17/2/17

Κι άλλο σοκ στην Τουρκία – Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εν γνώσει τους τους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ;

Φέρετρα από την Αλ Μπαμ μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας
Μετά το άνοιγμα της Ρωσίας στους Κούρδους της Συρίας και το PYD, που απομακρύνει την Άγκυρα από τη Μόσχα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον αεροπορικό βομβαρδισμό τμήματος Τούρκων στρατιωτών από ρωσικό μαχητικό.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα την εφημερίδα Χουρριέτ, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου, το πρωί της οποίας είχε γίνει ο βομβαρδισμός, είχε ανακοινώσει ότι το κτίριο που φιλοξενούσε το τμήμα του τουρκικού στρατού, χτυπήθηκε «κατά τύχη» από ρωσικό μαχητικό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι ένδεκα.
Όταν όμως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά ήταν αυτή που έδωσε τις σχετικές συντεταγμένες, τις 10 Φεβρουαρίου το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αναγκάστηκε να κάνει νέα ανακοίνωση, με την οποία τόνιζε ότι το τουρκικό τμήμα ήταν στο συγκεκριμένο κτίριο επί δεκαήμερο και ότι οι συντεταγμένες ξαναδόθηκαν στις 23:11 στην αεροπορική βάση του Χμεΐμν, στη Λατάκεια, ακριβώς το προηγούμενο βράδυ, δηλαδή στις 8 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μαγνητοφώνησε τη αναφορά της συντεταγμένης, λέγοντας μάλιστα ότι έγινε και προειδοποίηση, αφού την ίδια μέρα από περιοχή ελεγχόμενη από ρωσικές δυνάμεις και δυνάμεις του Άσαντ, είχε εκτοξευθεί ρουκέτα εναντίον των τουρκικών τμημάτων στην ίδια περιοχή.
Αυτή η μαγνητοφωνημένη αναφορά εστάλη στη Μόσχα.
Πάντα σύμφωνα με τη Χουρριέτ, μετά από την εξέλιξη αυτή, τα τουρκικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά που πετούσαν στην Αλ Μπαμπ και τα ανάγκασαν να επιστρέψουν στη βάση Χμεΐμν.
Τέλος, οι Τούρκοι επιτελείς στέκονται στο ενδεχόμενο οι Ρώσοι να παραπλανήθηκαν από επιτελείς του στρατού της Συρίας και να βομβάρδισαν τα τουρκικά τμήματα κατά λάθος.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα προβληματίζει σοβαρά την Άγκυρα και ίσως χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τη στροφή και πάλι προς την Ουάσιγκτον, αν και εφ’ όσον ο Τραμπ δώσει κάτι στην Τουρκία από αυτά που απαιτεί για το Κουρδικό.

1 σχόλιο:

  1. Αναμενομενη η εξελιξη του βομβαρδισμου...
    Οι ρωσοι δεν τρωνε κουτοχορτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.