22/2/17

Ακυρώθηκε η αυριανή συνάντηση των ηγετών - Αρνείται να πάει ο Ακιντζί

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο twitter o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από σχετική ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Την είδηση γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο twitter o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά από σχετική ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ο λόγος της ακύρωσης της συνάντησης είναι η άρνηση του Τ/κ ηγέτη να συμμετέχει σε αυτή.

Δυστυχως, μολις εχουμε ενημερωθει απο  οτι λογω αρνησης συμμετοχης ΤΚου Ηγετη, αυριανη προγραμματισμενη συναντηση δεν θα πραγματοποιηθει
Παρά τις προσπάθειες της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ να αποτραπεί ένα τέτοιο σενάριο, εντούτοις όπως φαίνεται αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κα Σπέχαρ ανέφερε απλά ότι σύντομα θα ενημερώσει τον Έσπεν Μπαρθ Άιντε για τις εξελίξεις, αλλά και για τα συμπεράσματά της από χωριστές συναντήσεις που πραγματοποίησε χθες και σήμερα με τους δύο ηγέτες.
Με ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του Ακιντζί να μην μεταβεί αύριο στις συνομιλίες, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητά του να συνεχίσει το διάλογο οποιαδήποτε στιγμή.
Λυπούμαι για την απόφαση του κ. Ακκιντζί να μη παραστεί στην αυριανή συνάντηση. Είμαι έτοιμος να συνεχίσω το διάλογο οποιαδήποτε στιγμή.
Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.