18/2/17

Το Νταές προσπαθεί να σταματήσει την επέλαση του συριακού στρατού πλημμυρίζοντας χωριά στα ανατολικά του κυβερνείου του Χαλεπίου

Βηρυτός, Λίβανος (17.2.2017, 18:20 ΤΩ) - Το Ισλαμικό Κράτος (Νταές) έχει αρχίσει να πλημμυρίσει τα χωριά που ελέγχει στη πεδιάδα του Ντέιρ Χαφέρ (Deir Hafer) στα ανατολικά του Χαλεπίου, ανέφεραν απόψε τοπικοί δημοσιογράφοι ανταποκριτές που παρακολουθούν τις Δυνάμεις των Τίγρεων.
Σε ανταπάντηση στη ταχεία επέλαση του Συριακού Αραβικού στρατού (ΣΑΣ) στα ανατολικά του Χαλεπίου, οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν ξεκινήσει την άντληση του νερού από τη λίμνη του Άσαντ εντός του καναλιού Al-Jar που βρίσκεται βόρεια της Αεροπορικής Βάσης του Jirah και της πόλης του Ντέιρ Χαφέρ.

Ενώ αυτή η πράξη του Ισλαμικού Κράτους κατά πάσα πιθανότητα θα επιβραδύνει τον συριακό στρατό, δεν θα σταματήσει την επίθεσή του στο ανατολικό Χαλέπι, καθώς έχει σκοπό να φτάσει τη πεδιάδα του Maskanah μέχρι τον Μάρτιο.

Με τον Συριακό Αραβικό στρατό να εισέρχεται στο χωριό Humaymah πριν από μερικά λεπτά, το προπύργιο του ισλαμικού κράτους Ντέιρ Χαφέρ είναι σε απόσταση βολής από τις κυβερνητικές δυνάμεις, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

Ο Συριακός Στρατός προελαύνει στα 5 χιλιόμετρα από το προπύργιο του Νταές στα ανατολικά του κυβερνείου του Χαλεπίου
Βηρυτός, Λίβανος (18.02.2017, 03:50πμ ΤΩ) - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΣ) συνέχισε την ευρείας κλίμακας εντυπωσιακή επίθεση του στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, την νύκτα της Παρασκευής, καταστρέφοντας τις άμυνες του ισλαμικού κράτους (Νταές) σε δύο χωριά που βρίσκονται κοντά στο προπύργιο του τελευταίου Ντέιρ Χαφέρ (Deir Hafer).

Υπό την ηγεσία των Δυνάμεων Τίγρεις, αναφέρεται ότι ο Συριακός Αραβικός στρατός εισήλθε στο Rasm Al-Hermel μετά από σφοδρή μάχη με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους την Παρασκευή το βράδυ.



Εκτός από την είσοδο στο Rasm Al-Hermel, οι Δυνάμεις των Τίγρεων ξεκίνησαν επίσης τη μάχη με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εντός του Humaymah Al-Kabeera, καταλαμβάνοντας το  μεγαλύτερο μέρος του χωριού, μετά την προέλαση τους από τη κορυφή του αντίστοιχου λόφου.

Ως αποτέλεσμα της νυκτερινής προώθησης της Παρασκευής, οι Δυνάμεις των Τίγρεων βρίσκονται 5 χιλιόμετρα από το Ντέιρ Χαφέρ (Deir Hafer), σημαίνοντας τη πλησιέστερη προσέγγιση τους σε αυτή την πόλη, από τότε που αποσύρθηκαν απ’ αυτήν το χειμώνα του 2013.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.