15/2/17

Δηλώσεις Έιντε για Κυπριακό: Το κλίμα δεν είναι ιδανικό

Μανώλης Καλατζής
Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε εξέφρασε την πεποίθηση τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν
Το κλίμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες δεν είναι το ιδανικό αυτή τη στιγμή δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι είναι δυνατό να ξεπεραστούν τα προβλήματα στο κυπριακό.
Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Άιντε είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν ανησυχία σε όλους διότι, όπως είπε, παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, οι δύο ηγέτες χρειάζονται ευρεία στήριξη από τις κοινότητες προκειμένου να προχωρήσουν στο τελευταίο μίλι της διαδικασίας, το οποίο όπως είπε, είναι και το πιο δύσκολο. «Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Άιντε ανάμεσα στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί. «Οι δύο ηγέτες θέλουν λύση. Έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτό. Είναι και οι δύο υπερήφανοι Λεμεσιανοί, είναι συνομήλικοι, έχουν πολύ καλή σχέση», είχε πει σε παλιότερες δηλώσεις του ο κύριος Άιντε.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. @ με αφορμή την παραπάνω «σημαδιακή» φωτό

    «Πάνω χέρι, κάτω χέρι, τίνος είν το παραπάνω;»

    και... Νορβηγικό παιδικό παιχνίδι... χαχαχα!

    Το παιχνίδι είναι πανάρχαιο - σε μια διαπραγμάτευση, όταν προτείνεται μία συμβιβαστική λύση, η μία πλευρά τη δέχεται και η άλλη δεν τη δέχεται. Ως τη 12η ώρα - οπότε, είτε διαμορφώνεται ένα κοστούμι όπου στο μεν επίμαχο θέμα επιχειρείται μία κατά το δοκούν δίκαιη μοιρασιά στα δε επιμέρους προσφέρονται ανταλλάγματα, είτε ο συμβιβασμός δεν έχει ωριμάσει λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών, η συμφωνία αναβάλλεται και αναβαπτίζεται το status quo.

    [Χριστίνα Πουλίδου, «Κυριακάτικη Αυγή», 30/03/2008]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.