21/2/17

Κυβερνητική πηγή: Αν ο Τ/κ ηγέτης δεν παραστεί στην επόμενη συνάντηση, τότε θα μιλάμε για πραγματική κρίση

«ΕΝΤΟΝΑ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ»
Του Θανάση Αθανασίου
Για «πραγματική κρίση», η οποία θα προκύψει στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού, σε περίπτωση που ο Τ/κ ηγέτης δεν παραστεί στην επόμενη συνάντηση των ηγετών την Πέμπτη, έκανε λόγο κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο MEGAONE και TVONEnews. Την ίδια ώρα, έντονα ενοχλημένος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τις προσωπικές επιθέσεις, στις οποίες προβαίνει ο Τ/κ ηγέτης. 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «ο Τ/κ ηγέτης, σε συνεντεύξεις του, προβαίνει πλέον σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη». Η Ε/κ πλευρά, πρόσθεσε η ίδια πηγή, «θα βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη και αν ο Μουσταφά Ακιντζί δεν πάει στη συνάντηση τότε θα μιλάμε για πραγματική κρίση και θα επιβεβαιωθεί ότι όντως πρόκειται για αφορμές».
Πηγή του Προεδρικού ανέφερε ότι «η Λευκωσία αναμένει να δει αν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, θα τηρήσει πιο ορθολογική στάση, ενθαρρύνοντας τον Μουσταφά Ακιντζί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή αν θα ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά».

1 σχόλιο:

  1. Εάν τα θέματα παιδείας όντως θα είναι αρμοδιότητα του κάθε ομόσπονδου κρατιδίου σε περίπτωση εφαρμογής της υπό διαπραγμάτευση 《ΛΥΣΗΣ》τότε γιατί ο Μουσταφά Ακκιντζί κατηγορεί την πλευρά μας για το ότι θα γίνεται επετειακή αναφορά και ολιγόλεπτη συζήτηση για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 στα σχολεία μας; Τόσο καιρό που εορτάζεται η έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ για αυτοδιάθεση - Ένωση μπορούσε να ελπίζει σε πρόοδο στις συνομιλίες και τώρα ήρθε η δήθεν συνταρακτική απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα και κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του;

    Ο Ακκιντζί είναι εκπρόσωπος της τουρκικής κατοχής και υπό τον μανδύα του εκπροσώπου των τουρκοκυπρίων περιπαίζει μία μεγάλη μερίδα ανόητων ελληνοκυπρίων που έχουν φτάσει στο αίσχιστο σημείο να δέχονται το άθλιο επιχείρημά του ότι οι ζημιές σε αυτοκίνητα τουρκοκυπρίων και η απόφαση για ολιγόλεπτη συζήτηση του ενωτικού δημοψήφισματος του 1950 στα σχολεία μας ενισχύουν την ανασφάλεια των τουρκοκυπρίων δικαιολογόντας δήθεν την απαίτηση τους για παραμονή του τουρκικού στρατού και των εγγυήσεων του στην Κύπρο.

    Όλοι αυτοί που έσπευσαν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την απόφαση της Βουλής απλά επέτρεψαν στον Ακκιντζί και σε πολλούς άλλους εντολοδόχους της Άγκυρας να μιλάνε για σημαντική εξέλιξη στις ελεύθερες περιοχές η οποία είναι υποτίθεται ενδεικτική του ότι η δική μας πλευρά είναι αυτή που εμποδίζει την πρόοδο στις συνομιλίες και κατ' επέκταση την λύση του κυπριακού.

    Σοβαρευτείτε, έχει μεγάλη διπλωματική σημασία το που θα επιρριφθούν οι ευθύνες για το αδιέξοδο στις συνομιλίες. Εάν αυτοί που ενέκριναν την τροπολογία της Βουλής για επετειακή αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα είναι μία φορά ανόητοι λόγω της κακής χρονικής στιγμής της απόφασης, όλοι εσείς που αναστατωθήκατε και βιαστήκατε να εκφράσετε την αγανάκτηση σας είστε δέκα φορές ανόητοι διότι γιγαντώσατε το ζήτημα και ενισχύσατε την προσπάθεια των Τούρκων για δημιουργία κρίσης και αποπροσανατολισμού από τις απαράδεκτες επιδιώξεις τους.

    Τέλος, όλοι όσοι δικαιολογούν έστω εν μέρει τις διαμαρτυρίες των τουρκοκυπρίων και τις δηλώσεις τους περί ανασφάλειας ας αναλογιστούν ότι η πλευρά μας όχι μόνο δεν είναι αδιάλλακτη και επιθετική αλλά δυστυχώς επιδεικνύει τόση ανοχή ώστε έχει καταντήσει να παρέχει συνοδεία της αστυνομίας στα οχήματα των τουρκοκυπρίων που περνάνε μέσα από τις ελεύθερες περιοχές για να πηγαίνουν κάθε χρόνο στον θύλακα των Κοκκίνων να εορτάζουν την επέτειο του βομβαρδισμού της περιοχής Τυλληρίας από τις βόμβες ναπάλμ της τουρκικής αεροπορίας το 1964. Σ' αυτούς τους πανηγυρισμούς συμμετέχει και ο Ακκιντζί αλλά ουδείς διαμαρτυρήθηκε διότι εμείς είμαστε αυτοί που συνεχώς υποχωρούμε υποτίθεται για να περισώσουμε ότι μπορούμε. Τελικά απλά τρέφουμε την τουρκική επιθετικότητα και το θράσος τους.

    Χαρίλαος Πάλμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.