14/2/17

FT: Η Ελλάδα διορίζει την Rothschild σύμβουλο για το χρέος

Η Ελλάδα σχεδιάζει να προσλάβει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην ατέρμονη αντιπαράθεση με τους δανειστές και να αποφύγει την χρεοκοπία, γράφουν οι FT.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η Rothschild θα αναλάβει να συμβουλεύει την Ελλάδα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, το ενδεχόμενο ένταξης στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (ύψους € 80 δισ. το μήνα) καθώς και την έξοδο στις αγορές με την έκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρουν δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος. 
Όσο για την αμοιβή της Rothschild. Θα πάρει ένα μπόνους όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.
Στη θέση της Lazard
Ο διορισμός της Rothschild ως σύμβουλος δημοσίου χρέους, που μάλιστα θα απαιτήσει υπουργική έγκριση, θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία συμβουλεύει τη χώρα από το πρώτο πακέτο διάσωσης, το 2012.
Μέχρι τώρα, η Lazard έχει λάβει περί τα 25 εκατ. ευρώ από το κράτος, αναφέρει το δημοσίευμα και διευκρινίζει ότι σήμερα ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ενέργειας.
Πηγή

5 σχόλια:

  1. βάζουμε τους λύκους να φιλάνε τα πρόβατα. Τέτοια κόμπλεξ κατωτερότητας της κυβέρνησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεῖτε καλλίτερα: Ὁ Ρώτσιλδ, σχεδιάζει νά προσλάβῃ τό Ἑλληνικό κράτος,
    διά μέσου τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, προκειμένου τά ὄργανα τοῦ Ἐλληνικοῦ κράτους
    νά ἐνεργοῦν ὥστε νά μείνῃ ἡ Ἑλλάδα χρεωμένη (κυρίως στίς τράπεζες .....)
    καί χρεωκοπημένη τόσον πολιτικῶς ὅσον καί σέ ὅρους πραγματικῆς οἰκονομίας,
    χωρίς νά χρεωκοπῆ τυπικῶς, καί ἰδίως νά μήν προβῆ σέ στάση πληρωμῶν
    γιά λόγους ἐπιτακτικοῦ δημοσίου συμφέροντος, ὅπως δικαιοῦται._ Ἀλλά,
    ὅπως καί νἆναι, τἰ στό καλό τόν κόφτει τόν Ρώτσιλδ τόοοοσο πολύ ἡ Ἑλλάδα; That is the question.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα αναθέσουν στο λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.Μα τόσο ανίκανοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν.Δεν υπάρχουν ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες να φέρουν σε αίσιο πέρας αυτή την αποστολή.Είναι σίγουροι ότι οίκος Ρώτσιλδ δεν ταυτίζετε με τα συμφέροντα των δανειστών.Έχω την αίσθηση ότι οι κυβερνώντες[οι νυν και οι προυγούμενοι] δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ελλάδος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Έχω την αίσθηση ότι οι κυβερνώντες[οι νυν και οι προυγούμενοι] δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ελλάδος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομή της εξουσίας"

      Έλα, βρε αδελφέ! Πώς σού ήλθε ξαφνικά τέτοια πρωτάκουστη ιδέα;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.