21/2/17

Οριακή η πλειοψηφία Ερντογάν για το δημοψήφισμα

Χρυστάλα Βιλάνου
Συνεχίζει την εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, από πόλη σε πόλη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας και αναγέννηση της Τουρκίας, εάν επικρατήσει το ναι. Το δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση διχάζει πάντως τον τουρκικό λαό, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο κάνει λόγο για οριακή πλειοψηφία της τάσης του ΝΑΙ.
Ψυχή τε και σώματι έχει ριχθεί στην μάχη για υπερίσχυση του ναι στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Aπό την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Γκανζίαντεπ και από την Άγκυρα έως το Καχρανμαράς, με λαϊκές συγκεντρώσεις και ομιλίες προσπαθεί να πείσει το λαό για την αναγκαιότητα της έγκρισης των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, που θα αναγεννήσουν την Τουρκία.
Υπόσχεται ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, ασφάλεια και χρήματα ελπίζοντας ότι θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, καθώς οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις επί του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι για αυτόν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ακόμη και πιστοί οπαδοί του Τούρκου Προέδρου και του κυβερνώντος AKP αμφιταλαντεύονται ως προς το τι θα ψηφίσουν την 16η Απριλίου, ενώ μέχρι στιγμής το ναι προηγείται οριακά. Το αποτέλεσμα θα κριθεί σύμφωνα με το άρθρο από τους αναποφάσιστους, που κυμαίνονται μεταξύ του 10 και 14%.
Ισχυρό χαρτί της εκστρατείας του Ερντογάν και η ταινία για τη ζωή του, που προβάλλεται αυτό το διάστημα στους κινηματογράφους, με τον τίτλο Reis, ο αρχηγός.
Η ταινία υπερπαραγωγή, παρότι ήταν έτοιμη από πέρσι, σκόπιμα έμεινε στο συρτάρι μέχρι αυτή τη στιγμή, για να μπορεί να συμπέσει με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα. Τα γυρίσματα έγιναν στην κατεχόμενη Κύπρο και συγκεκριμένα στο Τρίκωμο, και στην Κωνσταντινούπολη.
Στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου, επιστρέφει και το ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής. Προ ημερών ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα εγκρίνει σχετική πρόταση εάν οδηγηθεί ενώπιον του, ενώ σήμερα, εκατοντάδες υποστηρικτές του μαζεύτηκαν έξω από τα δικαστήρια της Μούγλα, όπου ξεκίνησε η δίκη των 47 κομάντο οι οποίοι κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του την 15η Ιουλίου στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα, απαιτώντας τον θάνατό τους.

«Θανατική ποινή. Θανατική ποινή.»
Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με ποινές δις ισόβια, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια φορώντας πολιτικά ρούχα, ενώ τα λεωφορεία που τους μετέφεραν σταμάτησαν έξω από το χώρο του δικαστηρίου, γεγονός που σχολιάστηκε από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, καθώς το εξαγριωμένο πλήθος βλέποντάς τους, τους αποδοκίμασε έντονα.
Πηγή: Αντ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.