και αλλα πολλα θα αναγκασουν τις μεγαλες δυναμεις στην εφαρμογη του σχεδιου διαμελισμου της Τουρκιας το οποιο θα περιλαμβανει και την ιδρυση του Κουρδικου κρατους.Το θεμα ειναι πως η πατριδα μας θα βγει ωφελημενη απο ολα αυτα χωρις Εθνικο σχεδιο που προυποθετει οτι ολα τα πολιτικα κοματα θα καθισουν σε ενα τραπεζι να τα το καταστρωσουν ολοι μαζι για να εχει συνεχεια διοτι τωρα οτι προσπαθει να κανει το ενα κομμα το αλλο ανακοινωνει απο τωρα οτι θα το ακυρωσει οταν ελθει στην εξουσια.Ο Μπιλ Κλιντον στην τελευταια του επισκεψη διαπιστωσε οτι δεν υπαρχει οραμα στο πολιτικο μας συστημα και ο νεος πρεσβης των ΗΠΑ οτι δεν υπαρχει στρατηγικος σχεδιασμος κλπ Εδω η πατριδα μας καταρεει και αυτοι το βιολι τους σαν μην συμβαινει τιποτα. Αυτοχαρακτηριζονται προοδευτικοι και δημοκρατικοι.Ας αφησουν τους πολιτες να τους κρινουν ποσο δημοκρατικοι και προοδευτικοι ειναι.Αυτο που εισπρατω σαν προοδευτικοτητα ειναι να γκρεμιζεις τα παντα και ενοοω και το αξιακο συστημα το οποιο για μενα ειναι το εγχειριδιο της ζωης (manual σημερα) το οποιο δημιουργηθηκε σε χιλιαδες χρονια και μεις το πεταμε στα σκουπιδια.Εξελιξη ναι αλλα προς το καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι οι λαοί έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στον αυτοπροσδιορισμό, ως εκ τούτου οι Κούρδοι των δεκάδων εκατομμυρίων πληθυσμό, πιστεύω ότι είναι δίκαιο να αποκτήσουν κρατική οντότητα. Πέραν τούτου θέτω ένα ερώτημα, και όποιος μπορεί και θέλει ας απαντήσει, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε την χώρα μας εθνικά και γεωπολιτικά ή θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θα βοηθούσε δημιουργωντας δυνατότητες και διεξοδους για την πατρίδα μας προς αποφυγή όλων των επερχόμενων δεινων από την ασκουμενη πολιτική των νεοοθωμανων εις βάρος της. Αυτή την περίοδο τους ασκους του Αιόλου τους ανοίγει ο Ερντογαν. Ελπίζω να γνωρίζετε τις δραστηριότητες και τις κινήσεις του εις βάρος της πατρίδας μας αλλά και σε όλη την βαλκανικη και ευρύτερη περιοχή για να μην τις αναφέρω εμπλουτιζοντας τις και με προσωπικές εμπειρίες μιας και έχω την τύχη να ταξιδεύω συνεχώς λόγω της εργασίας μου σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

      Διαγραφή
  4. http://imranhosein.org/articles/islam-and-politics/557-the-turkish-coup-for-russia-from-turkey-with-enough-love-to-last-until-the-great-war.html

    Από μία άλλη οπτική γωνία...
    "I have absolutely no doubt whatsoever that the martyrs (shuhada) in that battle of 1452 were not those misguided Muslims who died while conquering Constantinople. Rather, the martyrs (Shuhada) were those brave Orthodox Christians who died while defending Constantinople.

    I may not live to see it all, but I am not deceived by either Dajjal's Ottoman so-called Islamic Empire that was empowered by Gog and Magog, or by its resurrected present-day replica that is led by Erdogan. I pray that the true Muslims of Turkey, as well as my students, will also not be deceived!..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.