14/2/17

Απροσδόκητη συνεργασία Άσαντ - Σύρων ανταρτών κατά ISIS στην Αλ Μπαμπ

REUTERS/KHALIL ASHAWI
Τουρκικός στρατός και Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες μάχονται και κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην πόλη από τους τζιχαντιστές, ενώ οι δυνάμεις του συριακού στρατού πιέζουν το Ισλαμικό Κράτος από τον νότο.
Οι υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό Σύροι αντάρτες και ο συριακός στρατός υπό τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ δημιούργησαν διάδρομο ασφαλείας για να αποφευχθεί κάθε σύγκρουσή τους στην πόλη Αλ Μπαμπ της βόρειας Συρίας, όπου και οι δύο πολεμούν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Πρόκειται για σπάνια περίπτωση συνεργασίας καθεστώτος και αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία.
Πρόκειται για μία «Πράσινη Γραμμή», αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη κατά το παράδειγμα της Κύπρου.
Η ζώνη δημιουργήθηκε στα νότια της Αλ Μπαμπ. 
Τουρκικός στρατός και Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες μάχονται και κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην πόλη από τους τζιχαντιστές, ενώ οι δυνάμεις του συριακού στρατού πιέζουν το Ισλαμικό Κράτος από τον νότο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι δυνάμεις που στηρίζει η χώρα του εισήλθαν στο κέντρο της Αλ Μπαμπ και η κατάληψή της είναι ζήτημα χρόνου.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.