18/3/17

Αν νεκρώσει για 15 μέρες ο ιδιωτικός τομέας

Στην Ελλάδα του 2017 λοιπόν, 2.800.000 ηρωϊκοί εργαζόμενοι και επιχειρηματίες θρέφουν ένα κράτος 11 εκατ. πολιτών. Πληρώνουν φόρους και εισφορές για να μπορεί αυτό το κρατικό μόρφωμα να υπάρχει και να μην καταρρεύσει οικονομικά, αλλά και κοινωνικά λόγω της συνεπακόλουθης αναταραχής. Είναι τα... κορόιδα που επιτρέπουν σε κόκκινους, πράσινους ακόμη και γαλάζιους να αυτοπροσδιορίζονται ως κρατιστές-ευαισθητούληδες, οι οποίοι μάλιστα είναι έτοιμοι να πιάσουν τον... Μινώταυρο του φιλελευθερισμού από τα κέρατα! -


Πριν από 7 χρόνια, η χώρα υπήχθη σε ειδικό πρόγραμμα διάσωσης λόγω πλήρους αδυναμίας δανεισμού από τις αγορές. Οι εταίροι-δανειστές με περίπου 400 δισ. ευρώ έλαβαν τα μέτρα τους ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση στον πιο κακό... μαθητή, την Ελλάδα, έτσι ώστε να μην φτάσει η... φωτιά στο σπίτι τους.
Το γεγονός ότι χρεοκοπήσαμε και εισήλθαμε στο Μνημόνιο, συνοδεύτηκε από ένα πακέτο μέτρων, για το οποίο όλοι μας είχαν προειδοποιήσει ότι κάποια στιγμή θα λαμβάναμε και μάλιστα από τη δεκαετία του 1990! Τα μέτρα αυτά είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που πρέπει να κάνει ένας εμφραγματίας, ο οποίος γλιτώνει τον... θάνατο και καλείται μετεγχειρηματικά να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή, να κόψει τις... κακές συνήθειες (λιπαρά, τσιγάρο, οινοπνευματώδη) και να ασκείται. Το πρώτο μνημόνιο είχε όλες τις προοπτικές να ξεκινήσει με ειδική στόχευση στο "λίπος", δηλαδή πρώτα απ΄ όλα στο Κράτος. Άλλωστε αυτό χρεοκόπησε. Εκεί που περιμέναμε να εφαρμοστεί η απλή λογική και να υπάρξει σοβαρή περικοπή δαπανών και λελογισμένη αύξηση φόρων, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η περικοπή δαπανών ήταν εκτός πλαισίου με βάση τη χρεοκοπία του Δημοσίου, ενώ η αύξηση των φόρων άρχισε να προσλαμβάνει χαρακτήρα δραματικό, αρχίζοντας να επιδρά παραμετρικά σε πολύ αρνητικό βαθμό στον ιδιωτικό τομέα. Η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προχωρήσει σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, αξιολόγηση και απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, αναλογική μείωση πρωτογενών δαπανών σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση αγορών και υπηρεσιών και παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις. 


Για τη συνέχεια MarketNews


10 σχόλια:

