17/2/17

Τουρκοποίηση της Κύπρου χωρίς πόλεμο

Αυτές οι συνομιλίες είναι μία συνεχής φθορά της εθνικής μας υπόθεσης και οδηγούν σιγά-σιγά στην πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μαςΔεν χρειάζεται και αρκετό μυαλό για να καταλάβει κάποιος τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά το μέλλον της Κύπρου. Ακολουθεί κατά γράμμα, με κάθε συνέπεια και αυστηρότητα, τους σχεδιασμούς που έκανε ο Τούρκος συνταγματολόγος το 1956, Νιχάτ Ερίμ. Η πλήρης κατάληψη και τουρκοποίηση της πατρίδας μας, βήμα-βήμα και με υπομονή, ήταν ο κεντρικός του στόχος.
Τα πρώτα επιτυχημένα βήματα ήσαν οι διακοινοτικές συγκρούσεις του 1957-59 και ακολούθως η επιτυχημένη τουρκοανταρσία του 1963-64 και η συγκέντρωση των Τουρκοκυπρίων σε γκέτο, για να είναι έτοιμοι για τα επόμενα βήματα. Όλα αυτά συνέβαιναν οργανωμένα και πολύ πειθαρχημένα με την πλήρη συμπαράσταση και συμβολή της Τουρκίας χωρίς ακόμη να βρίσκεται αυτή με σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο.
Άρχισε στη συνέχεια, με τη βοήθεια των Αγγλοαμερικανών, των κουτοκαραβανάδων της Ελλάδας και κάποιων ηλιθίων συμπατριωτών μας την υπόσκαψη της Κυπριακής Δημοκρατίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για να κατέβει στην Κύπρο με ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τον Ιούλιο του 1974. Με διάφορα τεχνάσματα και πονηριές κατόρθωσε να σταθεροποιηθεί και να τουρκοποιήσει το 37% του εδάφους μας που κατέλαβε.

Τώρα μετά από 43 χρόνια και, αφού εδραιώθηκε καλά στο τμήμα που κατέχει, άρχισε το δεύτερο μέρος για την πλήρη κατάληψη της Κύπρου. Αυτή τη φορά χωρίς πόλεμο, αλλά με πολιτικές δολοπλοκίες και παγίδες που στήνουν στην πλευρά μας. Αυτές οι παγιδεύσεις ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σιγά-σιγά προς το τέλος της προεδρίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και συνεχίστηκαν στις επόμενες προεδρίες που ακολούθησαν, και με την τελευταία του Νίκου Αναστασιάδη εντονότερα.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τις παγιδεύσεις των Τούρκων και να τις αντιπαρέλθουμε, πέφτοντας συνεχώς μέσα στο βάραθρο των υποχωρήσεων και της καταστροφής. Πρώτα ρίχνουν τις απαιτήσεις τους δημοσιογραφικά, όταν οι ηγέτες τους κάνουν διάφορες δηλώσεις με ό,τι τους κατέβει στον νου, και μετά τις στερεοποιούν, καταθέτοντάς τις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Πέραν από τις αλλοπρόσαλλες προτάσεις τους για την εσωτερική διακυβέρνηση, που τις κατέθεσαν και η δική μας πλευρά τις συζήτησε και τις αποδέχθηκε, άρχισαν τώρα τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους για τις εγγυήσεις και ασφάλεια. Και γι’ αυτές τις τελευταίες παράλογες απαιτήσεις τους για την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και μετά τη λύση, η δική μας πλευρά αφού τις αφήσει και ψηθούν για να χωνευτούν, τις αποδέχεται τελικά.

Οι νέες απαιτήσεις τους τώρα, για να τους κάνουμε εμείς Ευρωπαίους με τις τέσσερεις ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες, κι αυτές αφού ψηθούν και χωνευτούν θα γίνουν με τη σειρά τους αποδεκτές. Αυτές οι συνομιλίες είναι μία συνεχής φθορά της εθνικής μας υπόθεσης και οδηγούν σιγά-σιγά στην πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μας.

ΑΔΑΜΟΣ ΚΟΜΠΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.