15/2/17

Επιτυχής δοκιμή αναχαίτισης βαλλιστικού πυραύλου στο διάστημα από αμερικανικό πύραυλο SM-3 ΙΙΑ

Η US Missile Defense Agency (MDA), το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας και το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό (αντιτορπιλικό USS John Paul Jones) πραγματοποίησαν επιτυχώς, στις 3 Φεβρουαρίου, αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς με πύραυλο SM-3 Block IIA στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Χαβάης. 
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του US Naval Institute, ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Pacific Missile Range Facility στο Καουάι, και το αντιτορπιλικό τον εντόπισε και στόχευσε με το ραντάρ AN/SPY-1D(V) και το σύστημα Aegis Combat System Baseline 9.C2. Το πλοίο εκτόξευσε έναν πύραυλο SM-3 Block IIA, που έχει αναπτυχθεί από κοινού από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ο οποίος αναχαίτισε επιτυχώς τον στόχο.
Σύμφωνα με στοιχεία από την MDA και τη Raytheon, η δοκιμή πέτυχε τους πρωταρχικούς σκοπούς της, που περιλαμβάνουν την αξιολόγηση βασικών τμημάτων του πυραύλου, όπως η κινητική κεφαλή, το σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης και ύψους, ο κινητήρας κ.α.
 
USNI NEWS VIDEO
Όπως τόνισε ο Μιτς Στέβισον, αντιπρόεδρος του τμήματος συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας της Raytheon (η οποία κατασκευάζει την «οικογένεια» των SM) η δοκιμή αποτέλεσε μια σειρά από πρωτιές, καθώς επρόκειτο για τον πρώτο SM-3 IIA που εκτοξεύεται από πλοίο, για την πρώτη φορά που «ήμασταν σε θέση να δούμε την κινητική κεφαλή μας να βλέπει μια απειλή στο διάστημα, να την ταυτοποιεί, να την προσδιορίζει και να ολοκληρώνει μια εμπλοκή μαζί της». Όπως είπε, ο SM-3 IIA πέρασε άλλες δύο δοκιμές πέρυσι: Μία για δοκιμή του συστήματος προώθησης, και μια δεύτερη για χρήση της κινητικής κεφαλής στο διάστημα για πρώτη φορά. Η τρίτη δοκιμή, που ήταν η πρώτη «detect-to-engage», ήταν ένα «σχεδόν τέλειο τεστ».
Όσον αφορά στον στόχο, ο Στέβισον είπε πως το σύστημα αντιμετώπισε μια απειλή βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς που «πετούσε σε τροχιά που μπορούσαμε να συσχετίσουμε με δυνάμει απειλές, και το απειλητικό αντικείμενο ήταν αντιπροσωπευτικό του χώρου απειλής που ο SM-3 IIA έχει σχεδιαστεί να αντιμετωπίζει». Σημειώνεται πως ο SM-3 IIA έχει σχεδιαστεί ακριβώς για άμυνα εναντίον βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς.
Σημειώνεται πως πρόσφατα σε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων προχώρησαν η Βόρεια Κορέα και το Ιράν, προκαλώντας ανησυχία στις ΗΠΑ και αλλού.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.