  1. Αν νεκρωσει για 15 ημερες η ιδιωτικη πρωτοβουλια αυτόματα η φρικιαστικοτερη μορφη της Βενεζουέλας θα εχει μεταφερθεί στον τοπο μας.
    Σκεφτείτε μονον την νησιωτικη Ελλαδα χωρις πλοια και αεροπλάνα.
    Η Σομαλια θα είναι παραδεισος σε συγκριση με εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε τρεις μέρες αν θέλουμε, οδηγούμε την κυβέρνηση σε παραίτηση. Τόσος χρόνος χρειάζεται για να ανατραπούν τα μνημόνια και οι συνακόλουθοι νόμοι και πλέον εθνικά κυρίαρχοι να λύσουμε το οικονομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα περιμενετε να πεσει η κυβερνηση για να ερθουν οι "αριστοι" . Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Αλλαγη νοοτροπιας χρειαζομαστε και οχι νεο διαχειριστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αύξηση των φόρων θα εξακολουθήσει να αποτελεί την εύκολη λύση για τον απλούστατο λόγο του ότι το κράτος ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να πατάξει την φοροδιαφυγή, τελεία και παύλα. Αυξάνοντας τους συντελεστές το κράτος γνωρίζει οτι θα αυξηθούν και τα έσοδα, όχι αναλογικά αλλά αριθμητικά.Εαν δηλαδή μια αύξηση των συντελεστών ,λόγου χάρη 1%, θα επέφερε,εαν όλοι πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούν, αύξηση 1% στα φορολογικά έσοδα, τώρα θα φέρει λόγω χάρη αύξηση των εσόδων κατά 0,1% καθώς κάποιοι ή δεν θα μπορούν να πληρώσουν ή θα ενταχθούν στο club των φοροφυγάδων διαλέγοντας συνειδητά να αποφύγουν την πληρωμή των φορολογικων τους υποχρεώσεων.Στο τέλος της ημέρας όμως η κυβέρνηση κάνοντας ταμείο θα δεί ότι ,έστω και οριακά, τα έσοδα της αυξήθηκαν.Αυτό ήταν και το ζητούμενο απο την αρχή οπότε για αυτούς η συνταγή είναι επιτυχημένη και για τον λόγο αυτό η κατά τα άλλα καταστροφική δημοσιονομική τακτική αυτή θα συνεχίζεται.
    Θέλετε λύση για το πρόβλημα?Καταργήστε τα μετρητά ΤΕΛΕΙΩΣ.
    ΟΛΕΣ οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα,τότε θα διαπιστώσετε ως εκ θαύματος οτι ούτε περικοπές θα χρειαστεί να γίνουν καθώς θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα και η ίδια η αύξηση των εσόδων θα δώσει την επιλογή στην εκάστοτε κυβέρνηση να επιλέξει είτε να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές είτε να επιταχύνει την εξόφληση των κρατικών υποχρεώσεων (καθώς τα εσόδα θα είναι περισσότερα απο αυτά που θα έχουν αρχικά προβλεφθεί) είτε να ακολουθήσει μια μίξη των ανωτέρω δημοσιονομικών πολιτικών.Σε αντίθεση με τις φιλοσοφίες τα μαθηματικά δεν μπορούν να διαψευθούν και η μαύρη αλήθεια είναι οτι η φοροδιαφυγή/εισφοροδιαφυγή αποτελεί διαχρονικά την πληγή της οικονομίας.ΚΑΝΕΙΣ όμως απο αυτούς που είτε διαχειρίστηκαν είτε επιθυμούν να διαχειριστούν τις τύχες τις χώρες δεν επιθυμούν,ο καθένας για τους λόγους του, να λύσει το πρόβλημα αυτό.
    Όλα τα υπόλοιπα του τύπου τεμπέληδες/χαραμοφάϊδες δημοσιοι υπάλληλοι vs ηρωϊκός ιδωτικός τομέας ή φοροφυγάδες του ιδιωτικού τομέα vs ευσυνειδητων δημοσίων υπαλλήλων είναι για τους αφελείς και δυστυχώς στην Ελλάδα οι αφελείς τείνουν, εάν δεν έχουν γίνει προ πολλού, η πλειοψηφία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...το κράτος ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να πατάξει την φοροδιαφυγή..."
      Μα φυσικά και δεν θέλει αφού οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες είναι οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

      Για παράδειγμα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές γυμνασίων-λυκείων που θησαυρίζουν εδώ και δεκαετίες με τα ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ιδιαίτερα που κάνουν στα παιδιά μας.15€-25€-35€ την ώρα ΜΑΥΡΑ και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ.
      Που απαξιώνουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ το δημόσιο σχολείο ώστε να αναγκάζεται η μαθητική νεολαία να πέφτει στα νύχια των ΜΑΥΡΩΝ ιδιαιτέρων τους.
      Μήπως να θυμηθούμε τα ΨΕΥΤΙΚΑ τμήματα που δημιουργούσαν δάσκαλοι κ καθηγητές σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη για να παίρνουν επιπλέον χρήματα;

      Είναι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μαζί με εφορειακούς και τελωνιακούς που όλοι ξέρουμε ότι τα "φακελάκια" τους πάντα περιέχουν...παλιότερα πολλές δεκάδες πεντοχίλιαρα και πλέον πολλά πενηντάευρα.

      Θέλετε να επεκταθούμε στους υπαλλήλους του ι.κ.α. και εκατοντάδων άλλων δημοσίων υπηρεσιών;
      Το θεωρώ περιττό αφού όλοι γνωρίζουμε τα "φοροδιαφεύγοντα κατορθώματα" τους.Άστε που θα γεμίζαμε με ολόκληρα κατεβατά εδώ μέσα.

      Οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ είναι με διαφορά οι μεγαλύτεροι φοροδιαφεύγοντες.ΟΧΙ ΟΛΟΙ όμως.Υπάρχουν και κάποιοι λίγοι που δεν κλέβουν, δεν φοροδιαφεύγουν, δεν παίρνουν φακελάκια.

      Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ;
      Φυσικά και είχε και θα έχει κάποια περιστατικά φοροδιαφυγής ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
      Αν οι τελευταίοι δεν χρηματίζονταν δεν θα υπήρχε φοροδιαφυγή.

