17/2/17

Κι άλλο σοκ στην Τουρκία – Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εν γνώσει τους τους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ;

Φέρετρα από την Αλ Μπαμ μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας
Μετά το άνοιγμα της Ρωσίας στους Κούρδους της Συρίας και το PYD, που απομακρύνει την Άγκυρα από τη Μόσχα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον αεροπορικό βομβαρδισμό τμήματος Τούρκων στρατιωτών από ρωσικό μαχητικό.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα την εφημερίδα Χουρριέτ, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου, το πρωί της οποίας είχε γίνει ο βομβαρδισμός, είχε ανακοινώσει ότι το κτίριο που φιλοξενούσε το τμήμα του τουρκικού στρατού, χτυπήθηκε «κατά τύχη» από ρωσικό μαχητικό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι ένδεκα.
Όταν όμως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά ήταν αυτή που έδωσε τις σχετικές συντεταγμένες, τις 10 Φεβρουαρίου το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αναγκάστηκε να κάνει νέα ανακοίνωση, με την οποία τόνιζε ότι το τουρκικό τμήμα ήταν στο συγκεκριμένο κτίριο επί δεκαήμερο και ότι οι συντεταγμένες ξαναδόθηκαν στις 23:11 στην αεροπορική βάση του Χμεΐμν, στη Λατάκεια, ακριβώς το προηγούμενο βράδυ, δηλαδή στις 8 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μαγνητοφώνησε τη αναφορά της συντεταγμένης, λέγοντας μάλιστα ότι έγινε και προειδοποίηση, αφού την ίδια μέρα από περιοχή ελεγχόμενη από ρωσικές δυνάμεις και δυνάμεις του Άσαντ, είχε εκτοξευθεί ρουκέτα εναντίον των τουρκικών τμημάτων στην ίδια περιοχή.
Αυτή η μαγνητοφωνημένη αναφορά εστάλη στη Μόσχα.
Πάντα σύμφωνα με τη Χουρριέτ, μετά από την εξέλιξη αυτή, τα τουρκικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά που πετούσαν στην Αλ Μπαμπ και τα ανάγκασαν να επιστρέψουν στη βάση Χμεΐμν.
Τέλος, οι Τούρκοι επιτελείς στέκονται στο ενδεχόμενο οι Ρώσοι να παραπλανήθηκαν από επιτελείς του στρατού της Συρίας και να βομβάρδισαν τα τουρκικά τμήματα κατά λάθος.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα προβληματίζει σοβαρά την Άγκυρα και ίσως χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τη στροφή και πάλι προς την Ουάσιγκτον, αν και εφ’ όσον ο Τραμπ δώσει κάτι στην Τουρκία από αυτά που απαιτεί για το Κουρδικό.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.