22/2/17

Το Reuters Επιβεβαιώνει το Αυταπόδεικτο: Οι Έλληνες Πτωχεύουν Με Ασυγκράτητο Ρυθμό


Για επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα, περίπου επτά χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα αυξάνεται, όπως σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε.
Ύστερα από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 αρκετές χώρες της Ευρωζώνης στράφηκαν προς διεθνείς δανειστές. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος ακολούθησαν προγράμματα διάσωσης και επέστρεψαν σε ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας τους. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με την Ελλάδα. Όπως αναφέρει το Reuters, τα χρήματα των δανειστών απέτρεψαν την χρεοκοπία, ωστόσο, οι πολιτικές λιτότητας που συνόδευσαν τα προγράμματα διάσωσης βοήθησαν να βαθύνει η ύφεση.
Η Ελλάδα δεν είναι το φτωχότερο μέλος της Ε.Ε. Το ποσοστό της φτώχειας είναι υψηλότερο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με την Ελλάδα να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 22,2% του πληθυσμού να αντιμετωπίζει σοβαρή στέρηση υλικών αγαθών το 2015.

Κι ενώ τα ποσοστά των πρώην κομμουνιστικών βαλκανικών κρατών έχουν μειωθεί δραματικά -κατά σχεδόν ένα τρίτο στην περίπτωση της Ρουμανίας- το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2008. Συνολικά στην Ε.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό έχει υποχωρήσει από το 8,5 στο 8,1% την ίδια περίοδο.
Η ανεργία έχει υποχωρήσει από το ρεκόρ του 28% σε 23%, ωστόσο, όπως τονίζει το Reuters, το ποσοστό αυτό παραμένει το υψηλότερο στην Ε.Ε. Από την αρχή της κρίσης το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25% και χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει.
Για τη συνέχεια Analytis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.