      Αυτό που υπάρχει ΤΩΡΑ στην Ελλάδα είναι η αγωνιώδη προσπάθεια του κάθε εργαζόμενου(εργασία, άρα ιδιωτικός τομέας.ΕΚΕΙ υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται και μοχθούν) να μην χάσει ΚΑΙ αυτός τη δουλειά του.

      Και είναι ευλογημένος κάθε ένας από εμάς που προσπαθεί ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να μην πληρώνει ούτε 1€ στο κωλοκράτος αυτό.

      Π.χ. πρακτικό παράδειγμα δικό μου. Πηγαίνω σε ένα γυμναστήριο για να αθλούμαι. Ούτε με πιστωτική κάρτα πληρώνω ούτε ζητάω απόδειξη.
      Πιστεύετε εσείς ότι υπάρχει τρόπος να με πιάσουν επιτόπου ότι δεν φαίνεται να έχω γραφτεί;
      XAXA, είναι η πρώτη μέρα μου στο γυμναστήριο και το δοκιμάζω-:o)

      Ζήτω το ΕΘΝΟΣ κάτω το ΚΡΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Ευριπίδης Μπίλλης
    Αποτελεί αχαρακτήριστη ενέργεια , είτε από άγνοια είτε ηθελημένα να παραμυθιάζεταε τον κόσμο ότι «για όλα», δήθεν, «φταίει το παλιό» και όχι και οι ληστές του εθνικού πλούτου και οι εδώ πράκτορες τους.

    Διαβάστε:

    Ἄγει ἐς φῶς την ἀλήθειαν ὁ χρόνος…
    http://www.antibaro.gr/article/3319

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καλεντερίδη πότε θα διώξετε τους ψυχασθενείς οπαδούς του Καζάκη-ΕΠΑΜ, του Σώρρα και τους φαντασιόπληκτους της ΛΑΕ;
    Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευριπίδης Μπίλλης
    Καντε του τη χάρη του νεαρού κ. Καλεντερίδη και φιμώστε όποιον δεν αρέσει στον μικρό αυτόν. Που βαφτίζει κατά την εξυπνάδα του και όπως καταλαβαίνει ευτυχώς όχι extra right ή nationalist αλλά μάλλον populists.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας ενημερώσει κάποιος τον ευφάνταστο δημοσιογράφο - οικονομολόγο ότι το κράτος δεν το ταίζει μόνον η ιδιωτική οικονομία, αλλά το ταίζει μέσω των αμέσων και εμμέσων φόρων όλη η Εθνική Οικονομία.

    Τις δε συντάξεις δεν τις πληρώνει το κράτος, αλλά οι εισφορές των συνταξιούχων από τα ισοπεδωμένα αποθεματικά των ταμείων τους που ξεκοκκαλίστηκαν με προσοχή επί δεκαετίες, και που αναπληρώνονται με το σταγονόμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η Εθνική Οικονομία ταίζεται από την ιδιωτική Οικονομία.
      Θες άμεσους φόρους;
      Δηλαδή το Ε1 για παράδειγμα που είναι ο φόρος εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων;
      Μα δεν τον πληρώνουν αυτοί.Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.Ούτε οι εσκιμώοι της αλάσκας ούτε οι αινού της ιαπωνίας.

      Θες 'εμμεσους φόρους;
      Δηλαδή τον φπα που πληρώνει ένας δημόσιος υπάλληλος όταν αγοράζει πχ ρούχα από ένα μαγαζί ή προίοντα από ένα σουπερ-μαρκετ;
      Μα δεν τον πληρώνουν αυτοί.Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.Ούτε οι εσκιμώοι της αλάσκας ούτε οι αινού της ιαπωνίας.

      Τις συντάξεις ΠΛΕΟΝ τις πληρώνει το κράτος-δηλαδή ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα-.
      Γιατί χάρη στο πασοκ, στη νδ και στην αριστερά φαγώθηκαν τα αποθεμτικά των ασφαλιστικών ταμείων κυρίως κατα την περίοδο του χρηματιστηρίου και όχι μόνο και κανένα κόμμα του "συνταγματικού τόξου" δεν έκανε τίποτε για αυτό.

      Καμία απολύτως αναπλήρωση σύνταξης για το 70% των συνταξιούχων.
      Ίσα ίσα να τους πάνε στα 200€ και στα 150€
      Έτσι για να σκεφτούν καλύτερα όταν βγαίναν σε πλήρη σύνταξη στα 40 και στα 45 τους με εκωφαντικά εφάπαξ και συντάξεις των 2.500-3.000€

      Για το 30% των συνταξιούχων-είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα-που αποδεδειγμένα ΔΟΥΛΕΨΑΝ 33-34-35 και βάλε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και όχι το πασίγνωστο κοροιδιλικι με τα πλασματικά χρόνια και λοιπές λαμογιές...ναι εκεί να αυξηθούν οι συντάξεις τους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.