14/2/17

FT: Η Ελλάδα διορίζει την Rothschild σύμβουλο για το χρέος

Η Ελλάδα σχεδιάζει να προσλάβει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην ατέρμονη αντιπαράθεση με τους δανειστές και να αποφύγει την χρεοκοπία, γράφουν οι FT.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η Rothschild θα αναλάβει να συμβουλεύει την Ελλάδα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, το ενδεχόμενο ένταξης στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (ύψους € 80 δισ. το μήνα) καθώς και την έξοδο στις αγορές με την έκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρουν δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος. 
Όσο για την αμοιβή της Rothschild. Θα πάρει ένα μπόνους όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.
Στη θέση της Lazard
Ο διορισμός της Rothschild ως σύμβουλος δημοσίου χρέους, που μάλιστα θα απαιτήσει υπουργική έγκριση, θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία συμβουλεύει τη χώρα από το πρώτο πακέτο διάσωσης, το 2012.
Μέχρι τώρα, η Lazard έχει λάβει περί τα 25 εκατ. ευρώ από το κράτος, αναφέρει το δημοσίευμα και διευκρινίζει ότι σήμερα ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ενέργειας.
Πηγή

5 σχόλια:

 1. βάζουμε τους λύκους να φιλάνε τα πρόβατα. Τέτοια κόμπλεξ κατωτερότητας της κυβέρνησης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πεῖτε καλλίτερα: Ὁ Ρώτσιλδ, σχεδιάζει νά προσλάβῃ τό Ἑλληνικό κράτος,
  διά μέσου τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, προκειμένου τά ὄργανα τοῦ Ἐλληνικοῦ κράτους
  νά ἐνεργοῦν ὥστε νά μείνῃ ἡ Ἑλλάδα χρεωμένη (κυρίως στίς τράπεζες .....)
  καί χρεωκοπημένη τόσον πολιτικῶς ὅσον καί σέ ὅρους πραγματικῆς οἰκονομίας,
  χωρίς νά χρεωκοπῆ τυπικῶς, καί ἰδίως νά μήν προβῆ σέ στάση πληρωμῶν
  γιά λόγους ἐπιτακτικοῦ δημοσίου συμφέροντος, ὅπως δικαιοῦται._ Ἀλλά,
  ὅπως καί νἆναι, τἰ στό καλό τόν κόφτει τόν Ρώτσιλδ τόοοοσο πολύ ἡ Ἑλλάδα; That is the question.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα αναθέσουν στο λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.Μα τόσο ανίκανοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν.Δεν υπάρχουν ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες να φέρουν σε αίσιο πέρας αυτή την αποστολή.Είναι σίγουροι ότι οίκος Ρώτσιλδ δεν ταυτίζετε με τα συμφέροντα των δανειστών.Έχω την αίσθηση ότι οι κυβερνώντες[οι νυν και οι προυγούμενοι] δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ελλάδος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Έχω την αίσθηση ότι οι κυβερνώντες[οι νυν και οι προυγούμενοι] δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ελλάδος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας"

   Έλα, βρε αδελφέ! Πώς σού ήλθε ξαφνικά τέτοια πρωτάκουστη ιδέα;

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.