11/2/17

Η Τουρκία θέτει υπό την προστασία της τους Τσάμηδες και αποκτά… μάτι στο Ιόνιο!

Προσεκτικά οργανωμένη και καλά μελετημένη, φαίνεται η κίνηση της Τουρκίας, να πάρει υπό την σκέπη της, την περιοχή της Κονίσπολης, στην οποία ζει μεγάλος αριθμός Τσάμηδων.
Η κίνηση αυτή εξυφαίνεται τα τελευταία χρόνια, έχοντας και την στήριξη του πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος έκοψε κι έραψε τα όρια του Δήμου Κονίσπολης, εκεί ακριβώς που βόλευαν τον ίδιο αλλά και τους αδελφικούς του φίλους.
Πριν από μερικούς μήνες ο Δήμος του Αφιον Καραχισάρ της Τουρκίας, ήταν αυτός που ανέλαβε να καλέσει στον δήμαρχο κι αντιπροσωπεία της Κονίσπολης για επίσημη επίσκεψη και για την έναρξη αδελφοποίησης των δύο περιοχών...
Και τώρα όλα πήραν πιο επίσημο χαρακτήρα. Ο Τούρκος δήμαρχος και συνεργάτες του, συνοδευόμενοι από τον πρέσβη της Άγκυρας στα Τίρανα, επισκέφθηκαν την Κονίσπολη κομίζοντας... ανθρωπιστική βοήθεια όπως τρόφιμα, ιατρικό υλικό αλλά κι ένα ασθενοφόρ.
Στην αποστολή μετείχε ο διευθυντής της ΜΚΟ «Alsar» η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την δημιουργία κέντρων εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Αποτελεί ουσιαστικά τον βραχίονα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και επιστρατεύεται συχνά για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του Ερντογάν.

Η Τουρκική αντιπροσωπεία, ανακοίνωσε ότι τα παιδιά που φοιτούν στο κέντρο εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι σε κατασκηνώσεις στην Τουρκία, ενώ ανακοινώθηκε και πρόγραμμα υποτροφιών στα τουρκικά πανεπιστήμια!!!
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Τούρκος πρέσβης ευχαρίστησε δημόσια τον επικεφαλής του κόμματος των τσάμηδων για την προσωπική του συμβολή στην ανάπτυξη των στρατηγικής σημασίας, σχέσεων Αλβανίας και Τουρκίας!
Η Κονίσπολη, ως γεωγραφική ενότητα, κατέχει στρατηγική θέση. Δίπλα στα σύνορα με την Θεσπρωτία και με άμεση πρόσβαση στο Ιόνιο... Και φυσικά η Τουρκία εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τόσο τον Ράμα όσο και τους ακραίους κύκλους των Τσάμηδων για να δημιουργήσει μία πλήρως ελεγχόμενη ζώνη στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.
Οι κινήσεις είναι μελετημένες και φαίνεται ότι πετυχαίνει πλήρως τον έλεγχο των Τσάμηδων της Αλβανίας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

3 σχόλια:

  1. Αν πετάξουν νύχτα σε ύψος 100μ. 4-5 F16 και σπάσουν όλα τα τζάμια της περιοχής και αν μαρσάρουν μόνο καμμιά 50αριά Αρματα μάχης με αναμμένα τα φωτα την ίδια ώρα, θα ειδούμε αν απειλούμαστε από τους...τσάμηδες ή αν θα χορεύουν...τσάμικο !.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η τουρκια πρωτος στοχος:η επανελληνιση του,αφου εξελληνισθουμε εμεις πρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σεναριο βρισκεται σε εξελιξη θα ζησουμε ιστορικες στιγμες.Κυριοι λογω πολιτισμικου,ιστορικου και εθνικου υποβαθρου θα αμφισβητησουμε την μοιρα μας,αυτο θα επιφερει την μηνιν των κατ'ευφημησμον θεων που κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι να τους κρεμασουνε κουδουνια,θεωρητικα εχουμε το στοιχειο του αιφιδνιασμου,μας θεωρουν αδυναμους,παρακατιανους και τουβλα η μαχη θα διεξαχθει σε πολλα επιπεδα και σε παγκοσμια πρωτη, στο πεμπτο επιπεδο να εισαστε δυνατοι και ευρηματικοι μην ξεχναται ποιους αντιπροσωπευουμε απο την αρχαιοτητα προσπαθουν να μας εξαφανισουν και δεν τα καταφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.