24/2/17

Το νεοφιλελέ τσίρκο των δανειστών εκτίθεται πλήρως μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ

Και ξαφνικά, η κακή θεατρική παράσταση των δανειστών έλαβε άδοξο τέλος μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ :

Tελικώς το ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται κούρεμα, κατέληξε χθες η κυρία Λαγκάρντ αφού επί μήνες ξόρκιζε το χρέος και αρνιόταν να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα αν το χρέος δεν μειωθεί δραστικά.

Τα γιατροσόφια της τώρα απαιτούν η Ελλάδα να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή στη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, στην αγορά εργασίας (βλέπε ομαδικές απολύσεις) και στην ρύθμιση των κόκκινων δανείων-προφανώς σε βάρος των δανειοληπτών.

Αυτή είναι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες με την κυρία Μέρκελ, στη συνάντηση του Βερολίνου. Το πρόβλημα του χρέους παραπέμπεται για το 2018 και θα πρόκειται όχι για κούρεμα αλλά, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ, για «μια σημαντική παράταση του χρόνου αποπληρωμής και μια σημαντική μείωση των επιτοκίων».

Πράγματι, υποτίθεται ότι μέχρι τώρα η βασική διαφωνία του ΔΝΤ αφορούσε το χρέος και το κούρεμα που υποστήριζε πως έπρεπε να γίνει προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Μια επίσκεψη της Μέρκελ ήταν αρκετή για να αλλάξει στάση η Λαγκάρντ!

Η κακή παράσταση των δανειστών έλαβε λοιπόν τέλος και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι αποφάσεις δεν παίρνονται με γνώμονα τεχνικά ζητήματα προκειμένου να ανακάμψει η χώρα, αλλά είναι καθαρά πολιτικές και στοχεύουν αποκλειστικά στην ολοκλήρωση του Ελληνικού πειράματος με κάθε κόστος.

Πλήρης επιβεβαίωση (δυστυχώς) αυτών που υποστηρίζουμε από την αρχή της κρίσης. Έχουμε εκτιμήσει σε προηγούμενα άρθρα ότι:

Η προηγούμενη παράσταση δόθηκε από τους γραφειοφασίστες των Βρυξελλών, το διευθυντήριο του Βερολίνου και τους οικονομικούς δολοφόνους του ΔΝΤ, με αφορμή πάντα την αναδιάρθρωση του χρέους, που απ'ότι φαίνεται πάει περίπατο, αν και όπως έχουμε πει, δεν τους ενδιαφέρει κιόλας, διότι δεν είναι αυτό το ζήτημα.

Επίσης, έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο, ήδη από το 2012, ότι οι σκηνοθετημένες διαφωνίες ανάμεσα στους εκπροσώπους της τρόϊκας, χρησιμεύουν “στο να περάσουν την εικόνα ότι οι εκπρόσωποι της τρόϊκας ενίοτε αποφασίζουν αυτόνομα λόγω της εξειδίκευσης και της εμπειρίας τους και ότι εκφράζουν ελεύθερα τις διαφωνίες τους, αλλά και ότι δεν υπάρχει ένα συμπαγές μέτωπο συμφερόντων τουλάχιστον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που προωθεί συγκεκριμένες πολιτικές καθοδηγώντας τους.

Όπως έχει επίσης αναφερθεί ήδηΤο θέατρο θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα από τα μίντια, τους γραφειοφασίστες των Βρυξελλών, το διευθυντήριο του Βερολίνου και τους οικονομικούς δολοφόνους του ΔΝΤ. Θα προβάλλονται δήθεν εσωτερικές διαφωνίες και υπόγειες συγκρούσεις για λόγους αποπροσανατολισμού.

Αν θέλουμε να δούμε την πραγματική εικόνα, θα πρέπει να στραφούμε στις διαρροές των WikiLeaksκαι τις αντιδράσεις. Οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ "ζήλεψαν" το οικονομικό πραξικόπημα του Ντράγκι εναντίον της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2015, επειδή έχουν ακριβώς την ίδια "ιδεολογία", σκέπτονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, υπηρετούν τα ίδια αφεντικά και έχουν τους ίδιους στόχους. 

3 σχόλια:

  1. Βέβαια οι επίσημες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, και αργότερα της Φυραρίας της Μέρκελ ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρξε καμμία συμφωνία, αλλά μόνον ανταλλαγή απόψεων.

    Φυσικά η "ανταλλαγή" απόψεων δεν ήταν τίποτε παραπάνω από την ξεφτίλα για την χρεωκοπημένη ΕΕ επιθυμία της Φύρερ να μην συζητηθεί το θέμα του χρέους πρίν τις Γερμανικές εκλογές, μη τυχόν και χαθούνε ψηφαλάκια.

    Φανερό, ασχολίαστο από τους χαζοεταίρους, και φυσικά εμετικό ότι τα προβλήματα της διαλυμένης ΕΕ έρχονται δεύτερα μπροστά στα ωμά Γερμανικά συμφέροντα της κυβερνώσας μαφίας.

    Κατά τα άλλα μένουνε Ευρώπη, και μην τυχόν πάμε στην δραχμή γιατί θα καταστραφούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει βγήκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, και ξεκαθάρισε ότι για να συμμετάσχει το ΔΝΤ χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους. Τώρα τι ακριβώς παίζεται, θα το δούμε εν καιρώ, η Κριστίν έδωσε χέρι βοήθειας στην Αγκελα λόγω εκλογών? Πραγματικά υπάρχει διάσταση απόψεων ΔΝΤ-ΕΕ πράγμα που δηλώνει και την αντίθεση Τραμπ-ΕΕ? Μας δουλεύουν??? Το Stratfor λέει ότι η στάση του ΔΝΤ ευνοεί τα γερμανικά συμφέροντα (http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1520245/stratfor-germania-kai-dnt-einai-konta-se-symfonia.html). Ποιος ξέρει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κακοί είναι πάντα κακοί και κάνουν τα πάντα για να είναι κακοί...
    Παρά ταύτα για την Ελληνική τραγωδία ευθύνεται το πολιτικό σύστημα της χώρας
    και μόνον!
    Επίσης:"...Οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ "ζήλεψαν" το οικονομικό πραξικόπημα του Ντράγκι εναντίον της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2015, επειδή έχουν ακριβώς την ίδια "ιδεολογία"..."
    Κατι τέτοια διαβάζουν εκεί στου Μαξίμου και θεωρούν ακόμα πως είναι ήρωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.