17/2/17

Τι έγινε, την διέλυσαν ήδη την Κυπριακή Δημοκρατία; Είναι εκεί η Αλβανία και δεν είναι η Κύπρος;

Οι «Στρατηγικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο» και η ηχηρή απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι «Στρατηγικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο» και η ηχηρή απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας

(Φωτ.: wikipedia.org)
Του Σάββα Ιακωβίδη, εφ. Σημερινή
Τους ακούτε σχεδόν καθημερινά να ψαλμωδούν τον ίδιο αμανέ, που ούτε καταλαβαίνουν, ούτε ξέρουν τι σημαίνει. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός Άμυνας λένε: «Η Κυπριακή Δημοκρατία αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων. Η Κύπρος είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο».
Στις 21 Φεβρουαρίου, στο γνωστό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών Μπεγκίν-Σαντάτ του Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί μια πολυσήμαντη διεθνής διάσκεψη με θέμα: «Στρατηγικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».
Σε αυτήν θα μιλήσουν, εκτός από εκλεκτούς ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Ισραήλ, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ Κων/νος Μπίκας, ο πρέσβης της Τουρκίας Ουνάλ Τσεβικόζ και –προσέξτε!– ο υπουργός Εξωτερικών της… Αλβανίας!
Διερωτηθήκαμε γιατί ανάμεσα στους ομιλητές δεν βρίσκεται τουλάχιστον ο πρέσβης μας στο Ισραήλ. Αν μη τι άλλο, να εξηγήσει γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας» στην πιο ασταθή και επικίνδυνη περιοχή του κόσμου.
Η εκλεκτή συνάδελφος Φανούλα Αργυρού έψαξε το θέμα. Έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους διοργανωτές, και αυτοί αμέσως της απάντησαν: «We have approached several key ministers and high officials but due to a conflict of timing with the resumed peace efforts in Cyprus, clearly a higher priority, they declined» (Προσεγγίσαμε αρκετούς βασικούς υπουργούς και ανώτερους αξιωματούχους αλλά λόγω της σύμπτωσης του χρόνου με την επανάληψη των ειρηνευτικών προσπαθειών στην Κύπρο, σαφώς μεγαλύτερης προτεραιότητας γεγονότος, αρνήθηκαν).*
Ξέρετε γιατί κανένας δεν θα πάει: Μα για να μη θυμώσει ο πολυχρονεμένος σουλτάνος τους και ο εδώ εγκάθετός του, ο πεφιλημένος τους Μουσταφάς. Να μη χαλάσει το κλίμα των συνομιλιών!
http://www.pontos-news.gr/article/160341/oi-stratigikes-prokliseis-stin-mesogeio-kai-i-ihiri-apoysia-tis-kypriakis-dimokratias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.